0%

Od největších skladů až po domácí knihovny, najdou kovové regály své vhodné místo. Nezáleží na tom, zda objemné a těžké předměty, nebo menší a lehčí, do kovových regálových systémů lze uložit téměř cokoliv. Jsou zajímavým řešením nejen pro firmy, ale i pro soukromě osoby a účely. Výrobní materiál regálů je všestranný a my, obchod Majster Regál, Vám rádi ukážeme, proč preferujeme ocel a řekneme Vám o všech výhodách zmiňovaného odolného materiálu.  

Původ kovových regálů v průmyslu

Když nahlédneme do minulosti, zjistíme, že kovové regály měli původ v industriálním průmyslu a byly vytvořeny speciálně pro tento průmysl a trh. Cílem bylo vytvořit regály pro vysoké zátěže, nebo vytvořit dostatek prostoru ve skladech. Tam, kde dřevo a jiné materiály selhávaly, kovové regálové systémy dominovaly. V následujících letech se regály začaly objevovat v domácnostech v různých podobách a v aktuálním desetiletí se staly novodobým trendem v oblasti DIY. Regálové systémy vyrobené z oceli se postupně stávaly běžnou součástí domácnosti - pro osobní účely, ale především významným prvkem pro firmy a společnosti, které ho využívaly v průmyslových halách, skladech, v kancelářích a v obchodech. Nábytek v průmyslovém designu a jednoduché kovové regály si našly cestu do domácností, domů, chat a dokonce i do bytů. Element kovu vytvářel hezký kontrast v přítomnosti dřevěného tradičního nábytku. Mnoho zákazníků nevsadilo na regály pro jejich vysokou nosnost, nebo trvanlivost a stabilitu, ale kvůli jejich designu a industriálnímu stylu. Pro mnohé byl regál přímo až estetickým objektem. Ale bylo tu něco, co sehrálo velkou roli. Ocel, materiál, který byl v sektoru nábytku méně vídaný.

Výhody kovových regálů

Díky své struktuře je kov / ocel dostatečně odolný materiál a má větší pevnost, než jiný pro výrobu regálových systémů. Jeho životnost je také mnohem delší. A proto je ocel pro ten pravý materiál pro výrobu kvalitních kovových bezšroubových regálových systémů s HDF policí. Nejen že dokážou unést vysoké zátěže, ale v zinkovém provedení jsou odolné vůči korozi a mechanickému poškození. Jedna z mála nevýhod je náchylnost kovu na vlhkost. Kovové skladové regály jsou také citlivé na změny teploty. Přesto mají kovové regály mnoho nepopiratelných výhod. Tou největší je široká škála nosností. Vlhkost z kovových dílců se snadno utírá a čistí, nebo se sama časem odpaří. Dřevěné regály by dávno podlehly vlhkosti, která by vsákla do dřeva a časem znehodnotila celý produkt. Při našich regálech se o něco podobného vůbec bát nemusíte. Životnost kovových regálových systémů je několika násobně vyšší než má jiný dřevěný nábytek. Někdo by mohl tvrdit, že je téměř nekonečná v případě, že se o regál dobře staráte a pravidelně čistíte. Tento kus nábytku je hodný Vaší investice.

metall-das-beste-material-fuer-master-regale

Odolnost a stabilita pro všechny druhy zátěže

Nabízíme mnoho typů a druhů regálů, které jsou vhodné pro různé typy skladování, prostorů a využitelnosti. V obchodním průmyslu jsou využívány pro skladování materiálu přímo v obchodě, či jeho interních a externích skladech. Ve velkoskladech jsou vynikajícím prostředkem pro organizaci a řízení úspěšného podniku. Jakékoliv produkty lze uložit bez menších problémů bezpečně a optimálně do kovových regálů kategorie Professional. Tyto regály dokáží unést až 1000 kg na jednu polici v závislosti na konkrétním produktu a jeho komponentů. Jsou nejvíce využívány v průmyslových skladech, sklepích, obchodech a garážích.

Bezšroubové kovové regály s HDF policí jsou výborné pro bezpečné skladování těžších objektů pro průmysl a i domácnost. Mnohé z nich jsou výborné i pro uložení těžších a větších přístrojů a těžších konstrukčních materiálů. Ne všechny regály z kategorie dokáží unést až takovou vysokou váhu. Musí splňovat speciální požadavky a kapacity. Bezšroubové kovové regály s HDF policí s nosností až do 400 kg na polici dokážou unést až několik stovek kil a jsou pro tento účel jako stvořené. Můžete si vybrat různé rozměry a také odlišnou povrchovou úpravu. Všechny regály z této kategorie je možné rozdělit i na dva pracovní stoly, které jsou stejné velikosti a také stejné nosnosti na jednu úroveň.  

Na eshopu Majster Regál najdete vždy ten správný regál pro jakékoliv zboží, či náklad. Máte přesné požadavky a nemáte čas vyhledávat produkty po kategoriích? Vyzkoušejte náš konfigurátor. Prohlédněte si naše regály a náš obchod a v případě, že máte nějaké otázky, nás neváhejte kontaktovat.

Majster Regál.