0%

Přišel čas na změnu Vašeho šatníku. Dny se krátí a červen je za dveřmi. Zaručeně přichází krásné slunečné počasí a čas na výběr světlého, veselého, lichotivého a lehkého letního oblečení, které máme tak rádi a dosud leželo v našich skříních, poličkách, kovových regálech apod. Máme pro Vás několik tipů a triků, jak efektivně zařídit Váš šatník. Díky naším radám to bude snazší, než kdykoliv předtím.

blog-master-regale

TIPY JAK JEDNODUŠE ZMĚNIT ŠATNÍK

1. Nenechávejte to na další den. Čím dříve začnete, tím lépe. Vás šatník musíte vyměnit vždy, jakmile začne krásné slunečné počasí. Pokud budete tento úkol stále jen odkládat, k výměně šatníku se ani nedostanete a všechno Vaše dobové oblečení zůstane ukryté ve Vaší skříni.

2. Dejte si na čas. Víkend je nejlepší čas, kdy se do toho vyplatí pustit. Pokud vložíte snahu do toho, abyste měli vše naskládané a přichystané, každé ráno ušetříte množství času při chystání oblečení.

3. Využijte tuto možnost na čištění. Vyberte všechno oblečení z Vašeho nábytku a kompletně vyčistěte všechny skříně, regály, police a šuplíky.

4. Vyhoďte to, co nepotřebujete. Předpokládáme, že stále doma držíte oblečení, které jste nenosili snad tisíc let. Možná, že velikost oblečení Vám již není dobrá, nebo je staré, no pravdou je, že nám zabírá mnoho místa. Jakmile bude oblečení jasně roztříděné, snadněji rozpoznáte, které jste nosili dokola celý rok a které je zcela nové, čí málo nošené. Staré oblečení můžete recyklovat nebo prodat dále. Vytvoří se Vám kopec volného místa pro nové módní prvky letošní sezóny.

5. Třiďte. Využijte tento moment a nastolte logické uspořádání a umístění Vašeho oblečení. Můžete je roztřídit podle barvy, podle typu oblečení, podle materiálu apod. Důležité je mít ve všem systém, který budeme využívat během celého roku v závislosti na ročním období.

6. Oblečení do každého období. Je mnoho oblečení, které je vhodné do každého ročního období, jako v zimě, tak v létě. Zaslouží si pevné a dostupné místo během celého roku. Kožená bunda, košile, rifle, trička... nikdy nevíte, kdy tenhle druh oblečení budete nucen obléci. Ukládejte si je na dostupném viditelném místě.

7. Ponechte určitý prostor pro doplňky. Spodní část šatníku je skvělým místem pro uložení Vašich bot. Seřadit je můžete tak, že volně dostupné ponecháte ty, které používáte nejčastěji. Sandály, holínky a zimní boty můžete směle nechat odloženo.

8. Péče o oblíbené kousky. Vaše oblíbené oblečení a doplňky si zaslouží speciální péči. Můžete je ukládat na pozice, kde se nemohou zašpinit a poškodit. Ochránit je můžete obalem, nebo pokládat je na kousek hadry.

9. Vyčistěte to, co se rozhodnete uložit. Je důležité, aby vše, co vyberete, nebo vložíte do skříně, bylo čisté a voňavé. Pokud je trochu špinavé, zabarvené, nebo jinak poškozené, může Vám způsobit, když ho budete chtít obléci, že potřebuje nutně vyprat. Pokud Vaše oblečení není špinavé nebo zničeny, ale nevoní tak, jak byste si přáli, můžete použít sáčky s různými vůněmi, které uložíte přímo s oblečením do skříně.

10. Oblečení, které nevyužijeme v daném ročním období, vložte do tašek a uložte organizovaným způsobem.

Kovové regály jsou správný prostředek jak dosáhnout efektivní a rychlé řešení. Podívejte se také na naši nabídku šroubových a bezšroubových regálů, které perfektně splní všechny Vaše požadavky pro regál do domácnosti nebo do garáže.