DŘEVĚNÉ REGÁLY DECODŘEVĚNÉ REGÁLY DECO
nastenne-regalynastenne-regaly
nastenne-regalynastenne-regaly
nastenne-regalynastenne-regaly
nastenne-regalynastenne-regaly
Regály do obchodu

5+1 tip jak vybrat regály do obchodu

0%

5-1-tip-jak-vybrat-regaly-do-obchodu

Pokud neotevíráte autosalon nebo jinou prodejnu se zbožím, které se do běžných kovových regálů nevejde, určitě budete nějaké regály potřebovat. Ať už budete shánět zátěžové regály do skladu, nastavitelné regály na šanony do kanceláře nebo elegantní kovové regály na prodejnu, neměli byste vybírat pouze podle ceny. Levné regály nemusí být automaticky nekvalitní, ale mohou být pro Váš obchod nebo sklad nevhodné. A na co všechno si dát při výběru regálu do obchodu pozor? Zde Vám přinášíme 5+1 tip, jaké regály do obchodu nebo na prodejnu vybrat.

 

1. Vhodný materiál pro regály do obchodu

První otázka, kterou byste si při výběru regálu měli položit je, jaký materiál je pro regály do obchodu nejvhodnější. Šikovní kutilové nebo kutilky si mohou vyrobit dřevěné regály na míru, např. z hranolů a dřevotřískových desek. Bohužel při dnešních cenách materiálu a vynaloženém času se tímto způsobem moc neušetří. 

My rozhodně doporučujeme podívat se na kvalitní kovové regály. Je pravda, že ty si sami doma nevyrobíte. A v čem vidíme největší výhodu kovových regálů v porovnání s dřevěnými regály? V jejich odolnosti proti vlhkosti. I když ve Vaší prodejně nebudete mít vlhké zdi, tak stačí, aby Vám dovnitř v zimě zákazníci nanosili sníh na botách, často ještě z nasolených chodníků, a i přes pravidelné vytírání Vám začne tato vlhkost dřevěné regály ničit. Oproti tomu kovovým regálovým systémům s kvalitní povrchovou úpravou nevadí ani vlhkost ani sůl.

                         regály do obchodu                   regály do obchodu

regály do obchodu

 

2. Rozměry kovových regálů

I když máte v ruce plánek s půdorysem Vašeho obchodu, než začnete vybírat a objednávat regály, vezměte metr nebo laserové měřidlo, tužku a papír a celý prostor si ještě jednou pečlivě přeměřte a prohlédněte. Možná zjistíte, že některé rozměry se mohou o pár centimetrů lišit, že jeden roh nesvírá přesně pravý úhel nebo že zásuvka, kterou budete potřebovat pro počítač s pokladnou, je oproti projektu o kus posunutá. S tímto “zaměřením skutečného stavu” už si poté můžete začít na další papír plánovat rozměry Vašich nových kovových policových regálů.

Výšku regálů volte podle toho, aby si i menší zákazníci mohli vystavené zboží pohodlně prohlédnout a dosáhnout i na nejvyšší polici. Proto na prodejnu doporučujeme kovové regály výšky 150 cm. Ve skladu pak samozřejmě chcete maximálně využít výšku regálu, tudíž tam dle výšky stropu volíme regály do skladu výšky 180 cm, 200 cm nebo 250 cm. Šířku regálů nám určuje volný prostor, např. délka stěny, kde budou regály umístěny. Aby regálová stěna nevypadala rušivě, snažíme se celkovou šířku rozdělit na několik stejně širokých regálů. Mezi nejprodávanější patří kovové regály šířky 60 cm, 100 cm a 120 cm.

Hloubka regálů je dána prodávaným sortimentem a obecně platí, že čím menší hloubka regálů, tím je vystavený sortiment pro zákazníky přehlednější a přístupnější. Doporučujeme proto kovové policové regály hloubky 30 cm nebo 45 cm. Jestli ale prodáváte např. lokální ovoce nebo zeleninu a máte své produkty v klasických plastových přepravkách, budou se Vám hodit kovové regály hloubky 60 cm, do kterých se vejde celá přepravka na délku.

