DŘEVĚNÉ REGÁLY DECODŘEVĚNÉ REGÁLY DECO
Regály pro firmy a kanceláře Regály pro domácnost

5 tipů jak zvládnout návrat do školy a do práce z prázdninového režimu

0%

Po prázdninách a dovolených se většina z nás s příchodem září vrací zpět do školních lavic či kanceláří. Návrat do každodenní rutiny po prázdninách může být výzvou, ať už jde o opětovné mnohahodinové soustředění při výuce nebo obnovení plného pracovního nasazení. V tomto článku se podíváme na praktické tipy a rady, jak tento přechod zvládnout co nejplynuleji, jak efektivně plánovat čas, hledat rovnováhu mezi prací a odpočinkem a jak nalézt novou motivaci. Ať už jste student, zaměstnanec nebo rodič, tento článek vám poskytne cenné rady a tipy pro úspěšný start do nového školního či pracovního roku.

1. Příprava na návrat

Návrat do běžného režimu po letních prázdninách může být náročný a to nejen pro studenty. I v zaměstnání se letní měsíce často nesou v duchu klidnějšího tempa a nižších nároků, které jsou na nás kladeny. Konec dovolených, pláží a dlouhých letních večerů může přinést určitou melancholii.

Příprava na nový školní či pracovní rok by proto měla začít alespoň týden dopředu. Nejde jen o fyzickou přípravu, jakou je např. nákup školních potřeb, ale také mentální přípravu. Je dobré začít si postupně budovat denní režim. Doporučuje se proto v předstihu začít vstávat a chodit spát o něco dříve, aby to pro náš organismus nebyl takový šok.

2. Plán dne a vytvoření rutiny

Základem pro úspěšný návrat je rozumně sestavený plán dne. Může to být jednoduchý seznam úkolů nebo plán dne rozdělený do časových bloků. Toto rozplánování by mělo obsahovat nejen povinnosti, ale také čas pro sport a relaxaci. Snažte se, aby se příprava plánu dne stala vaší rutinou. Díky tomu bude váš den efektivnější a zbyde vám více času na rodinu a koníčky.

Pro děti je klíčová struktura a konzistence. I jim připravte časový plán, který bude zahrnovat domácí úkoly, čas na hraní/sport a relaxaci. Myslete na to, že děti se dříve unaví a ztratí koncentraci, ale zároveň rychleji regenerují. Proto by měl být jejich denní plán pestrý s častějším střídáním “pracovních” a odpočinkových bloků.

3. Plánování času

Vytvořený plán dne většina z nás nebude nosit v hlavě a každý potřebujeme mít přehled i o nadcházejících dnech. Někomu bude vyhovovat papírový diář a stolní kalendář, jinému zase kalendář a appka v mobilu. Pro rodiny jsou pak skvělé nástěnné rodinné kalendáře, kde máte celkový přehled o jednotlivých členech rodiny. Stejně poslouží i sdílené kalendáře v digitálním prostoru.

Pamatujte, že méně je někdy více. Den rozplánovaný do poslední minuty sice vypadá v kalendáři krásně, ale stačí maličkost, která vám denní plán naruší, a vy budete ve stresu, že nestíháte svůj pečlivě připravený harmonogram. Nezapomínejte tedy plánovat s dostatečnými rezervami. Dále je klíčová flexibilita – je dobré mít plán, ale zároveň být připravený na změny.

4. Hledání rovnováhy

Už jste si do kalendáře zadali práci/výuku a odpočinkové aktivity? Nyní si zkontrolujte, jestli objem volnočasových aktivit, jako je sport, ale také četba či procházka se psem, odpovídá vašemu work-life balance, jaký byste si přáli. Pokud ne, zamyslete se nad tím, jak být v práci efektivnější. Např. jestli by nebylo možné některé schůzky řešit online či si vzít v určité dny home office, abyste ušetřili čas, který normálně trávíte cestou do práce a z práce.

Jestli jste hodně vytížení, cíleně si plánujte i čas pro rodinu a přátele. Trávení času s vašimi blízkými má blahodárný efekt na vaše psychické zdraví. A pokud i přesto cítíte, že vám k duševní pohodě něco chybí, zkuste meditaci, jógu či jiné relaxační techniky, které vám pomohou znovu získat klid a vyrovnanost. Důležitá rada - dbejte na to, abyste měli každý den alespoň malý okamžik jen pro sebe.

5. Nalézání motivace 

Začátek nového školního či pracovního roku může být doprovázen pocitem nedostatku motivace. Je to přirozené, proto je dobré hledat nové způsoby, jak se motivovat.

Stanovení konkrétních cílů může být skvělým způsobem, jak si udržet či obnovit motivaci. Také je prospěšné oslavovat i malé úspěchy. Ať už jste dosáhli nějakého malého cíle v práci nebo jste se naučili něco nového ve škole, je dobré si tento úspěch uvědomit a ocenit. Klidně si tyto drobné, každodenní úspěchy zapisujte. Až vás přepadne splín, můžete se k nim vrátit a zaručeně vám pomohou ho překonat.

S čím vám pomůže Majster Regál?

Produkty z našeho e-shopu Majster Regál vám pomohou s praktickou stránkou vašeho návratu po prázdninách. Do našich kovových regálů do garážesklepa nebo na půdu přehledně uložíte sportovní a jiné vybavení, které jste používali při svých letních aktivitách. Na designových regálech do domácnosti se pak budou skvěle vyjímat suvenýry a fotky z cest.

Čerstvé i zkušené vysokoškoláky čeká stěhování na kolej, ke kterému jim skvěle poslouží naše kartonové krabice a plastové úložné boxy. Prohlédněte si i další doplňky pro skladování. Systematicky a přehledně uložené věci vám rozhodně přidají na psychické pohodě.

A jestli začínáte pracovat z domova nebo máte možnost častějšího home office, určitě si budete zařizovat domácí pracovní kout. Prohlédněte si naši řadu regálů DECO, které chytře kombinují estetický regál s dřevěnými policemi a pracovní stůl. Společně s příslušenstvím ze 100% recyklovatelných materiálů budete skvěle připravení na jakékoliv pracovní či školní zadání.

Přejeme vám hladký návrat do školy a do práce a úspěšný start do nového období!

 

Jaký druh regálů hledáte?  

 

Regaly na hracky     

        Regaly na hracky    

Regaly do satny

          Regály do šatny

Kovové regály do obýváku   

   Kovové regály do obýváku           

0 komentářů
Předchozí Black Friday na Majster Regálu trvá celý měsíc Další Nářadí si zaslouží pořádek a systém - kufry, bedny a boxy na nářadí
To Top
ADAPTIVNÍ DESIGN
Víceúčelové regálové systémy
INDIVIDUÁLNÍ PORADENSTVÍ
Odborný přístup k vašim projektům
RYCHLÉ DODÁNÍ
Doprava zdarma při nákupu
nad 4500 Kč bez DPH
SLEVY A VĚRNOSTNÍ PROGRAM
Sleva až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spolehlivé
platební metody
VYROBENO V EVROPĚ
Záruka na kovové regály 5 let