0%

Jste vášnivý kutil a dílna je Váš druhý domov? Pak je tento blog určený právě pro Vás, protože Vás inspirujeme, jak přizpůsobit kkovové policové regály podle Vašich potřeb.


Před několika týdny jsme Vám představili známého influencera a bloggera Tobiho. Tobi je kutil a DIY odborník, před kterým nic v dílně není v bezpečí. Když jsme s ním dělali rozhovor, měl rozpracovaný projekt s kombinaci kovového regálu a dřevěné euro - palety, aby zkusil vytvořit kvalitní a pevnou skříň. Chtěl tím vytvořit stěny regálů a ochránit je před nečistotou a prachem. Celý rozhovor a začátky jeho práce můžete vidět v blogu o kreativitě s regály v dílně, kde jsme si celý projekt představili. Dnes nadešel čas na to, abychom si prohlédli výsledek Tobiho práce v jeho dílně za pomoci <kovových regálových systémůkovových regálových systémů, a vypadá to skvěle.

1-kovovy-regal-jako-skrin-hotovy

AAle podívejme se na to od začátku. Jak Tobi navrhl a vymyslel kombinaci dřeva a kovové regálu z internetového obchodu Majster Regál?


Krok 1: Potřebujete dobrý a kvalitní kovový regál

Za účelem vytvořit kvalitní skříň nebo kredenc podle Tobiho instrukcí, budete potřebovat vhodný kovový policový regál. Dávejte si obzvlášť velký pozor na rozmístění polic do výšky regálu. Později budete na regál připevňovat dřevěná prkna a musíte být opatrní, abyste měli dostatečný prostor mezi policemi pro uchycení dřevěných dílů skrz děrované profily stojin. Police upevněte do výšky, jaké potřebujete, protože později jejich pozici již měnit moci nebudete. Z vnitřní strany stojiny se přikládají dřevěné malé hranoly, které budou přes děrovaný profil stojiny držet připevněné dřevěné stěny.

Jak přizpůsobit kovový regál pro těžké zařízení

3-blog-tobi-bezsroubovy-regal-hdf


Krok 2 : Zadní strana regálu

VV dalším kroku Tobi vyrábí zadní desku, resp. stěnu pro kovový regál. Pro tento účel vytvořil lepené dřevo z palet a spojil je dohromady pro vytvoření komplexní stěny. Kompletní lepená dřevěná stěna má rozměr 177 x 120 cm. Pospojovat tři menší dřevěná prkna je trochu výzva, ale Tobi to hravě dokázal, co můžete vidět i na obrázku níže.

4-zadni-drevena-stena


Konečně je paletová stěna pořádně připevněna o zadní stranu bezšroubového kovového regálu. Pro tento účel, jak již bylo uvedeno v prvním kroku, použil malé dřevěné hranoly, které upevnil uvnitř profilované stojiny a z vnější strany navrtal dřevěnou stěnu přes stojinu přímo do zmíněných hranolů.


Krok 3: Boční strany bezšroubovému kovového regálu

Abychom regály proměnili na kabinet nebo skříň, boční strany nemohou zůstat nezakryté. Tobi také využil lepené dřevo a ukázal nám jak. V první řadě nařezal dřevěná prkna na stejnou velikost dle rozměru hloubky regálu. Aby se zajistila větší stabilita, desky se nejprve do sebe vloží, jejich kraje polepí a upevní do stabilní polohy pomocí rozpínacího nářadí a svěrek, aby se nikam ani nehnuly a zůstaly ve stabilní poloze, dokud bude lep suchý. Vznikne nám plná velká deska, jakmile rozpínací nářadí a svěrky uvolníme.


6-vyztuhy-regal-a-skrin

Krok 4: Ochrana nářadí dřevěnými dvířky

Už nám chybí pouze dřevěné dvířka, aby bylo vše nářadí, uloženo v regály, maximálně ochráněno před prachem a nečistotou. Jako obvykle, Tobi nařezal a naskládal desky do správného rozměru. Následně je slepil, zpevnil a vytvořil velkou dřevěnou desku, kterou posílil třemi úzkými deskami po vrchní straně dřevěné plochy a tak se postupně vytvářeli dřevěné dvířka.

Vždy se snažte předvrtat díry, najme pro ty menší prvky, předtím, než začnete šroubovat dřevěné části do sebe. V opačném případě se dřevo může roztříštit. Extra tři úzké desky ve tvaru trojúhelníku, které jsou připevněny na dvířka, nemají jen estetickou vlastnost, ale také jejich zpevňují. Dokonce se dají používat jako ručka, kterou je budete otevírat.

K připevnění dveří k polici potřebujete panty. Pokud použijete šablonu na připevnění pantů ke dveřím, ujistěte se, že máte ty správné velikosti. Pro bezšroubový kovový regály s HDF policí rozměru 180x120x45 cm použil Tobi na připevnění pantů vzdálenost asi 12 cm od horního a dolního okraje dveří. Skříň, komora, nebo kabinet pro těžké nářadí je hotový. Tobi na tomto projektu pracoval přibližně 30 hodin.

5-regal-a-panty-CZ


Chcete vyzkoušet podobný projekt nebo nám rádi představíte ten Váš?

2-kovovy-regal-jako-skrin-hotovy-V2

V každém případě Vám přejeme hodně zábavy v sektoru DIY a budeme rádi za jakýkoliv feedback z vaší strany, protože i my se vždy rádi necháme inspirovat něčím novým.


V e-shopu Majster Regál najdete regály do garáže, do dílny, ddo spíže či sklepa, ale také regály na pneumatiky. Neváhejte použít náš konfigurátor na kovové regály, nebo přejděte přímo na kategorii pro regály na hračky, do do dětského pokoje nebo do koupelny.