DŘEVĚNÉ REGÁLY DECODŘEVĚNÉ REGÁLY DECO
Regály pro domácnost

Organizace hraček metodou KonMari

0%

Kovove-regaly-organizace-hracek-KonMari

Pořádek a děti je neobvyklá a téměř nereálná kombinace. Marie Kondo, japonská guru, milovnice pořádku, organizace a autorka knihy Kouzlo pořádku, si je této skutečnosti velmi dobře vědoma. S nástroji a nápady, jak dát do pořádku váš domov a život, navrhuje metody, které kombinují orientální filozofie, feng shui a inspirativní koučink.

Marie Kondo, která byla od dětství milovník pořádku díky své babičce, se snaží přenést důležitost pořádku i na své dvě dcery, které do procesu zapojila. Eliminace nadbytečných věcí je prvním krokem ke správné organizaci. Nyní, během jara, je nejlepší čas zbavit se hraček, které už vůbec nefungují, případně již více nejsou používány.

Z vlastní zkušenosti, z pohledu matky, která se musela vypořádat s organizací v jejím vlastním domě, napsala knihu určenou zejména pro dětské publikum, Kiki a Jax: Kouzlo a přátelství. Příběh hovoří o dvou přátelích, kteří jsou ve hodně směrech velmi odlišní. Kiki ráda sbírá vše, co jí přijde zajímavé bez jakékoliv organizace nebo pořádku. Jax je typický třídič, má rád všechno, co má své místo. Příběh hravě vykresluje, krok za krokem, jak třídit a ukládat všechny věci, a navíc v kreslené podobě. 

Pro Marie Kondo, schopnost dělat pořádek, tzv. pořádkumilovnost, by se měla vyvíjet již v útlém dětském věku. A má pravdu. Vytvářet řád je hodnota, která se v člověku vytváří už od dětství.

Celková organizace a pořádek v prostředí přispívá k většímu vnitřnímu řádu člověka. Dítě, které žije v uklizeném a čistém prostředí je šťastnější, nemyslíte? Ať zvedne ruku ten, což je více šťastný v nepořádku, špinavých pokojích a chaosu. Samozřejmě, mnoho lidí využívá tzv. systematický nepořádek, ale o tom jindy.

Marie Kondo přijala výzvu úklidu a vytváření řádu s jejím nejmladším dítětem. Pokud ukážeme dětem atraktivní a moderní způsob úklidu, nemusí to být obtížný úkol, ale i velká zábava. Tak pojďme na to!

Musíte jít příkladem. Děti dělají to, co vidí u jiných. S pozitivním přístupem a s trpělivostí je možné dosáhnout překvapivé výsledky. Připravili jsme pro vás seznam užitečných rad, na které byste měli myslet při aplikování teorie KonMari:

 

1- VYSVĚTLETE JAK SPRÁVNĚ USPOŘÁDAT

Udržovat všechny věci organizovaně je součástí domácích prací. Obecně se úklid nedá nazývat velkou zábavou. Pokud však uklízíte s radostí a úsměvem na tváři před vašimi dětmi, bude jim to přirozené a tento proces budou v životě snášet mnohem snadněji. Úklid vás dělá více šťastnými. 

2- BERTE ORGANIZOVANÍ JAKO HRU

Děti by měly být povzbuzovány v tom, aby hračky zvedli a uložili na určené místo. Abyste toho dosáhli, je nutné plánovat úklidové řešení během celého růstu. Nejužitečnější strategií pro dosažení těchto cílů je hravá forma, poznání hrou. Hra jako volnočasová aktivita, je pro děti jedním z nejradostnějších okamžiků. Každá úloha, ke které budete přistupovat formou hry, bude mít sáhodlouhé výsledky. Nemusíte se bát začlenit do úklidu a hraní se - hudbu, jejímž výsledkem bude kompletní audiovizuální charakter. Dítě si to daleko lépe zapamatuje.

3- VYBERTE SI MÍSTO PRO SKLADOVÁNÍ HRAČEK

Účast dětí v organizování ukládání hraček podporuje jejich samostatnost. Samozřejmě, je důležité zvolit místo, které je přístupné i těm nejmenším členem domácnosti. Dobrou volbou mohou být koše, krabice nebo jiné nízké odkládací úschovně špinavého oblečení, bot nebo školního materiálu, které jsou vždy umístěny v nízkém a bezpečném nábytku, aby mohli děti uklízet i bez vaší pomoci.

V našem obchodě Majster Regál najdete množství kovových policových regálů a systémů, které jsou vhodné pro tento účel. Náš dekorativní regálový systém je bezpečným, estetickým a užitečným pomocníkem i pro ty nejmenší.

Kovove-regaly-organizace-hracek-KonMariKovove-regaly-organizace-hracek-KonMari

 

4- VYHODŤE NEPOTŘEBNÉ HRAČKY

Přenášení hraček z jednoho místa na druhé není řešení. Nepořádek znamená ztrátu pozornosti. Hromadění věcí a hraček bez jakéhokoli logického systému je matoucí a nepohodlné. Při správné organizaci je život a bydlení daleko jednodušší.

 

Ukliďte si domácnost a uklidíte si i život. Pokud půjdete dětem příkladem správné organizace v domácnosti, budou to brát přirozeně a úklid již více problémem nebude. Pokud budete trpěliví, dočkáte se úspěchu. My, jako tým Majster Regál, vám silně doporučujeme aplikovat metodu KonMari a výsledek se určitě dostaví.

Kovove-regaly-organizace-hracek-KonMari

 

Jaký druh regálů hledáte?

Regály do dětského pokoje               Kovové regály do obýváku             Regaly do satny

  Regály do dětského pokoje                 Kovové regály do obýváku                          Regály do šatny

0 komentářů
Předchozí 5 nejlepších kovových regálů do restaurace, hotelu a baru Další Jak rychle a efektivně postavit kovový regál RIVET
To Top
ADAPTIVNÍ DESIGN
Víceúčelové regálové systémy
INDIVIDUÁLNÍ PORADENSTVÍ
Odborný přístup k vašim projektům
RYCHLÉ DODÁNÍ
Doprava zdarma při nákupu
nad 4500 Kč bez DPH
SLEVY A VĚRNOSTNÍ PROGRAM
Sleva až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spolehlivé
platební metody
VYROBENO V EVROPĚ
Záruka na kovové regály 5 let