Regály pro domácnost

Industriální styl: Zařízení pro ty, kteří si cení svobody, příjemné atmosféry a pohody

0%

Industriální styl, svoboda, pohoda a atmosféra| Majster Regál

Naše tělo je vybaveno dokonalými a velmi citlivými senzory, takže i zařízení a organizaci prostoru naše smysly vnímají velmi intenzivně. I proto se snažíme vybavit si své okolí doplňky a materiály, které mají svůj styl a jsou charakteristické určitými vlastnostmi. Těmi disponuje i dnes velmi populární industriální styl, kterému mnozí z nás propadli.

Jedinečný průmyslový styl však není žádným novým trendům. Už v 90. letech minulého století se módní návrháři zaměřili na tovární a průmyslové prostory, které, jak se ukázalo, mohly sloužit ke zdobení originálních interiérů.

V těchto dobách byla spousta budov opuštěných, a lidé tvůrčí profese se proto rozhodli nevynechat příležitost experimentovat. Takto vznikaly hotely, restaurace a obchody v originálním industriálním stylu, který se ale postupně začal využívat a objevovat i v našich domácnostech. Stačí vytěžit z krásy původní konstrukce budovy, kterou mohou velmi příjemně osvěžit i jednoduché kovové regály. Pojďme na to ale pěkně postupně.

 

Co vystihuje industriální styl?

Dnes velmi populární industriální styl charakterizují různé prvky. O navození správné atmosféry se stará mnoho zajímavých detailů, které bychom v minulosti považovali za nedostatky a bylo by je třeba odstranit nebo skrýt.

Industriální styl z nich naopak čerpá svou krásu. Stěny, trámy, schody, trouby, cihly, papír, dřevo nebo kov v kombinaci se sklem. Tyto a jiné další "surové" materiály industriální styl vystihují nejlépe a vytvářejí jedinečný dekor. A pokud se dokážete na tyto prvky dívat stejným způsobem, nebude pro vás s pomocí levných regálů a polic i dalších doplňků vytvoření takového designu vůbec těžké.

Industriální styl, svoboda, pohoda a atmosféra| Majster Regál

 

Jak to vypadá v praxi?

Abyste dosáhli požadovaného záměru, musíte znát všechny důležité vlastnosti tohoto originálního a velice kreativního stylu. Velká a správně zařízená místnost je klíčem k dobrému výsledku.

Pro vytvoření té správné atmosféry musíte v prostoru počítat s volnými metry čtverečními. Pokud je nemáte, nepřetěžujte místnosti zbytečným uzavřeným nábytkem. Otevřené kovové police do spíže dnes mohou působit v obývacím pokoji jako originální a dominantní prvek.

Dalším plusem budou vysoké stropy, díky kterým můžete využít celý prostor stěny pro uložení potřebných věcí. Navodit správnou atmosféru by mohla i velká okna, mohutné stropní trámy a obrovské trouby rozvádějící vzduchotechniku ​​nebo jiné sítě.

Nezapomeňte ani na to, že industriální styl se vyznačuje mírnou nedbalostí a spíše tvůrčím chaosem. Ošoupané stěny a otevřené kovové police, prostory a komunikace v něm udělají atmosféru přirozenější.

Industriální styl, svoboda, pohoda a atmosféra| Majster Regál

 

Nejvhodnější materiály

Starší dřevo, neošetřený beton, kovové prvky bez lesku jsou hlavními materiály, jež se používají při industriálním, průmyslovém stylu, který preferují nejen muži. Často se používá i přírodní kámen či mramor. Nejlepší je však vždy surová cihla nebo omítka. Hlavními požadavky na materiály jsou přece jednoduchost, hrubost a absence jasných či výrazných odstínů.

Zapomeňte na složité ozdoby a vzory. Prostor naopak stačí vybavit jednoduchým a originálním nábytkovým čalouněním a vhodným osvětlením. Pro uložení potřebných dokumentů, dekorací nebo oblečení si pořiďte levné regály a police, které tento styl dokonale vystihují. Upřednostněte čisté linie a nenáročné tvary, jež by měly být více geometrické.

 

Praktický a pohodlný nábytek

Nábytek by měl být pohodlný a jednoduchý. Dejte přednost přírodním řešením, jako je dřevo, kůže a několikrát zmíněný kov. Na plast zapomeňte.

Takový nábytek najdete nejen v drahých obchodech, ale i na bleším trhu či v bazarech! Díky znatelnému stáří a přiznanému věku výrobků bude interiér ještě atraktivnější a svěžejší.

No a při výběru menších dekorativních doplňků nezapomeňte, že by jich nemělo být příliš mnoho. Bude stačit několik originálních obrazů, plakátů, figurek a monochromatických fotografií. Zaujmout mohou také stylové graffiti či přiznané kabely. Všechno by však mělo mít jednolité a celistvé pozadí. V opačném případě to nebude styl, ale nepořádek.

Tak na to myslete a spolu s našimi regály si vytváření takového designu a stylu naplno užijte.

 

Industriální styl, svoboda, pohoda a atmosféra| Majster Regál

 

Jaký druh regálů hledáte?

Kovové regály do obýváku            Regály do dětského pokoje              Regaly do koupelny

   Kovové regály do obýváku               Regály do dětského pokoje                        Regaly do koupelny

0 komentářů
Předchozí Nejlepší nápady, které můžete využít při skladování věcí v garáži Další Vypracujeme Vaše projekty
ADAPTIVNÍ DESIGN
Víceúčelové regálové systémy
INDIVIDUÁLNÍ PORADENSTVÍ
Odborný přístup k vašim projektům
RYCHLÉ DODÁNÍ
Doprava zdarma při nákupu
nad 4500 Kč bez DPH
SLEVY A VĚRNOSTNÍ PROGRAM
Sleva až 30%
BEZPEČNÝ NÁKUP
Jednoduché a spolehlivé
platební metody
VYROBENO V EVROPĚ
Záruka na kovové regály 5 let
To Top