DŘEVĚNÉ REGÁLY DECODŘEVĚNÉ REGÁLY DECO
Regály pro domácnost

Skladování domácích plodin a výrobků v spíži

0%

Skladování domácích plodin a výrobků v spíži

 

Podzim je rozjetý v plném proudu a mnohým z nás se spojuje se sběrem domácích plodin, které je následně nutno skladovat tak, aby byly i po čase stále čerstvé a bez jakéhokoliv kazu. Mnohé potraviny, které si sami vypěstujete a zpracujete v podobě různých zavařenin, kompotů a džemů, nemáte kam uložit a hledáte co nejefektivnější řešení. V případě, že nemáte tak velkou zahradu a pěstujete jen pro zábavu, tento problém nemusíte pociťovat. Je však množství domácností, které díky pěstovaným domácím potravinám prožívají celé roky bez nutnosti navštívit místní obchody. Naši rodiče, případně prarodiče by nám mohli vyprávět příběhy o sezónních pracích na vlastním poli a velkým sběrem celé úrody za pomoci rodiny, přátel a také sousedy. V mnoha obcích tato soudržnost pokračuje i dodnes. S většími zahradami a poli vzniká větší úroda a potřeba efektivního skladování. A právě zde vynikají naše policové regálové systémy obchodu Majster Regál. 

Nejlepším prostorem pro skladování domácí úrody je jednoznačně špíz. Může být větších, či menších rozměrů, což ovlivňuje skladové nástroje, jako jsou regálové systémy, minimálně, protože jsou u nás dostupné v širokém výběru rozměrů a jsme přesvědčeni, že každý si vybere takovou velikost, jak potřebuje bez menších problémů. Není úroda, jako úroda a v následujících řádcích si řekneme, jaké regály lze použít pro určitý typ domácích potravin. 

 

Ovoce a zelenina

Asi každý z nás, co má prostor k pěstování, se zamíří zejména na ovoce a zeleninu. Ve většině případů zabírají množství prostoru, bez ohledu na to, zda jsou po sklizni uloženy v koších nebo i pytlích. V menším počtu jsou vhodné na krátkodobé skladování, protože se pěstují na konzumaci ve stavu, jakém je sesbíráte. V takovém případě není nutná velká spíž a také velký skladovací prostor. Vhodné policové regály do spíže pro skladování nezpracované zeleniny a ovoce jsou bezšroubové kovové regály RIVET s drátěnou policí a zinkovým provedením. V závislosti na rozměru vaší spíže si můžete vybrat regál velikosti 180x90x45 cm nebo 180x120x45 cm. Proč jsme vybrali pro tento účel regály RIVET s drátěnou policí? Mají dostatečnou zátěžovou kapacitu, až 300 kg na polici při rovnoměrném rozložení. Jsou kompletně v zinkové povrchové úpravě a nemusíte se bát vlhkosti, která je při ovoci a zelenině častá. Kovová drátěná police dodává do regálu vzdušnost což je pro ovoce a zeleninu opravdu prospěšné.

V případě velké úrody se ovoce a zelenina skladuje v jiném zpracovaném formátu. Ano, mluvíme o milovaných kompotech, nálevech a džemech. Netřeba zapomínat i na vynikající domácí kečup v případě, že máte nadbytek rajčat. Regály do špíze musí počítat s další výzvou, která zahrnuje skladování a organizování skleněných nádob a konzerv, které jsou plné chuti našich oblíbených plodin. Jedna věc je kompot zpracovat, druhá uskladnit a uložit efektivně, podle kritérií. Nikdo z nás nechce trávit v babiččině spíži půl dne, dokud najde milované broskve. Vždy se snažte rozdělit regály na dvě poloviny, ovocnou a zeleninovou. Věříme, že nechcete pátrat po domácí čalamádě mezi lahvemi ovocných kompotech. Také nezapomínejte nové zavařeniny ukládat za staré, které byste měli zkonzumovat jako první. Tím se můžete vyhnout zbytečnému plýtvání vašich drahocenných plodů. I tento účel splňují bezšroubové kovové regály RIVET s drátěnou policí. Je čistě na vás, zda si vyberete zinkovou nebo antracitově šedou povrchovou úpravu kovových dílů. Podstatná je pozinkovaná drátěná police, která se nezničí v případě výtoku konzerv a kompotů. Zatížení na polici se hýbe v rozmezí 300-400 kg v závislosti na tom, kolik pochutin plánujete na regál naložit. Kovové regály RIVET jsou vždy zaručena kvalita. Váháte? Napište nám a vybereme přesně takový, který zaručeně splní všechny vaše nároky. 

