0%

Jsme si téměř jisti, že každý z Vás má doma, na chatě, v garáži, ve sklepě, v zahradě, nebo v práci kovový regálový systém. Regály jsou jednoduchou součástí základní výbavy každého prostoru. Regály jsou dostupné v různých variacích a rozměrech. Jsou industriálními prvky, a přesto se stávají více populární v domácnosti a kanceláři. Základním variantou je šroubový kovový regál. Pravděpodobně i Vy u Vás doma. O něco mladší regálový systém je ten bezšroubový. Ale v čem konkrétním jsou největší rozdíly? Určitě jste si řekli: "Vždyť to je naprosto jasné! Samotný název tomu napovídá. Jedny se skládají za pomoci šroubů a druhé ne ". Ale to zdaleka není všechno. V tomto blogu Vám vysvětlíme ostatní důležité vlastnosti a rozdíly mezi zmíněnými regály a sdílet s vámi naše profesionální zkušenosti.

Šroubové

Základem těchto regálů jsou kovové police a stojiny, které se za pomoci spojovacího materiálu - šroubů a matic, spojují dohromady. Šroubové kovové regály z obchodu Majster Regál mají nosnost 100 kg na polici a jsou vhodné pro lehké a středně těžké předměty. Jsou perfektním řešením pro pracovny, domácnost a často jsou považovány jako kancelářské vybavení. Šroubové kovové regály od Majster Regál jsou kompletně vyrobeny z oceli a mohou se pochlubit tradičním a jednoduchým designem, který si budete umět představit kdekoliv. Jejich výhodou je jejich kompaktnost a možnosti nastavení. Šanony, tiskopisy, archivní dokumenty, knihy a kancelářské potřeby vypadají velmi dobře na tak působivém regále.

Šroubový systém je má jednoduché složení a konstrukci. Je silný a má dobrou stabilitu. S vhodným příslušenstvím jsou tyto regály adaptivní do jakéhokoli prostoru ve firmě, nebo v kanceláři. Šroubové kovové regály mají jedinečnou vlastnost vytvářet tzv. modulární rozšiřitelný systém. Vaše regály si můžete rozšířit za pomoci jiných šroubových regálů, extra polic nebo stojin a za pomoci šroubů jejich sestavíte k sobě. Takto vytvoříte šroubový kovový regálový systém podle Vaší fantazie.

Bezšroubový

Jak jsme zmínili dříve, bezšroubové kovové regály patří mezi modernější a novější produkty na trhu. Také si myslíme, že mnoho z Vás se s tímto systémem už setkalo. Jeho největší výhodou je velmi rychlá a jednoduchá stavba bez jakéhokoliv nářadí. Nabízí výbornou vysokou stabilitu, což je jedna z jeho největších výhod. Přesto se mnoho z Vás rozhodne pro šroubovou alternativu. Proč? Protože tento moderní zasouvací systém se stále považuje za nový trend a mnozí uvěří "mýtem", že regály upevněno šrouby jsou silnější a stabilnější. Oba typy jsou stabilní, ale bezšroubové kovové regály dokáží udržet daleko více zátěže. Důvod je dán stavbou obou typů regálů. Šrouby se pod tak vysokou zátěží mohou poškodit. Zato nosníky bezšroubových regálů jsou pevnější a na každém konci jsou dva úchyty, které se zasouvají přímo do stojin regálů. Nosníky se táhnou po celé délce a šířce police. Proto je jejich zátěžová nosnost daleko vyšší.

Majster Regál nabízí bezšroubové regály v mnoha možnostech, velikostech, ale i provedeních. Můžete si vybrat přesně takový regál, jaký Vám nejvíce vyhovuje. Dokáží se rozšířit i za pomoci přídavných modulů.

Bezšroubové celokovové regály

Bezšroubové celokovové regály jsou vhodné pro kancelář, domácnost, do kuchyně, sklepa apod. Svými rozměry jsou velmi podobné se šroubovým kovovým regálem. Jsou to na pohled velmi pěkné a estetické regály, které svým designem vždy zaujmou. Majster Regál nabízí bezšroubové celokovové regály ve dvou variantách, s L profilovou a s T profilovou stojinou.

