0%

Kov je novým dřevem dnešní doby. Kromě toho, že díky používání kovových regálových chráníte přírodu před zbytečný kácením lesů, kovový design regálů a polic se k dnešnímu modernímu stylu bydlení hodí o moc více než dřevěných klasika. Navíc, pokud dokážete kovové regály správně uspořádat, dokonale zapadnou i do klasického dřevěného designu.

Jak tedy upravit regály, aby v prostoru vynikla jejich výjimečnosti a zároveň působily jako část celku? Pojďte se spolu s námi na to podívat.


1. Regály ukliďte

Je jedno, zda jde o regály do sklepa i do domácnosti nebo do obchodu, pro všechny typy stejně platí, že pouze uklizený regál může účinně fungovat. Proto, pokud jste již regál vybavili zboží, knihami nebo zavařeninami, ale nejste úplně spokojeni s výsledkem, všechno z něj nejprve vyskládejte na zem. Bude to znít velmi namáhavě, ale výsledek bude stát za to. Předměty do regálu ukládejte systematicky a podle od nejtěžšího nahoru. Pokud tedy máte regály v dílně, těžké krabice s nářadím dejte na spodek a drobné předměty uskladněte nahoru.


2. Nepřeplňujte regály zbytečně

Pokud máte regál v obytných zařízeních, který je na očích, jako například regál s knihami, není třeba mít všechny police plně naložené. Pokud nenecháte v polici volný prostor, nebude dýchat a celá oblast s regálem bude působit stísněně a přeplněně. Navíc žádný plně naložený regál nemůže být přehledný.

1-regaly-do-kuchyne-blog-efektivne-prvky-CZ

3. Zakomponujte doplňky a dekorativní předměty

Pokud chcete z regálu s knihami vyrobit dominantní a zajímavý kousek, doplňte ho různými dekoracemi. Je jedno, zda použijete vázičky, svíčky, svítidla nebo doplňky ve vintage stylu, nápadům se meze nekladou. Doplňky vždy laďte se zbytkem místnosti, aby seděly nejen barevně, ale hlavně stylově.


4. Nebojte se netradičního uspořádání

Kdo to kdy řekl, že knihy musí být v policích uloženy pouze horizontálně? Nebojte se s regály experimentovat a klidně uložte knihy nejen horizontálně, ale i vertikálně na sebe. Police díky novému stylu budou působit moderně a uklizeně zároveň.


5. Mix předmětů

Ať už dekorovat regály do skladu regály do skladu nebo dílny, uspořádání musí být nejen funkční, ale je vhodné, pokud má i charakter. Chcete-li dosáhnout požadovaného efektu pohrajte si s různými kombinacemi tvarů a materiálů. Vždy se však snažte zachovat určitou vizuální rovnováhu. Neukládejte vedle sebe příliš mnoho malých věcí, raději je uložte do krabičky. Velká prázdná místa vyplňte dekorativními předměty.

2-rohovy-regal-blog-efektivne-prvky-cz

6. Přizpůsobte regály prostoru

Regály zvolte podle toho, do jakého prostoru je potřebujete umístit. Pokud chcete ukládat knihy, můžete zvolit regály do domácnosti, které se dají zakoupit v různých šířkách, výškách i barvách. Rovněž regály do dílny, skladu i obchodu jsou na trhu ve více variacích. Velikost i výšku zvolte podle množství uskladněného materiálu či rozměrů prostoru, do kterého chcete regál umístit. Kvalitní materiálové složení a pevná konstrukce profesionálních skladových systémů od Mistra regálů vám to usnadní.

3-regal-do-pracovne-blog-efektivne-prvky-cz

7. Pravidelně uklízejte

Věřte tomu, nebo ne, ale prach na policích regálů vytváří na oko jakýsi šedivý nádech, který kazí celý dojem i z krásně uklízených a uložených regálů. Kromě toho nic nepůsobí více rušivě, než neuložené a jen tak poházené věci. Dokonce i regály do garáže působí lepším dojmem v případě, že jsou v nich pneumatiky systematicky uspořádané.

Kovové regály mají několik nesporných výhod včetně pevnosti, odolnosti a možnosti uskladnění i předmětů větších hmotností. Při správném uspořádání dokážou regály působit nejen velmi funkčně, ale i esteticky vyniknout jako dominantní prvek v každém prostoru.

Už jste si vybrali, které upřednostníte jako první? Pokud ještě stále váháte, vyzkoušejte náš konfigurátor na regály a vyberte si ten správný regál do vaší koupelny, spíže či dokonce na hračky nebo pneumatiky.