3. Jak uspořádat regály

V předchozím tipu jsme si řekli, jak vybrat ideální rozměry, aby se zákazníci při prohlížení zboží cítili komfortně a měli přirozený přístup k veškerému zboží. Často opomíjeným trikem, s kterým lze pracovat, je také tvar regálů, resp. tvar, do kterého regály na prodejně uspořádáme. Nemusíte mít regály pouze podél stěn, ale můžete je umístit i do prostoru. Ať už jako samostatné ostrůvky nebo např. do tvaru písmene E. Pamatujte ale, že méně znamená více. Zákazníci by se mezi Vašimi regály nikdy neměli cítit stísněně. Minimální průchod by měl činit 60 cm, doporučujeme ale 90-100 cm i s ohledem na hendikepované zákazníky.

regály do obchodu

 

4. Nosnost policových systémů

S nosností regálů to je jednoduché. Určitě budete potřebovat jinou nosnost prodejních kovových regálů, pokud budou na policích vystavené mikiny a pokud tam budou krabice se šrouby a matkami. Představte si tedy to nejtěžší, co budete na jedné polici vystavovat, a podle toho, ideálně ještě s nějakou rezervou, spočítejte, jakou nosnost jedné police budete potřebovat. 

Dejte si pozor na to, že někteří výrobci uvádějí nosnost za celý regál. Potom je vhodné si nosnost regálu přepočítat ještě na jednotlivé police. Také je třeba mít na paměti, že uvedené maximální nosnosti dosahuje police regálu při rovnoměrném zatížení police a často je nutné velmi zatížené regály přikotvit ke stěně.

5. Variabilita regálů a příslušenství k regálům

Dříve nebo později se rozhodnete sortiment ve Vašem obchodě přeskládat nebo začnete prodávat něco nového a zjistíte, že byste potřebovali některé police v regálech zvýšit, snížit, odebrat nebo naopak přidat. Pokud jste na začátku zvolili variabilní kovový regálový systém, jako je např. regálový policový systém RIVET, není úprava polic regálů žádný problém. Pouze vyklepnete nýty polic ze svých děr a posunete police do jiných děr na stojinách, kde opět nýty polic zaklepnete. A co když potřebujete přidat novou polici? Žádný problém, stačí si objednat jakékoliv příslušenství k regálům a Váš regál na prodejně libovolně rozšířit.

regály do obchoduregály do obchodu

 

6. Využijte potenciál regálů naplno díky doplňkům

Výběrem vhodných kovových regálů pro Vaše podnikání to ale nekončí. Existuje celá řada doplňků pro skladování jako jsou různé plastové zásobníky, plastové úložné boxy, kovové háčky, kartonové krabice a mnoho dalších produktů, které Vám pomohou využít Váš kovový regálový systém maximálně efektivně.

 

A jaké regály máte ve svém obchodě Vy? A jak často už jste je přestavovali nebo měnili? Napište nám do komentářů.

Věříme, že Vám náš nový článek na blogu přinesl nové informace a byl pro Vás užitečný. Nezapomeňte nás sledovat na sociálních sítích Facebook, Instagram, Pinterest nebo LinkedIn a napište nám!

 

Jaký druh regálů hledáte?

Kovove regaly do obchodu            Kovové regály pro firmy             

      Kovové regály do obchodů                            Kovové regály pro firmy          

0 komentářů
Předchozí Best sellers 2022: Nejprodávanější kovové regály roku Další Potřebujete zařídit roh? Nedělejte kompromisy a vyzkoušejte rohové regály
To Top
ADAPTIVNÍ DESIGN
Víceúčelové regálové systémy
INDIVIDUÁLNÍ PORADENSTVÍ
Odborný přístup k vašim projektům
RYCHLÉ DODÁNÍ
Doprava zdarma při nákupu
nad 4500 Kč bez DPH
SLEVY A VĚRNOSTNÍ PROGRAM
Sleva až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spolehlivé
platební metody
VYROBENO V EVROPĚ
Záruka na kovové regály 5 let