Regály s L profilem mají úchyty mírně zahnuté a vypadají jako malý motýlek. Montáž je rychlá a velmi jednoduchá a nosníky se zasouvají do stojin poměrně snadno.

Celokovové regály profilu T mají obrovskou výhodu. Nejen to, že vypadají opravdu extraordinárně a velmi elegantně, při jeho rozšíření není nutné kupovat další stojiny, ale jen přídavný modul skládající se pouze ze dvou stojin a polic vámi zvoleného počtu. Ušetříte a dosáhnete vyšší stabilitu.

Schraubregal vs Steckregal

Celokovové regály profilu T mají obrovskou výhodu. Nejen to, že vypadají opravdu extraordinárně a velmi elegantně, při jeho rozšíření není nutné kupovat další stojiny, ale jen přídavný modul skládající se pouze ze dvou stojin a polic vámi zvoleného počtu. Ušetříte a dosáhnete vyšší stabilitu.

Bezšroubové kovové regály s HDF a drátěnou policí

Jinak nazývané také Kovové regály s vysokou zátěží na polici. Jak název napovídá, kovové regály s HDF a drátěnou polici udrží velmi těžký náklad bez větších problémů. Jeden z důvodů je samotná HDF a drátěná police a širší kovové nosníky. Jsou ve všech směrech pevnější než předešlé kategorie regálů.

Schraubregal vs Steckregal

Jak můžete vidět na obrázcích, i tato kategorie plně využívá zásuvný způsob montáže za pomoci úchytů na konci nosníků

Schraubregal vs Steckregal

Stojiny jsou spojovány za pomoci spojovníků, kde na jejich spojení je třeba použít 4 kusy. I toto je jeden z důvodů lepší stability regálů. Při vyšších šířkách regálu je často využívána výztuha, která se umístí ve středu nosníků pod samotnou polici

Schraubregal vs Steckregal

V takovém případě má regál ještě větší zátěž na úroveň. S výztuhou se nebudete muset vůbec obávat o svůj náklad

Professional

Regály Professional patří do kategorie vysoce zátěžových regálů. Dokáží unést objemnější a těžší zboží jako zmíněné regály o pár řádků výše, až do 1000 kg na polici. Vždy v nich najdete 2 výztuhy na jednu polici. Zasouvací systém funguje na stejném principu jako všechny bezšroubové regálové systémy. Jsou využívány zejména ve velkých a středních skladech, průmyslových zónách a garážích.


Schraubregal vs Steckregal

Společné vlastnosti šroubových a bezšroubových kovových regálů

- Zboží uloženo na polici musí být vždy rovnoměrně rozloženo. I v případě, že police má nosnost 1000 kg.

- Vysoká kvalita: Majster Regál si klade velký důraz na kvalitu svých regálů. To znamená, že šroubové, bezšroubové celokovové, s drátěnou a HDF policí a regály Professional jsou produkty, u kterých se nebudete muset nikdy bát o jejich celkovou kvalitu.

- Bezpečnost: Regály od Majster Regál vždy doporučujeme připevnit o stěnu. Zvyšujeme všeobecnou bezpečnost a celková stabilita regálu je vyšší.

Cena šroubových kovových regálových systémů

Šroubové kovové regály patří mezi levnější regály a jsou více dostupné než bezšroubové, i když na jejich sestavu je třeba použít více nářadí. Je to způsobeno tím, že šroubové regály jsou komplexnější a jednodušší na výrobní procesy, ale právě pro tentýž důvod je jejich nosnost celkově nižší. Bezšroubové regály je mnohem obtížnější vyrábět, protože jejich komponenty vyžadují daleko složitější procesy a vysoký důraz se klade na preciznost. Samotná mašinérie dostává více "zabrat" a je třeba používat více formátů.

Pár slov nakonec...

Někdy nezáleží na tom, který typ regálu si vyberete, zda šroubový, nebo bezšroubový. S e-shopem Majster Regál se vždy můžete spolehnout na kvalitní sortiment, ochotný a zkušený zákaznický servis, rychlé dodání a zajímavý slevový systém. Přesvědčte se sami a staňte se našim novým zákazníkům! Také můžete použít náš konfigurátor a vybrat si ten správný regál. Přesvědčte se sami a staňte se našim novým zákazníkem!