0%


Máte doma nebo v práci nepořádek a chaos? Regály a police by měly pomoct vašemu prostoru, aby byl víc organizovaný a působil uklizeně. Avšak i to je někdy problém a může se zdát, že některá nezvládnutá řešení vám přinášejí víc starostí jak užitku. Hazardovat se svým životem a nedostatečnou hygienou okolí si dnes ale nemůžeme dovolit. Jak tedy udržet vaše police stále čisté, bez nepořádku a efektivně zorganizované?


To, že je něco organizované anebo má systém, ještě neznamená, že to musí působit nepěkným dojmem nebo dokonce být přeplněné. Přidáním různých štítků, košíků, boxů a krabic můžete nejen udržet pořádek v regálech ale také ozvláštnit vzhled celého prostoru.

Přinášíme vám několik rad a triků, jak moderní regály reorganizovat k vaší spokojnosti.


1. Jasně a viditelně označte nádoby či boxy

Pokud nechcete neustále otvírat jednotlivé krabice a dívat se, co v nich je předtím, než si všechno uložíte na rohový regál, označte si jasně, co se ve které nádobě nachází. Naštěstí si můžete různé štítky a nálepky na označování koupit v různých barvách, tvarech či dekorativních vzorech, díky čemuž splní reorganizace moderního regálu svůj účel.

Když nechcete veškeré domácí potřeby vkládat do krabic, můžete všechny jednoduše identifikovatelné věci, jako jsou koření či knoflíky, umístit do přehledných nádob. Ulehčíte si tak hledání a vytvoříte jakousi odlišnost mezi úložnými boxy.

1-vkladani-do-krabic-blog-reorganizace-regalu


2. Použité barevné regály na rozlišení

Barevně odlišné regály vám pomohou zjednodušit organizaci komory, spíže, sklepanebo garáže. Pokud chcete, aby vaše komora představovala nejen hromadu úložného prostoru, ale abyste se v ní i jednoduše vyznali a též působila zajímavě, zvolte barevné regály.

Regály do sklepa i do domácnosti se vyrábí v různých zajímavých barevných provedeních a s různými doplňky. Pro jednodušší rozlišení tak například můžete zavařeniny skladovat na modrých policích, sušené bylinky na růžových a kuchyňské roboty třeba na zelených.

Pokud chcete skladovat různé vysoké krabice či jiné úložné nádoby, zvolte šroubové regály, které vám umožní nastavovat si vzdálenost polic přesně podle vašich potřeb. V případě, že potřebujete na některých policích skladovat těžší materiály, jako jsou například pneumatiky, zvolte bezšroubové regály do garáže, které mají vyšší nosnost.


3. Nejvíc potřebné věci dejte dopředu

Když potřebujete uskladnit velké množství věcí, je jedno či jde o spíž nebo garáž, nezapomeňte na pravidlo „nejpoužívanější věci dopředu“. Ušetříte si tak množství času zbytečným dolováním věcí ze zadních polic anebo ze zadní části police. Pokud máte nejradši ze zavařenin okurky, umístěte je na dosah. Jak chcete například správně uložit boty v komoře, do předních částí dejte ty, jež nejčastěji nosíte. Inteligentní regály se postarají o všechny důležité soupravy.

Myslete přitom na okolní vlhkost, prach a stav regálů, které by měly být pro vaše pohodlí, jednoduchou údržbu a nejvyšší komfort z těch nejodolnějších materiálů.


4. Reorganizujte police a regály sezónně

Abyste předešli zbytečnému skladování věcí, které už nepotřebujete, je dobré každou sezónu regály přeorganizovat. Mimo toho, že si můžete udělat malou „domácí inventuru“, můžete také přemístit věci na nadcházející sezónu do regálů tak, aby byly víc po ruce. Není přece potřebné skladovat brusle hned u dveří, když je tu zanedlouho léto a vy budete potřebovat spíše opalovací krémy a věci na koupaliště.


5. Nejtěžší na spodek

Ať už jde o regály do sklepa i do domácnosti nebo při organizování rozložení jednotlivých skladovaných věcí platí základní pravidlo, které hovoří o tom, že nejtěžší předměty musíte ukládat do spodních polic nebo na zem. Mimo toho, že tak zabráníte škodám při případném převrhnutí regálu, můžete tak předejít i úrazu, nadměrnému namáhání páteře, či dokonce poškození věcí, když by vám spadly z velké výšky.

Pokud potřebujete skladovat větší množství věcí jak prostoru v regálu, je z hlediska prevence před poškozením vhodnější doobjednat si polici navíc jak skládat jednotlivé předměty na sebe. Velmi rychle se potom přesvědčíte, že jak má každý předmět v polici anebo regálech své místo, působí na pohled lépe a přehledněji jako tehdy, když jsou věci naskládané na sebe.

2-neorganizovany-prostor-reorganizace-regalu-blog3-rivetovy-regalovy-system-reorganizace-regalu-blog









Přestože vám takováto reorganizace regálů může zabrat trochu více času a na začátku vypadá složitě, pokud to uděláte jednou a pořádně a vyberete si dobré skladovací řešení, v konečném důsledku ušetříte množství času, který byste jinak strávili hledáním aktuálně potřebných věcí. Tak se o tom přesvědčte a moderní regály si pro tento účel vyberte.

NNeváhejte použít náš konfigurátor na kovové regály, nebo přejděte přímo na kategorii pro regály na hračky, do dětského pokoje nebo do koupelny.

Chcete vědět více o novinkách ze světa policových kovových regálů? Sledujte nás na Facebooku, Instagramu a Linkedine.