0%

Jak se dny krátí, pomalu ale jistě přichází zima. Rituál přípravy Vaší domácnosti na nejchladnější období roku je tady. Už na podzim se všichni setkáváme s různými úkoly v domácnosti, jako je sbírání opadaných listů na zahradě, čištění kanalizace, provzdušnění radiátorů a mnoho jiného.

Samozřejmě, skladování všech věcí, které jste využívali během léta, rovněž vyžaduje Vaši pozornost. Přirozeně, garáž nebo terasa budou primárním prostředím, kde tyto věci uložíte. Dbejte na to, abyste aktivity skladování věcí neposouvali na poslední chvíli, protože chlad a vlhkost na sebe čekat nenechají. A proto jsme my, Majster Regál, pro Vás připravili několik tipů, které Vám pomohou při náplni těchto důležitých úkolů.

 

1. Organizujte Vás prostor

Aby Vaše garáž zůstala dobře zorganizovaná, je nezbytné, abyste udržovali pravidelně řád. V zásadě je to první a základní krok při přípravě na pozdní podzim a začátek zimy.

Garáž je ideální místo pro ukládání různých věcí, které již nemusí být v 100% stavu. Mnohé dlouhodobě nevyužíváte, a přesto se jich nechcete zbavit. Ať se jedná o věci, které brzy opět využijete nebo ty, které budete potřebovat později, vždy to končí velkým nepořádkem a chaosem.

Každý z nás, co vlastní dobře udržovanou garáž si jistě najde čas na úklid, minimálně jednou ročně. Jak začít? Z našeho pohledu bychom to řešili následovně:

Vytvořte prostor pro vnitřní parkování zkuste zefektivnit funkčnost a zlepšit celkovou organizaci garáže.

Vybavte garáž lepšími skladovými nástroji,jako jsou kovové regály určené do garáže a pracovní stoly, které nejen obohatí garáž o kvalitní a profesionální úložný systém, ale také jsou esteticky atraktivní. Tímto způsobem bude lokalizování všech věcí daleko jednodušší.

Vyčistěte podlahu.JPodzim je známy svým měnícím se podnebím a někdy prší celé dny a týdny. Neukládejte věci na podlahu a snažte se je uskladnit na vyvýšená místa. Během bouřky může být garáž zaplavena natolik, že všechno, co je na podlaze uloženo, můžete vyhodit přímo do odpadu. Uložením objektů na vyšší místa také můžete zabránit zakopnutí a nepříjemným pádem. Naše kovové policové systémy jsou ideální volbou do garáží, v nichž hrozí vyšší vlhkost, protože v zinkovém provedení jsou vysoce odolné proti korozi. V tomto případě nemá dřevěný nábytek nárok.

1-rohovy-regal-priprava-regalov-na-chladne-mesice

2. Uklízení

Jakmile máte první krok za sebou, zkontrolujte, zda je prostor čistý, zbavený všech nečistot, prachu, mastnoty a hlíny. Doporučujeme provádět čistící práce ještě předtím, než napadne první zimní sníh. Koneckonců, garáž je nejvíce využívána během teplých měsíců v létě a na jaře. Mnoho nečistot, které v garáži zůstávají i během zimy pochází hlavně z tohoto období. Pokud garáž není dostatečně čistá příchodem chladnějších měsíců a horšího počasí, hlína a nečistoty zůstanou přilepené a zaschlé na podlaze, co bude v tomto období náročnější vyčistit.

 

3. Přizpůsobte exteriér, venkovní prostor

Sklad, venkovní sklep a zahradní dům také nemohou zůstat zanedbané před příchodem chladného počasí. Než se mráz stane součástí každého dne, ujistěte se, že všechny sudy, hadice, sběrače vody jsou prázdné a voda je kompletně pryč. Hadice se snažte smotat do kompaktnějšího tvaru a tím, že veškerá voda z nich bude pryč, zabráníte praskání a jejich zničení. Zvyšujete jejich životnost a zabráníte nechtěnému úniku vody. V případě, že vodu z hadic nevyprázdníte, hrozí, že zamrzne, což může způsobit prasknutí. V případě, že hadici neodpojíte od přívodu vody, můžete seriózní poškodit potrubí tím, že se do něj dostanou větší úlomky ledu a může být seriózní poškozeny. Totéž platí pro domácí zavlažovací systémy.

2-sroubovy-regal-priprava-regalu-na-chladne-mesice

4. Dávejte si pozor na to, co skladujete

Je všeobecně známo, že mnoho lidí skladuje v garáži množství věcí, které tam vysloveně nepatří a měly by být skladovány v prostorech s vyšší teplotou a přímo v domácnosti. Připravili jsme pro Vás výběr věcí, které byste neměli skladovat ve Vaší garáži během chladných měsíců.

- Barvy, čisticí prostředky a domácí roztoky. Nízké teploty ovlivňují jejich konzistenci, barvu a účinnost.

- Elektronika. Kondenzace a vlhkost mohou poškodit jejich elektronické spoje a kabely, celou soustavu a výrazně poškodit jejich fungování přičemž rovněž hrozí jejich zkrat.

- Oblečení, ložní prádlo a vakuově zabezpečené pytle.

- Nádrže na propan. Měly by být uskladněno ve sklepě nebo krytém venkovním prostoru. Vyzkoušejte náš drátěný RIVET regálový systém, který je ideální pro externí skladování.

- Papír, který láká hlodavce a jiných škůdců.

Pokud ještě nevíte, který regál je ten nejlepší pro Vás, neváhejte použít náš konfigurátor na regály, nebo přejděte přímo na kategorii pro regály do garáže, do dílny, nebo na pneumatiky.V naší nabídce naleznete i regály vhodné do sklepa, do spíže ale i do obchodu. Neváhajte a vyberte si už dnes z našej širokej ponuky kovových regálov.

Chcete vedieť viac o novinkách zo sveta policových kovových regálov? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Linkedine.