DŘEVĚNÉ REGÁLY DECODŘEVĚNÉ REGÁLY DECO
Regály pro gastronomii Regály pro domácnost

Regály na potraviny domů i do restaurace

0%

Regály na potraviny domů i do restaurace

Každý potřebuje někde skladovat potraviny. V menších bytech k tomu slouží spížní skříň. Ve větších bytech si můžeme dopřát regál nebo regály na potraviny, které nám budou po ruce buď přímo v kuchyni nebo ve spíži. Dalším místem, které potravinové regály hojně využívá, jsou restaurace. A protože restaurace vaří ve velkém, budou mít pochopitelně i větší nároky na regály na potraviny do restaurace. Ať už právě vybíráte regál na potraviny domů nebo do restaurace, pojďme se společně podívat na to, na co bychom si při koupi potravinových regálů měli dát pozor a co nezapomenout zohlednit.

 

1.  Kde bude regál na potraviny stát

Tuto na první pohled banální otázku bychom si měli položit nejen z důvodu, abychom si ušetřili kroky při vaření, ale především proto, abychom našim potravinám vytvořili co nejvhodnější podmínky pro skladování a ony nám vydržely co nejdéle použitelné. Jako první nás určitě napadne teplota. Obecně lze teplotní nároky potravin rozdělit do 4 kategorií: 1) do 0 °C (skladování v mrazničce), 2) do 5 °C (skladování v chladničce), 3) do 15 °C (skladování v chladnější místnosti) a 4) do 25 °C (skladování při pokojové teplotě). Regálů pro potraviny se týkají poslední dvě kategorie, kdy teploty do 15 °C dosáhneme ve sklepě nebo chladné spíži a teplotu do 25 °C máme běžně v kuchyni nebo ve spíži, která není větraná nebo situovaná mimo vytápěné místnosti.

Regály na potraviny domů i do restaurace

Regály na potraviny domů i do restaurace

 

Při skladování potravin musíme dále brát ohled na podmínky skladování popsané výrobcem na obalu. Může se jednat o doporučení na skladování v temnu, pro které je ideální sklep. Naopak ve sklepě může být vyšší vlhkost, která nesvědčí např. potravinám v papírových obalech. U stabilních kovových regálů na potraviny nemusíte řešit, jestli je budete mít jako regály do kuchyně, regály do spíže nebo regály do sklepa. Díky kvalitní povrchové úpravě a dřevovláknitým MDF deskám není ani mírně vlhký sklep pro regály z e-shopu Majster Regál problém. A pro opravdu vlhké sklepy máme v nabídce kovové regály s drátěnými policemi. Těm nejen že nevadí vlhkost, ale díky své konstrukci proudí síťovými policemi vzduch.

 

2.  Jak si zachovat v potravinových regálech přehled

Když přijdete k regálu na potraviny, chcete danou věc vzít a jít a ne ji zdlouhavě hledat. Proto je žádoucí v policových regálech udržovat předem promyšlený systém. Přece by nedávalo smysl, abyste po příchodu z nákupu pokaždé dávali potraviny na jiné police. Již při plánování potravinových regálů si tedy rozmyslíme, jaké potraviny budou v jaké části kovového regálu uskladněny. Pokud máme místa dost, např. ve sklepě, počítáme i s nějakou rezervou v naší skladovací kapacitě. Naopak při nedostatku místa, např. ve spíži, vybavíme místnost regálovým systémem maximálně efektivně a při plánování rozmístění skladovaných potravin pracujeme pouze s tím prostorem, co máme k dispozici.

Rozměry místnosti nám také určí, jakou hloubku kovových regálů si můžeme dovolit. Pochopitelně je rozdíl, jestli máme prostor pro regály na potraviny hloubky 30 cm, regály na potraviny hloubky 45 cm nebo regály na potraviny hloubky 60 cm. Avšak ne vždy platí, že čím hlubší regál, tím vhodnější. Když jsou potraviny vyrovnané na kovových regálech s hlubokými policemi až vzadu, mohou být hůře přístupné. Rozmýšlíme tedy i počet a výšku jednotlivých polic. Potraviny nebývají moc vysoké nebo není rozumné je na sebe vršit (např. více než 3 řady konzerv na sebe). V takovém případě je vhodnější koupit kovový regál na potraviny s více policemi a jednotlivá patra tím udělat nižší. Většina lidí pak ještě má různé doplňky pro skladování, tedy různé kartonové krabice nebo krabičky, plastové úložné boxy, stojany na víno, koše, košíčky a další doplňky, kterými si dále prostor na policových regálech rozděluje na menší sekce s jasně definovaným prostorem pro konkrétní skupinu potravin.

Regály na potraviny domů i do restaurace

Regály na potraviny domů i do restaurace

 

3.  Regály na potraviny v restauracích

Restaurace nakupují potraviny ve velkém, což má celou řadu výhod. Kromě výhodnější ceny se také se jedná o ekologický způsob skladování, protože větší balení se lépe a efektivněji skladují. Normální člověk si např. rýži koupí v 500g nebo 1kg balení, restaurace odebírají 5kg, 10kg nebo i větší pytle. To samozřejmě činí na regály na potraviny do restaurace mnohem vyšší nároky. Prvním bodem, na co bychom měli při nákupu potravinových regálů do restaurace koukat, je celková nosnost regálu a nosnost regálu na jednu polici. Pro kovové regály s šířkou max. 100 cm doporučujeme nosnost na jednu polici min. 100 kg, pro kovové regály šířky 100 cm a více doporučujeme nosnost na jednu polici min. 250 kg. Myslete také na to, že pro využití maximálních uváděných nosností regálových policových systémů bude třeba potravinové regály přikotvit ke stěně a skladované potraviny rovnoměrně rozložit po celé šířce police.

 

V jakých regálech skladujete potraviny Vy? A máte nějaký trik na skladování potravin v regálech? Napište nám do komentářů.

 

Věříme, že Vám náš nový článek na blogu přinesl nové informace a byl pro Vás užitečný. Nezapomeňte nás sledovat na sociálních sítích Facebook, Instagram, Pinterest nebo LinkedIn a napište nám!

 

Jaký druh regálů hledáte? 

Kovové regály do sklepa           Kovové regály do kuchyně           Kovové regály do spíže

        Kovové regály do sklepa                           Kovové regály do kuchyně                            Kovové regály do spíže

0 komentářů
Předchozí Výhody balíčků kovových regálů a příslušenství nebo doplňků pro skladování! Další Best sellers 2022: Nejprodávanější kovové regály roku
To Top
ADAPTIVNÍ DESIGN
Víceúčelové regálové systémy
INDIVIDUÁLNÍ PORADENSTVÍ
Odborný přístup k vašim projektům
RYCHLÉ DODÁNÍ
Doprava zdarma při nákupu
nad 4500 Kč bez DPH
SLEVY A VĚRNOSTNÍ PROGRAM
Sleva až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spolehlivé
platební metody
VYROBENO V EVROPĚ
Záruka na kovové regály 5 let