DŘEVĚNÉ REGÁLY DECODŘEVĚNÉ REGÁLY DECO
Regály pro domácnost

Plánujeme dokonalou šatní skříň - průvodce výběrem krok za krokem!

0%

Šatní skříň představuje ideální způsob, jak zorganizovat prostor a mít oblečení, boty a doplňky vždy po ruce. Přesto si mnoho lidí myslí, že naplánovat šatní skříň může být obtížné. 

Proto jsme ve společnosti Master Regál vytvořili tohoto průvodce, který vám krok za krokem ukáže, jak snadné je poskládat si vlastní šatní skříň z naší nové řady otevřených šatních regálů, volně stojících regálů a nástěnných regálů DECO. S těmito elegantními regály si můžete během chvilky pro veškeré své oblečení vytvořit úložné řešení, které bude stejně praktické jako stylové.

Krok 1: Správné naplánování prostoru

Než začnete z jednotlivých regálů skládat šatní skříň, dobře si rozplánujte prostor. Ujistěte se, že máte dostatek místa pro šatní skříň i pohyb před ní. Místnost přesně změřte a nakreslete si plánek. Nejlepším způsobem, jak to udělat, je použít nějakou plánovací aplikaci nebo nástroj, který vám pomůže určit, jak velká šatní skříň se vám do daného prostoru vejde. Poznamenejte si také, které zařizovací prvky potřebujete, např. kolik potřebujete tyčí na oblečení, zásuvek nebo polic.

Další tipy pro měření prostoru pro šatní skříň:

K zaměření místnosti budete potřebovat metr nebo laserové měřidlo, tužku a papír. Začněte měřením délky, šířky a výšky místnosti. Nezapomeňte měřit přesně, tj. s přesností na milimetry.

Pokud má místnost nepravidelný tvar, měli byste si také poznamenat polohu a velikost dveří, oken, radiátorů a dalších předmětů v místnosti. Vzhledem k tomu, že šatní skříně by měly přesně pasovat do určeného prostoru, je důležité si tyto rozměry správně poznamenat, abyste mohli poskládat skříň z odpovídajících částí v souladu s rozměry místnosti a všemi předměty a zařízeními v ní.

Dalším faktorem, který je třeba vzít v úvahu při měření místnosti pro šatní skříň, je osvětlení. Nezapomeňte tedy také zvážit umístění a počet stávajících světel, abyste zajistili dostatečné osvětlení tam, kde je to potřeba.

Kolik místa je potřeba na šatní skříň pro jednu osobu

Pro co nejlepší využití šatní skříně pro jednu osobu se doporučuje plocha přibližně 4 až 6 metrů čtverečních v závislosti na velikosti oděvů a množství oblečení. Tato plocha poskytuje dostatek prostoru pro zavěšení oděvů, uložení obuvi a doplňků a uložení sezónního oblečení nebo jiných předmětů. U větších rodin nebo párů může být požadavek na prostor odpovídajícím způsobem vyšší v závislosti na počtu osob, jejich věku a množství oblečení. Rozumné plánování šatní skříně pomůže optimálně splnit požadavky na úložný prostor a vytvořit příjemný uživatelský zážitek při jejím každodenním používání.

Chcete si plánování šatní skříně ulehčit? Vyzkoušejte náš nový 3D plánovač regálů!

Krok 2: Výběr detailů

Po naplánování prostoru byste měli zvolit detaily, které budou vyhovovat vašim požadavkům. Například pokud máte hodně oblečení, potřebujete více otevřených skříní s tyčemi na oblečení. Máte-li hodně bot, měli byste do plánu zařadit více polic, abyste získali více úložných prostor na krabice s botami nebo přímo na boty. Velkou výhodou je, že tyto police lze individuálně nastavit do různých výšek přesně podle vašich potřeb.

 

Krok 3: Výběr regálů

Při výběru jednotlivých regálů do šatní skříně je třeba zvážit několik faktorů. Za prvé je třeba zvážit velikost místnosti a potřebný počet regálů. Volně stojící regály mohou být dobrou volbou, pokud je prostor omezený a potřebujete flexibilitu při jejich přemisťování nebo přestavování.

Nástěnné regály mohou být dobrou volbou, pokud chcete využít prostor, který je k dispozici na stěnách. Mějte ale přitom na paměti materiál a nosnost stěny! Jestli se jedná o nosnou zeď nebo pouze dělící příčku.

