0%

Knihy všude kam se podíváte - s tímto problémem se setkává každý vášnivý čtenář. Knihy mohou být uloženy v krabicích, ve skříních, nebo v podkroví. Může to přispět k většímu chaosu a k tomu, že nikdo neví kde je odložena konkrétní kniha. Nesmíme zapomínat na poškození knih prachem, nečistotami nebo samotným poškozením vlivem tlaku ostatních knih, či jiných předmětů. Konstrukce domácí knihovny je rychlá a opravdu jednoduchá. Může být v pokoji pro hosty, v pracovně, v ložnici nebo v jakékoliv pokoji Vašeho domova.

Menší knihovna nebo knižní stěna: přineste řád za pomoci kovových regálů

Krásná knihovna v domácnosti je závidění hodná pro každého milovníka knih, který nemá ve u sebe doma takový poctivý řád. Nemusí to být objemný pokoj, kde se hodí jen velké high-end regály. Úplně stačí menší rohový nábytek, výklenek, nebo kovový regál jako oddělovač pokoje na ukládání knih. Jak můžete vytvořit malou útulnou domácí knihovnu? Majster Regál Vám ukáže jak na to!  

Heimbibliothek-erstellen-mit-Master-Regale

Pokoj, nebo rohový nábytek je ideálním prostorem. Můžete si vybrat místo u Vás doma, které není hlučné a přeplněné. Nejlepší prostor je takový, kde máte dostatek přirozeného světla, nebo jinak dobře osvětlené i za pomoci umělých světel, jako jsou lampy a LED světla. Může to být všude, od ložnice až po pracovnu a obývací pokoj. Díky nám můžete najít široký sortiment kvalitních a pevných regálových systémů. Nejen pro firmy, ale i pro domácnosti. Nejen kovové regály vhodné do kanceláře a obchodů, ale i jakékoliv regálové systémy od Majster Regál jsou vhodné pro vytvoření domácí knihovny. Pro mnoho těžkých knih jsou ideální antracitové regály s HDF policí se zátěží 150 kg na polici. Díky jedinečnému Rivet uchycení komponentů má tento regál vynikající stabilitu. Krásný design neunikne Vašemu oku, a proto je ideálním nástrojem pro knihovnu. Regál může být upevněn o stěnu což mu dodává o to vyšší stabilitu a tím se stává opravdovým pevným systémem pro knihovnu. Nemusíte se bát o prohýbání regálu. Výbornou vlastností regálu je přizpůsobivost polic, při čemž si můžete police sestavit do jakékoliv výšky v závislosti na velikosti knih a tím je můžete přirozeně rozdělit do pozici a nebudete ztrácet úložný prostor. Konstrukce regálu je opravdu jednoduchá a stavba komplexní a rychlá.

Můžete postavit jeden regál, který bude působit jako malá útulná knihovnička, nebo sestavit modulární regálový systém, který bude pokrývat celou stěnu pokoje. S menšími dekorativními předměty můžete přizpůsobit každý jeden regál, aby ladil s prostředím a okolím. Je známo, že nikdo nečte ve stoje, je na místě řešit i sezení, pokud nám to prostor dovolí. Je na Vás, jaký druh sezení byste chtěli použít ve vaší knihovně. Krásnou židli? Křeslo nebo gauč? Musíte si být jistý, že vyberete takové, které Vám bude maximálně pohodlné, prostorné a snadno nastavitelné. Pro komornější atmosféru můžete při čtení zvolit i stojící lampy nad sezením. Ten zážitek stojí za to. Nejlepším řešením je umístit sezení v blízkosti okna. V tom případě se dá atmosféra krájet.

Najděte tu správnou domácí knihovnu díky našemu konfigurátoru

Velmi mnoho záleží na tom, kolik knih máte a jak velký prostor potřebujete. Pokud máte velkou kolekci, objemné a mnoho stranové knihy, vysoké knihovny jsou nejlepším řešením. Rozlehlá místnost je ideální, ale ne nutná. Naše kovové regály jsou vhodné také jako volně stojící knihovny nebo jako stěna rozdělující pokoj. Majster Regál má k dispozici katalog produktů v různých rozměrech, barvách a jsou vhodné a adaptivní do jakékoliv místnosti. Pokud nemáte dostatek místa a přemýšlíte, jak a kde uložíte všechny ty knihy, co máte na jedno místo, zkuste využít všechny rohy místnosti. S našimi celokovovými bezšroubovými regály profilu L nebo T, které jsou určeny zejména pro kancelářské účely, dokážete vytvořit knihovnu, která bude splňovat všechny Vaše požadavky.

Výška regálů a později vytvořených domácích knihoven je závislá výšce a kvalitě stěny, na samotných knihách a námi preferovaném designu knihovny. S našim konfigurátorem najdete ideální kovové regály podle Vašich představ. Specifický design, cenové rozpětí, výška, šířka, hloubka, barva, počet polic, zatížení na polici, typ police. Tyto všechny charakteristiky si můžete vybrat dle Vaší potřeby. Jen pár kliků a vámi zvolený regál bude brzy u Vás doma.

Zorganizujte knihovnu na základě Vaší představy

Neexistuje žádná před definovaná organizace knih. Můžete si ukládat knihy přesně tak, jak sami chcete. Vyhrajte se s tím a najdete uložení, jaké Vám bude nejvíce vyhovovat. Můžete si uložit knihy podle žánru, abecedy, nebo i barvy. Rovněž lze uložit knihy i podle Vašeho hodnocení, případně podle oblíbenosti. Oblíbené knihy by měly být snadno dostupná na dosah rukou.

Kovové regály z eshopu Majster Regál jsou flexibilní a navrženy tak, aby je bylo možné rozšiřovat podle potřeby. Tyto regály Vám nezajišťují pouze kvalitní uložení knih, ale také dokumenty, krabice a jakékoliv předměty. Najdete mnoho kovových regálových systémů, které využijete u Vás doma na jakékoliv použití, v kanceláři, sklepě, v dílněgaráži apod. Nabízíme různé typy regálů, jako jsou šroubové, celokovové bezšroubové, s HDF policí, Professional regály a regály s Rivet technologií. Výběr je jen na Vás.