DŘEVĚNÉ REGÁLY DECODŘEVĚNÉ REGÁLY DECO
Regály do garáže Regály do sklepa Regály pro domácnost

9 unikátních nápadů na uspořádání vašeho sklepa

0%

9 unikátních nápadů na uspořádání vašeho sklepa

I vy máte doma spoustu věcí a málo místa na uložení? Pak byste mohli využít prostor sklepa nebo garáže na jejich uskladnění. Máme pro vás několik jednoduchých tipů, jak sem vše uložit bez velkých investic a složitých triků.

Prostor ve sklepě se velmi rychle stává místem pro odkládání všech nepotřebných věcí, zahradního nářadí, turistické výbavy, konzerv nebo domácích zavařenin. I v této části domu nebo bytu musí být ale pořádek, díky kterému můžeme využívat každý jeden centimetr bez nejmenších překážek.

Mnoho lidí s tím ale má problémy, proto jsme se rozhodli vám poradit, jak se zbavit tohoto dilematu. Představujeme vám 9 unikátních tipů, jak efektivně využít prostor vaší sklepa.

 

1. Prvořadá je bezpečnost

Přestože ve sklepě netrávíte celý svůj život a slouží jen k odkládání věcí, je důležité v něm při jejich skladování dbát zejména na bezpečnost. Pod tímto pojmem si však netřeba představovat jen dobré větrání a kvalitní izolaci. Myslet se vyplatí i na pevnost úložného systému.

Vysoká pevnost regálu je proto předpokladem pro bezpečné skladování jakéhokoliv zboží. Velikost předmětů, které plánujete do kovových regálů uložit, vám určí, jakou hloubku police si zvolit. Nikdy také neumísťujte velké nebo těžké věci do vrchních polic, jinak byste mohli riskovat při pokusu o jejich odstranění nepříjemné zranění.

 

2. Správná organizace

Je pro plnohodnotné využití sklepa základ. Na dokonalé uspořádání tohoto prostoru však potřebujete i jinou motivaci. Tou může být fakt, že pro efektivní práci a fungování v jakémkoliv prostoru je důležitý pořádek. Pouze v místnosti, kde je vše podrobně promyšlené a kompetentně uspořádáno, budete moci pracovat produktivně.

Pokud jste si tedy vybrali k uložení věcí pevné regály do sklepa, které se mohou pochlubit větším objemem odkládacích prostorů, přiřaďte konkrétním věcem police a regály. Uvidíte, že vaše orientace v prostoru se pak zlepší.

 

3. Vyhodnoťte podmínky skladování

Sklepní prostory mají tendenci být chladné a vlhké, takže tímto nevyhovujícím podmínkám musíte přizpůsobit i uložení všech věcí. Doporučujeme vám využít dostatečně vysoké bezšroubové kovové regály, které jsou díky pozinkované povrchové úpravě odolné vůči vodě, vlhkosti i korozi. Aby byl efekt uskladnění ještě lepší, při výběru uložení jednotlivých položek do polic s vysokou nosností upřednostněte plastové nádoby, které si s vodou a vlhkostí pořadí nejlépe.

9 unikátních nápadů na uspořádání vašeho sklepa9 unikátních nápadů na uspořádání vašeho sklepa

 

 

4. Vyberte si inteligentní úložný systém

Tím mohou být již několikrát zmíněné kovové regály do domácnosti nebo na květiny. Je to pravděpodobně jedno z nejpopulárnějších řešení pro ukládání množství sortimentu, které nabízí velkou flexibilitu. Útulný regál se snadno uspořádá. Navíc to může být samostatný kus nábytku, jenž se dá v případě potřeby snadno přizpůsobit jakémukoliv prostoru a podmínkám.

 

5. Využijte strop

Ochránit na vlhkost a vodu náchylné věci můžete také jejich uložením do vrchních částí polic našich regálů. Využít však můžete i originální stropní úložný systém instalací kolejových tratí, které budou obsahovat plastové utěsněné nádoby. Nezapomeňte ale na fakt, že v okolí stropu bude i vyšší teplota, takže pozor na věci, které mohou být na ni náchylné.

 

6. Přidejte kontejnery, úložné boxy nebo koše

Pokud využíváte na skladování věcí a nářadí ve sklepě otevřené police kovových regálů s RIVET TEC. systémem, můžete do těchto odolných konstrukčních sestav umístit i speciální úložné boxy. Věci získají své místo a nebudou se mezi sebou již míchat. Takové kontejnery, úložné boxy nebo koše pomáhají skrývat nepořádek a organizují snadno dostupné malé i velké předměty.

 

7. Vyzkoušejte skříňky

Ano, i skříňky jsou skvělým způsobem, jak uspořádat věci ve sklepě, na které nechcete, aby sedal prach nebo špína či voda. Uzavřený prostor a police skříněk oceníte i v zimě, během níž budou před chladem a mrazem vaše věci ještě více chráněny.

 

8. Instalujte závěsné systémy

Navzdory vysoké pevnosti a nosnosti regálů nelze vše uložit pouze na police. Větším nebo odlišným tvarem specifické předměty si přece mohou najít své místo i na stěně. Stačí si vytvořit na jejich uchycení pevný závěsný systém a využít tak na efektivní skladování celý prostor sklepa.

 

9. Vyberte si pevné kovové regály

Tím nejlepším a nejjednodušším řešením uskladnění všech věcí budou určitě naše levné kovové regály. Proč jsou tak oblíbené?

Kov je pro svou trvanlivost a odolnost nejpopulárnějším materiálem, proto i regály z něj vyrobené budou stejně pevné. Samotný kov je také imunní vůči téměř všem vlivům prostředí. Kovové stojany se navíc vyrábějí v široké škále profilů, takže si určitě ten svůj oblíbený na zorganizování a vytvoření pořádku ve sklepě vyberete.

Tak se o tom přesvědčte a s pomocí našich jednoduchých rad si svou sklep konečně ukliďte. Jde o velmi jednoduché, rychlé a levné řešení.

 

9 unikátních nápadů na uspořádání vašeho sklepa

9 unikátních nápadů na uspořádání vašeho sklepa

 

Jaký druh regálů hledáte?

Kovové regály do sklepa            Kovové regály do kuchyně             Regaly do satny

     Kovové regály do sklepa                       Kovové regály do kuchyně                     Regály do šatny

 

0 komentářů
Předchozí Jak rychle a efektivně postavit kovový regál RIVET Další Industriální styl a černé kovové police šetří prostor a bourají všechny hranice | Majster Regál
To Top
ADAPTIVNÍ DESIGN
Víceúčelové regálové systémy
INDIVIDUÁLNÍ PORADENSTVÍ
Odborný přístup k vašim projektům
RYCHLÉ DODÁNÍ
Doprava zdarma při nákupu
nad 4500 Kč bez DPH
SLEVY A VĚRNOSTNÍ PROGRAM
Sleva až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spolehlivé
platební metody
VYROBENO V EVROPĚ
Záruka na kovové regály 5 let