 

                                          Skladovanie domácich plodín a výrobkov v špajzi

                                                                       Skladovanie domácich plodín a výrobkov v špajzi

 

Brambory

I brambory, jako všechny potraviny, stoupají na své ceně. Proto si mnozí z vás vypěstují tuto populární plodinu sami. Nastartuje traktor, nasaďte rukavice a jde se na vyorávání. Brambory se většinou ukládají do pytlů, později do přepravek a bedýnek. Mohou mít velkou váhu a při dobře sklizni dostane vaše spíž, sklep ale i veranda pořádně zabrat. V takovém případě je třeba sáhnout po těch největších rážích s vysokou zátěží a stabilitou. Regály Professional se zátěží 600 kg na polici jsou jednoznačnou a zejména spolehlivou volbou. Jsou stabilní, mají vysokou tloušťku oceli kovových komponentů, pružnou dřevěnou HDF polici a jejich montáž je rychlá, i přesto, že by měli při montáži být minimálně dva lidé. Cena těchto policových kovových regálů je přímo úměrná jejich kvalitě. Přijde vám to stále moc a vaše úroda nebyla až tak bohatá? Můžete si zvolit zásuvný kovový regál RIVET v zinkové barvě s rozměry 180x180x60 cm se zátěží 400 kg na polici. Je mohutný, chráněn před korozí, je odolný a využívá nejnovější způsoby uchycení polic za pomoci technologie RIVET - kovových nýtů. V tomto případě už je nad čím přemýšlet. 

 

Skladovanie domácich plodín a výrobkov v špajzi

Skladovanie domácich plodín a výrobkov v špajzi

 

Domácí likéry

Jako správní Češi víme, jak zacházet s nadbytečným ovocem. Domácí ovocné likéry a domácí pálenka jsou naší zálibou už odpradávna. Nadbytečné ovoce se zakvasí a za pomoci odborníkovi vyprodukujeme kouzelný nápoj. Kromě tradiční výroby domácího vína ze sladkého hroznů, je v našich regionech oblíbená výroba silného alkoholu - domácí pálenky. Nejčastěji se setkáte s tzv. "Domácím" vyprodukovaného z jablek nebo švestek. Pokud se vám tento rok dařilo a máte množství demižonů likérů, vína a pálenky, neriskujte a také vyberte regálové systémy Professional, při kterých budeme moci klidně spát bez jakýchkoli obav o váš drahocenný nápoj.

 

V spíži najdete mnoho potravin, ať už vašich nebo kupovaných. Nesmíme však zapomínat na luštěniny, ořechy a oblíbený med, kteří včelaři tak trpělivě získávají. Vše musí mít své místo, smysl a úděl. S určitostí víme napsat, že kovové regálové systémy jsou tím nejlepším řešením do úplně každé spíže. Jsou nejefektivnějším nástrojem skladování v těchto prostorách, dají se přizpůsobit podle fantazie uživatele a jsou dostupně v různých barevných a konstrukčních provedeních.

Nevíte se rozhodnout, který policový regál postavit do vaší spíže? V tom případě zkuste náš nový online konfigurátor regálů a věříme, že najdete přesně to, po čem toužíte. Nezapomeňte nás sledovat na sociálních médiích facebook, instagram, pinterest nebo linkedin, kde se dozvíte mnoho užitečných rad, tipů a triků efektivního skladování. Věříme, že tento blog se vám líbil a že si naše regály i sami rádi vyzkoušíte. Napište nám do komentářů, jak vypadá vaše spíž a rádi se budeme inspirovat.

 

 

Jaký druh regálů hledáte?

Kovové regály do sklepa         Kovové regály do kuchyně         Regaly do satny

      Kovové regály do spíže                     Kovové regály do kuchyně                              Regály do šatny

0 komentářů
Předchozí Kovové regály v automobilovém průmyslu Další T profil pro farmaceutický průmysl
ADAPTIVNÍ DESIGN
Víceúčelové regálové systémy
INDIVIDUÁLNÍ PORADENSTVÍ
Odborný přístup k vašim projektům
RYCHLÉ DODÁNÍ
Doprava zdarma při nákupu
nad 4500 Kč bez DPH
SLEVY A VĚRNOSTNÍ PROGRAM
Sleva až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spolehlivé
platební metody
VYROBENO V EVROPĚ
Záruka na kovové regály 5 let
To Top