DŘEVĚNÉ REGÁLY DECODŘEVĚNÉ REGÁLY DECO
Regály do garáže Regály pro firmy a kanceláře Regály do dílny Regály pro domácnost

Jak rychle a efektivně postavit kovový regál RIVET

0%

kovový regál RIVET

Nakoupené zboží v demontu je nejlepší přítel mnoha DIY nadšenců, ale nejhorší noční můra pro začátečníky. Obchodem, které takovéto zboží vyrábějí a odesílají se snižují výrobní náklady a usnadňuje transport ke konečnému zákazníkovi. Každý zákazník je nucen věnovat čas montáži produktů, zejména nábytku, která se často stává náročným úkolem. Určitě i někteří z vás byly někdy uvězněni v bludišti nekončících se montážních pokynů a komplikovaných návodů.

Náš obchod nabízí kovové policové regály vždy balené v demontu, po konkrétních komponentech. Dokážeme je balit do kompaktních balení - kartonů, díky čemuž je manipulace s nimi jednodušší a bezpečnější. Samotná přeprava je pro kurýrů jednodušší, bezpečnější a rychlejší. Jsme si vědomi, že vy, zákazníci budete ti, co budou regály skládat a právě proto vám chceme tento proces usnadnit tak, jak je to jen možné. 

Dnes vám přinášíme nový blog se sérií tipů a nápadů na sestavení našich / vašich kovových regálů. Klademe zvláštní důraz na jeden z vašich oblíbených produktů, na kovový regál Rivet. Je ideální pro ty, kteří potřebují robustní, odolný a stabilní úložný prostor, který dosáhnete za pomoci rychlé a jednoduché montáže. Krok za krokem si vysvětlíme, jak sestavit tento unikátní produkt, protože má inovativní bezšroubovou montáž a pevně věříme, že tento článek bude pro vás užitečný!

 

1# Příprava

V první řadě je třeba připravit prostor, kde se bude montáž odehrávat. Abyste nepoškodili podlahu, nábytek, nebo samotný regál, můžete na zem umístit starší plachtu, případně kartonové krabice. 

 

2# Nářadí

Následně je nutné připravit potřebné nástroje, které si položíme blízko místa montáže, aby byly neustále po ruce. Může být opravdu nepříjemné provádět montáž zcela nového nábytku bez jakéhokoliv potřebného nářadí. Může se stát, že budeme mít rozloženy komponenty po celé místnosti a montáž bude muset počkat, dokud seženete např. šroubovák. V případě našeho policového systému Rivet potřebujeme pouze gumové kladivo a ochranné rukavice. 

 

3# Vizualizace

Než se pustíme do práce musíme vymyslet a představit si, jak by mohl kovový regál vypadat plně sestavený na předem určeném místě. Pokud máme jasno, nezbývá než rozbalit tento unikátní kus nábytku. Všechny komponenty z balení vyjmeme, rozdělíme, sečteme a ujistit se, zda všechny počty komponentů sedí podle montážního návodu.

Vezměme si regál Rivet 180x150x60 cm s HDF policí v zinkové povrchové úpravě. Má 4 police a 400 kg na jedno podlaží (link).

Tento kovový regálový systém by měl obsahovat:kovový regál RIVET

8 x A: Kovové stojiny v počtu 8 kusů, které tvoří základ konstrukce kovového regálu. 

8 x B: Kovové výztuhy, které dělají regál pevnějším, stabilnějším s vyšší zátěží. 

8 x C: Krátké nosníky spojující se do stojin regálu za účelem uchycení police. 

8 x D: Kovové spojovníky, které spojují stojiny regálů. 

8 x E: Dlouhé nosníky spojující se do stojin regálu za účelem uchycení police.

4 x F: Plastové patky, tzv. "boty" pro regály. Chrání podlahu před poškozením v případě pohybu kovového regálu. 

4 x G: HDF police, finální prvek kovového regálu, na které uložíte cokoliv, co potřebujete. 

