0%

Milujete domácí práce? Jste zručný jedinec, který se nebojí pustit do složitějších oprav, vlastních výtvorů, vylepšení a pokládáte se za chytrého kutila? Tak tenhle blog bude právě pro Vás. A pokud nejste v těchto věcech až tak zběžný, nevadí. Stačí chtít a dostanete se do toho rychleji, než byste očekávali. Vždyť správný chlap se nebojí žádné výzvy! Podíváme se blíže na co všechno je třeba myslet, pokud chcete začít s touto oblíbenou činností a jak Vám mohou být i v tomto odvětí kovové regály užitečné.

si-chlap-sprav-to-sam

Pre tých, ktorí sú v „kutilstve“ úplnými nováčikmi, tu máme niekoľko rád, ako začať a na čo všetko si treba dávať pozor. Ale to najdôležitejšie je sa nebáť. Ako sa hovorí „kto nič neurobí, nič nepokazí“. A všetko čo sa pokazí sa dá opraviť. Na čo musíme myslieť ako prvé?

Co chceme udělat.

Než se pustíme do sáhodlouhých oprav a různých výtvorů, je důležité promyslet, co všechno chceme udělat a jakým způsobem. Můžeme si projít celý dům, garáž, zahradu a následně analyzovat, co je třeba vylepšit, případně opravit.

Důsledně naplánovat

Jakmile už víme, co chceme udělat, je důležité vymezit si potřebný čas a prostor. Víkendy jsou na to jako stvořené, ale je třeba počítat i s počasím, pokud chceme dělat něco na zahradě.

Nakoupit potřebné nářadí a materiál

Pro nováčky je to základ. Už víme, co chceme udělat a také kdy. Bez nářadí se pracuje velmi těžko. Pokud chceme pracovat s dřevem, plastem nebo kovem, bez potřebné výbavy, jako je pilka, pilník, kladivo, sekera, šroubovák, vrtačka, motorová pila, nůž, nůžky, kleště, hoblík a podobně, to prostě nejde. Nemůžeme zapomínat i na šrouby, matice, hřebíky, vrtáky, panty atd. A bez samotného materiálu bychom také toho moc neudělali.

Uskladnit.

Ještě předtím, než se vybereme nakoupit, si musíme uvědomit, jakým prostorem disponujeme a zda máme možnost skladování nářadí, materiálu, výrobků a ochranných pomůcek. Nechceme mít v naší dílně chaos a nepořádek. Pracovní stoly a kovové regály jsou tou nejlepší a nejlevnější alternativou vůbec. Majster Regál disponuje kovovými regály s dřevotřískovou policí, které jsou na tyto potřeby přímo předurčené. Jejich velkou výhodou je vysoké zatížení na polici a možnost rozložit regál na dva pracovní stoly. S takovýmto skladovým systémem nebudete mít nikdy problém najít a uložit vše potřebné.

Kde koupit?

Víme jaké nářadí a materiál potřebujeme. Ale kde to všechno koupit? Pokud nejste finančně limitován a chcete vše potřebné koupit ihned, kvalitní DIY obchod Vám bude zcela stačit. Najdete tam úplně všechno, ba i víc, než potřebujete. V období svátků, promo akcí a výprodejích můžete narazit na mnohem lepší ceny než na internetu. A právě internet je médiem, kde najdete téměř úplně všechno a převážně za lepší ceny, než v kamenných obchodech. Konkurence je každým dnem více a právě proto je nižší cena plnohodnotným lákadlem. Musíte však počítat s delší dobou dodání, popřípadě příplatků za přepravu (kterou některé e-shopy poskytují zcela zdarma). Je vždy jen na nás samých, zda projevíme důvěru kamenné prodejně, kde si zboží můžeme blíže ohlédnout a "ohmatat", nebo online nákupu. Realita je však taková, že v obou případech najdete úplně všechno, co potřebujete.

Realizace

Vše je připraveno. Je třeba se postavit, vyhrnout rukávy a pustit se do práce. Pokud jste úplným nováčkem, nemusíte se bát. Na internetu najdete návod téměř na úplně všechno. A pokud nepatříte mezi ty nejzručnějších, zkuste oslovit přátelé, případně šikovné členy rodiny, kteří Vám ze začátku určitě pořadí a pomohou.

Tak co? Jste připraveni? Pro některé z nás je to možná zkouška ohněm a určitě se pár krát "popálíme". Ale ten pocit, že jsme to dokázali sami, bez pomoci drahých odborníků, ne jen že zvýší naše ego a okouzlí naše něžné polovičky, ale také ušetří peněženku od nadbytečných výdajů. Alespoň v případě, že nám nic neshoří a náš dům nepadne popelem.

Vše se dá naučit a pokud to zkusíte, možná právě z Vás se stane všestranný kutil, který svůj volný čas bude trávit účelně a bude tím, od kterého si ostatní budou ptát rady a pomoc.

Podívejte se také na naši nabídku bezšroubových regálů, které perfektně splní všechny vaše požadavky pro regál do dílny, či do garáže.

Váš Majster Regál.