DŘEVĚNÉ REGÁLY DECODŘEVĚNÉ REGÁLY DECO
nastenne-regalynastenne-regaly
nastenne-regalynastenne-regaly
nastenne-regalynastenne-regaly
nastenne-regalynastenne-regaly
Regály do garáže Regály pro domácnost

Kartonová krabice nebo plastový box?

0%

Kartonová krabice nebo plastový box?

Každý to znáte: stojíte u pokladny v supermarketu, všechno zboží vyložené na pásu a zjistíte, že jste doma zapomněli nákupní tašku. Musíte si proto nějakou koupit. Ale jakou? Nepřítele ekologie zvaného igelitová taška nebo údajně ekologickou papírovou tašku, která se dá použít jen párkrát? V současné době už se ani papírové tašky nepovažují za tak ekologické, jak si každý myslel. A podobné dilema vzniká i při otázce, jaký materiál zvolit pro skladování předmětů, nástrojů nebo nářadí v domácích kovových či dřevěných regálech.

 

Jaké možnosti uložení a skladování jsou k dispozici? 

Skladovací a úložné doplňky a množství příslušenství pro kovové regály jsou dostupné v nespočetných provedeních. Všeobecně se bavíme o krabicích různých velikostí, objemů a materiálů. Ty by měly být přizpůsobené svému obsahu, tedy tomu, co se v nich má uchovávat. Velké krabice, boxy a přepravky jsou skvělé pro objemné předměty a věci v domácnosti, jako je například povlečení. Menší boxy využijeme na pracovní materiál a menší nářadí. Stále je ale v nabídce mnohem více. Jestliže chcete své víno správně skladovat, měli byste použít stojany na víno přímo k tomu určené. Pokud už nemáte místo na nářadí nebo se Vám nedaří v něm udržovat pořádek, sáhněte po praktickém pojízdném boxu na nářadí. Přepravky, zásobníky, krabice a boxy jsou všestranné a využijete je jako příslušenství pro regály do sklepa, regály do garáže, regály do dílny, regály do kuchyně nebo regály do kanceláře. Stále nám ale zůstala původní otázka, který materiál je vhodnější...

Kartonová krabice nebo plastový box?

 

Kartonové skládací krabice a boxy

Protože plast má mnohem delší životnost, odhadem až 500 let, a je možné ho tisíckrát znovu použít, je mnohem ekologičtější, v porovnání s kartonovými krabicemi nebo jinými kartonovými skladovacími možnostmi. Ale kdo používá plast až 500 let? Kartonové krabice, boxy a přepravky nejsou moc pevné a špatně odolávají vlhkosti nebo vysokým teplotám. Ve vlhkých místnostech a sklepech se proto mohou dna nebo rukojeti roztrhnout dříve než u boxů vyrobených z plastu. Jsou proto vhodné především do chráněných prostorů, kde nejsou vystavené příliš náročným podmínkám, jako jsou vlhkost a nečistoty. Kartonové krabice jsou ideálním skladovacím prostorem pro knihy, s kterými se ještě nemůžete rozloučit, nebo třeba povlečení, které je uložené v suchu na podlaze nebo ve skříni. A když skládací krabice zrovna nepotřebujete, stačí je rozložit a dát na skříň nebo do komory. Vrstvený karton v suchém prostředí vydrží dlouho a nevyhnutelně nemusí mít krátkou životnost. Na co jsou potom vhodné plastové boxy?

                 

 

Plastové boxy - flexibilní, nenáročné na údržbu a praktické

Plastové organizační systémy nebo plastové úložné boxy zajišťují větší pořádek a přehlednost v domácnosti. Díky nim je možné úložný prostor v kovových regálových systémech využít efektivněji než kdykoliv předtím. Kvalitní plast zajistí, že policový box vydrží velmi dlouho. Na druhou stranu je o něco těžší a prázdný zabere více místa než skládací kartonová krabice. Lze je ale vkládat do sebe (stohovat), pokud jich máte prázdných více. Plastové bedny jsou vhodné jako krabice na hračky nebo jiný často používaný obsah. Dokonce i těžší kuchyňské přístroje, jako jsou roboty, nebo ingredience na pečení (mouky apod.) se v plastovém úložném boxu jednodušeji skladují a dají se v případě potřeby rychle vytáhnout. Plast má dvě další výhody: snadno se čistí a je odolný vůči vlhkosti a parazitům, jako jsou např. moli. Plastové boxy by se proto měly používat všude tam, kde jsou vystavené silnějším vnějším vlivům. Venkovní plastové boxy, odolné proti povětrnostním podmínkám, doporučujeme i na zahradu nebo terasu.

                            

 

Při rozhodování o tom, jaký materiál úložného boxu použít pro plnohodnotné využití v kovovém regálu, byste měli především zvážit, co a kde budete skladovat. Uděláte tím velkou službu i životnímu prostředí. Musí to být plast, který má v konečném důsledku větší ekologický dopad, nebo stačí karton? Abyste mohli dostatečně zvážit své rozhodnutí, můžete si pro inspiraci prohlédnout náš obrovský výběr kovových regálů a doplňků pro skladování.

 

Řekněte nám, jaké krabice používáte doma vy. Klasické “banánovky”? Nebo jiné? Jak se vejdou do Vašich současných regálů? V případě, že hledáte regál přesně na míru, můžete použít náš vylepšený konfigurátor regálů.

Věříme, že náš nový článek na blogu Vám přinesl nové informace a byl pro Vás užitečný. Nezapomeňte nás sledovat na sociálních sítích Facebook, Instagram, Pinterest nebo LinkedIn a napište nám!

 

Jaký druh regálů hledáte?  

Kovové regály do garáže         Kovové regály do dílny         Rohové kovové regály         

    Kovové regály do garáže                               Kovové regály do dílny                           Rohové kovové regály 

0 komentářů
Předchozí Kovové regály s drátěnými policemi - přehlížení pomocníci Další Kreativní řešení s kovovými regály
To Top
ADAPTIVNÍ DESIGN
Víceúčelové regálové systémy
INDIVIDUÁLNÍ PORADENSTVÍ
Odborný přístup k vašim projektům
RYCHLÉ DODÁNÍ
Doprava zdarma při nákupu
nad 4500 Kč bez DPH
SLEVY A VĚRNOSTNÍ PROGRAM
Sleva až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spolehlivé
platební metody
VYROBENO V EVROPĚ
Záruka na kovové regály 5 let