Otevřený šatní regál je oblíbenou volbou pro zavěšení oblečení. Platí pravidlo, že byste měli věšet oblečení, které nechcete zmačkat nebo jehož materiál je choulostivý. Patří mezi ně šaty, obleky, halenky a košile, stejně jako vlna nebo hedvábí. Jejich zavěšením se vyhnete pomačkání a nebudete materiál namáhat. Také saka a kabáty by se měly věšet, aby se zachoval jejich tvar a velikost. Nežehlivé oděvy, jako jsou trička, džíny nebo svetry, lze naopak skladovat i složené na normální polici.

Při plánování šatní skříně je důležité vše pečlivě změřit a promyslet, než se rozhodnete, z jakých jednotlivých částí ji poskládáte. Společnost Majster Regál nabízí širokou škálu policových systémů, které lze vzájemně kombinovat a vytvořit tak dokonalou šatní skříň

Ať už se jedná o nástěnné regály, volně stojící regály, otevřené šatní regály nebo nízké regály, o vše se postaráme. Různé regály jsou nejen funkční, ale také estetické a lze je přizpůsobit individuálním potřebám a preferencím. Kromě toho máme vždy skvělé nabídky, abyste při nákupu ušetřili.

Pokud máte jakékoliv dotazy ohledně plánování nebo objednávání, zkušený tým společnosti Majster Regál vám rád poradí a pomůže. Jestli hledáte dokonalou šatní skříň, jste u nás v dobrých rukou! Kontaktujte nás pro radu ohledně nákupu.

Krok 4: Sestavení polic

Všechny naše regály jsou dodávány se srozumitelným, podrobným návodem k montáži, který vám umožní rychlou a bezproblémovou montáž. Díky modulární konstrukci můžete regály sestavit a přizpůsobit svým individuálním požadavkům. Montáž je možná bez použití nářadí a jednoduchý zacvakávací systém vám umožní rychle spojit všechny díly dohromady, aniž byste museli vynaložit mnoho času a energie.

Pokud potřebujete další police, lze je jednoduše přidat i bez toho, abyste museli celý regál rozebírat. Díky tomu můžete regál kdykoli flexibilně přizpůsobit vašim novým potřebám. 

Pokud jde o zavěšení na zeď (u nástěnných regálů), stačí vám k tomu vrtačka a akumulátorový šroubovák. Díky jednoduchému návodu a přehlednému průvodci krok za krokem zavěsíte nástěnné regály na zeď během chvilky. Díky tomu můžete svůj nový regál začít používat ihned po sestavení a užívat si jeho praktičnost a moderní design.

Krok 5: Uspořádejte si oblečení

Po sestavení šatní skříně si do ní můžete přeskládat oblečení. Oblečení zavěste na tyče a boty, doplňky a krabice rozložte na police. Pomocí správných doplňků pro skladování, jako jsou průhledné plastové úložné boxy, můžete do šatní skříně ukládat i menší věci, jako je spodní prádlo, ponožky a další drobné předměty.

Krok 6: Užijte si nový šatník

Po uložení oblečení a ostatních věcí do šatní skříně se můžete pohodlně usadit a odpočívat. Vaše nová šatní skříň je nejen funkční, ale také estetická. Ve vylepšování místnosti však klidně pokračujte. Pověste na zeď například zrcadlo nebo krásné umělecké dílo a vytvořte tak ještě příjemnější atmosféru.

Náš závěr

Šatní skříň představuje dokonalý způsob, jak zorganizovat prostor a efektivně uspořádat oblečení. A sestavení šatní skříně z jednotlivých regálů je flexibilní a jednodušší, než si myslíte. Pokud si pečlivě naplánujete a provedete jednotlivé kroky, které jsme vám tu dnes popsali, můžete si šatní skříň na míru postavit během pár hodin. Doufáme, že vám tento průvodce pomohl a že si brzy budete užívat výhody vlastní nové šatní skříně!

0 komentářů
Předchozí Nářadí si zaslouží pořádek a systém - kufry, bedny a boxy na nářadí Další Nejlepší kancelářské regály od Majster Regálu - náš průvodce výběrem
To Top
ADAPTIVNÍ DESIGN
Víceúčelové regálové systémy
INDIVIDUÁLNÍ PORADENSTVÍ
Odborný přístup k vašim projektům
RYCHLÉ DODÁNÍ
Doprava zdarma při nákupu
nad 4500 Kč bez DPH
SLEVY A VĚRNOSTNÍ PROGRAM
Sleva až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spolehlivé
platební metody
VYROBENO V EVROPĚ
Záruka na kovové regály 5 let