 

4# Dodržujte konkrétní pokyny montážního návodu

Víme, že mnozí z vás preferují vlastní intuici a rádi staví nábytek bez jakékoliv pomoci. Přesto vám doporučujeme pozorně sledovat montážní návod krok po kroku. Tímto způsobem zabráníte různým problémům a nejasnostem při montáži. Také se můžete zaseknout a ztratit více času, než je třeba. Může se stát, že se budete muset vrátit o nějaký krok zpět, a to může způsobit vážné problémy. Vždy skládejte regál podle našeho montážního návodu.

Ukážeme vám, jak složit kovový regál Rivet pomocí jednoduchých a rychlých kroků: 

  • Spojte dva kusy stojin pomocí kovových spojovníků. Je velmi důležité dávat pozor na správné otočení stojiny a následně spojení, aby nevznikaly velké mezery ve spoji, které mohou narušit celkovou stabilitu regálu. Pokud se detailně podíváte dovnitř stojiny, uvidíte malou šipku, která vám ukáže, jakým směrem stojiny spojovat.  

       kovový regál RIVET

  • Zasuňte krátké nosníky do stojiny regálu. Opět musíte dávat pozor, abyste nosníky otočili přesně podle nákresu v návodu. Je to důležité, protože HDF police se ukládají právě na tyto nosníky. V jiném případě by HDF police dobře nesedla a zboží naloženo v regálu by mohl být v ohrožení. Nyní je ten správný moment použít plastové patky a ochránit podlahu před poškozením.

       kovový regál RIVET

  • Vznikly nám dva žebříkové moduly, které postavíme a spojíme po šířce dlouhými nosníky. Tímto způsobem vzniká základ a kostra kovového regálu. Postup je téměř stejný, jako při krátkých nosnících předešlého kroku. Jakmile vložíte všechny nosníky na požadovaná místa v regálu, kovová konstrukce je hotová. 

 

  • Přišel čas využít poslední kovové díly v balení - výztuhy. Používají se spojením středů dlouhých nosníků z vnitřní strany regálu. Budou podporou pod HDF police. Třeba dávat pozor jako výztuhy otočíte a ukotvíte do nosníků regálu. Detail můžete vidět na nákresu níže. Díky výztuhám regál unese více nákladu, je stabilnější a bezpečnější.  

       kovový regál RIVET

  • Umístěte HDF police. Poslední krok, který vás dělí od finální podoby je osazení dřevěných polic HDF na krátké a dlouhé nosníky regálu. Je to jednoduché, prostým způsobem položíte police na kovové nosníky tak, aby zapadli do profilů nosníků a tím pádem se uzamkli na konkrétním místě. V případě, že byste měli Rivet s drátěnou policí, je nutné uložit polici otočenou stejně, jako v nákresu níže.

       kovový regál RIVET

 

Kovový regál Rivet je postaven a montáž proběhla bez jakýchkoliv problémů. Je hotový a připraven k plnohodnotné používání. Doufáme, že tento blog byl pro vás užitečný a už více s montáží regálů Rivet a také ostatních bezšroubových regálů pro vás nebude více žádný problém. 

 

kovový regál RIVET

 

Jaký druh regálů hledáte?

Rohové kovové regály            Kovové regály do garáže            Regaly do satny

      Rohové kovové regály                      Kovové regály do garáže                          Regály do šatny

0 komentářů
Předchozí Organizace hraček metodou KonMari Další 9 unikátních nápadů na uspořádání vašeho sklepa
To Top
ADAPTIVNÍ DESIGN
Víceúčelové regálové systémy
INDIVIDUÁLNÍ PORADENSTVÍ
Odborný přístup k vašim projektům
RYCHLÉ DODÁNÍ
Doprava zdarma při nákupu
nad 4500 Kč bez DPH
SLEVY A VĚRNOSTNÍ PROGRAM
Sleva až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spolehlivé
platební metody
VYROBENO V EVROPĚ
Záruka na kovové regály 5 let