Regály do garáže Regály pro firmy a kanceláře Regály do dílny Regály do zahrady

Vybíráme nový regál podle rozměrů

0%

Vybíráme nový regál podle rozměrů

Vzpomenete si, kolik času a úsilí jste věnovali výběru sedací soupravy nebo jídelního stolu a židlí? A udělali byste to stejně i s regály? Pravděpodobně ne. Kovové regály jsou přece obyčejní služebníci. Přesto je také využíváme denně a plánování jejich ergonomie nám může zpříjemnit nebo naopak znepříjemnit jejich používání. Pojďme se společně zamyslet nad tím, jak vybrat ideální kovový regál pro Vás.

 

Regál výška 180 nebo 200 cm

Nejčastěji se setkáme s regály s výškou od 150 cm do 200 cm. Na regálové systémy s touto výškou horní police dosáhneme, aniž bychom si museli dojít pro schůdky nebo něco jiného pod nohy. Obvykle na spodních policích skladujeme těžší věci a na horních policích lehčí věci. Jednak se nechceme namáhat zvedáním těžších věcí a také předcházíme tomu, aby na nás při neopatrné manipulaci spadl z výšky nějaký těžký předmět.

Regály s výškou menší než 150 cm nejsou často k vidění. Uplatnění najdou ve stísněných prostorech nebo pod šikminami, např. v podkroví. Maximální výška kovových regálů do domácnosti je zase daná výškou stropů, která se obvykle pohybuje mezi 240 a 260 cm. Kvůli výšce horní police a pohodlné manipulaci tedy regály s výškou 250 cm nejsou tak časté. Pokud ale máte vyšší prostor a chtěli byste domů regálového obra, můžete si je prohlédnout zde.

 

Regál šířka 90, 120, 150 nebo 180 cm  

Šířka regálu má přímý vliv na nosnost jednotlivých polic. Abychom neměli na regálu více vzpěr než úložného prostoru, výrobci časem šikovně vyladili konstrukci kovových regálů, aby i tenké, speciálně profilované stojiny unesly velké zatížení. Nejčastěji tak najdeme v obchodech regály do domácnosti se šířkou od 60 do 100 cm.

Jiná situace je pochopitelně v průmyslu. Tam najdeme regály se šířkou 80 nebo 90 cm tak maximálně v kanceláři jako regály na šanony. Ve výrobě potřebují bytelné skladové regály se šířkou i 210 nebo 240 cm. Od takových regálů se zároveň očekává i dostatečná nosnost na jednu polici třeba 600 kg nebo 800 kg.

A když potřebujete opravdu široký kovový regál? Postavit více samostatných regálů vedle sebe není problém, ale jde to i chytřeji. Regály s T profilem stojin totiž nejen že dokáží ušetřit jednu řadu stojin, ale můžete díky nim vytvořit doslova nekonečný regál. Jak je to možné? Stojina z T profilu je totiž oboustranná a tím pádem společná pro regál vpravo i vlevo. Takto spojené regálové systémy jsou bytelnější, prostorově efektivnější a v konečném součtu i levnější.

 

Regál hloubka 30, 45 nebo 60 cm

Pro náš nový policový systém systém už známe výšku a šířku. Posledním rozměrem je hloubka. Jestli vybíráte např. regál do spíže, určitě se snažíte získat co nejvíce skladovacího prostoru. Nezapomeňte ale na to, že i ve spíži musíte pohodlně projít nebo se otočit. Stavební projektanti udávají minimální šířku průchodu 60 cm. Raději tedy vemte metr a Vaši spíž nebo sklep, kam je policový regál určen, dobře přeměřte. Ušetříte si tím modřiny na kolenou a loktech.

Vždy také neplatí, že hlubší regál je lepší. Když zůstaneme u příkladu se spíží, tak u kovového regálu na potraviny oceníte spíš více nižších polic. Pokud ale bude regál hodně hluboký, budete ztrácet přehled o potravinách vzadu a bude nepohodlné se pro ně dozadu natahovat. Jiná situace může být u regálu do sklepa. Pokud ho neplánujeme používat pouze jako regál na zavařeniny, ale také např. jako regál na ovoce a zeleninu, je dobré si předem uvědomit, že většina přepravek na ovoce a zeleninu má šířku 45 cm, tak aby se nám naše úroda jablek nebo brambor v přepravkách do regálu vešla.

Maximální hloubku regálu potřebujeme opět u regálů do dílny nebo u regálů na pneumatiky. Když si změříte, že průměr nejčastěji používaných typů pneumatik se pohybuje kolem 60 cm, určitě se nebudete koukat po kovovém regálu s menší hloubkou polic.

 

Nejprodávanější rozměry regálů

Co se týče regálů do domácnosti, tak našimi bestsellery pro Česko jsou regál 180x90x30 cm, regál 150x60x40 cm nebo regál 200x100x30 cm. Z průmyslových regálů do skladu vede regál 200x150x80 cm. Na Slovensku se těší největší přízni kovový regál 200x80x50 cmregál 200x90x40 cm a regál 180x150x60 cm.

 

A jaké rozměry regálů používáte Vy? Nebo nyní vybíráte a chtěli byste si namodelovat regál nebo regálový systém s různými rozměry? V tom případě můžete použít náš vylepšený konfigurátor regálů.

Věříme, že náš nový článek na blogu Vám přinesl nové informace a byl pro Vás užitečný. Nezapomeňte nás sledovat na sociálních sítích Facebook, Instagram, Pinterest nebo LinkedIn a napište nám!

 

 

Jaký druh regálů hledáte?  

Kovové regály do garáže           Kovové regály pro firmy           Kovové regály do spíže 

    Kovové regály do garáže                            Kovové regály pro firmy                       Kovové regály do spíže 

0 komentářů
Předchozí Potřebujete zařídit roh? Nedělejte kompromisy a vyzkoušejte rohové regály Další Kovové regály s drátěnými policemi - přehlížení pomocníci
ADAPTIVNÍ DESIGN
Víceúčelové regálové systémy
INDIVIDUÁLNÍ PORADENSTVÍ
Odborný přístup k vašim projektům
RYCHLÉ DODÁNÍ
Doprava zdarma při nákupu
nad 4500 Kč bez DPH
SLEVY A VĚRNOSTNÍ PROGRAM
Sleva až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spolehlivé
platební metody
VYROBENO V EVROPĚ
Záruka na kovové regály 5 let
To Top