0%


Práce v oblasti maloobchodu pojímá množství různých povinností od zabezpečování objednávek, obsluhy zákazníků až po dokonalou organizaci skladových prostor. Pořádek ve skladu je přece základní podmínkou pro to, abyste se v něm mohli bez problémů pohybovat.


Abyste ale mohli efektivně vybavovat svoje objednávky, potřebujete mít svůj sklad přehledně uspořádaný a skladové hospodářství co nejpřesněji. Na to je potřebné zboží nejen správně přijmout a zapsat, ale také ho uložit tak, aby bylo rychle vyhledatelné a lehce dostupné. Realita je však často jiná a ve skladu nebo obchodě vzniká zbytečný chaos. A přitom stačí malá a velmi jednoduchá změna! Využít k tomuto účelu inteligentní regály.

Přinášíme vám skvělé tipy pro zlepšení organizace skladu, které vám pomohou zefektivnit vaši práci na maximum.

1. Promyslete si prostorové rozložení skladu

Podobně jako při stavbě domu i při rozmisťování polic, regálů, pracovních stolů či nástrojů ve skladě musíte mít všechno dopředu promyšlené Regály do skladu, nebo jinak také paletové regály by měly odpovídat nejen výšce a hmotnosti materiálů, které do nich budete ukládat. Musí také zabezpečit jednoduchý přístup ke zboží. Rozmístění vybavení by mělo vyhovovat každodennímu běhu skladu a nemělo by fyzicky bránit žádným úkonům, které je potřebné v prostore skladu vykonávat. Pokud mají zákazníci přístup do skladu anebo do něho z časti vidí, je vhodné, aby byl designově upravený a přehledný.

Jestliže máte část zásob v obchodě, je potřebné podle toho volit i vybavení obchodu. Regály do obchodu se vyrábí v různých barevných variacích a s různými užitečnými doplňky, jejichž instalaci zvládnete určitě i sami.


2. Vyberte správné police a regály

Výběr regálů do skladu je klíčový moment, který rozhodne o tom, jak bude sklad vypadat a jaký přístup ke zboží bude mít váš personál nebo vy. Rozhodně je vhodné maximalizovat svůj vertikální prostor tím, že se vaše regály budou šplhat do výšky. Čím více zboží se vejde do regálů, tím větší prostor na bezproblémový pohyb ve skladu zabezpečíte.

Při výběru regálů si dejte pozor na maximální hmotnost, které dokážou police unést. Regály do sklepa i do domácnosti mají tradičně nižší nosnost jak rregály do dílny či skladu.


3. Nejžádanější zboží umístíte dopředu

Abyste ušetřili zaměstnancům i sobě zbytečné kilometry v nohách a zvýšili efektivitu práce, rozmístěte zboží podle oblíbenosti zákazníků. V regálech v přední části skladu umístěte nejoblíbenější položky. Díky tomu se méně nachodíte a mimo to budete mít stále přehled o produktech, které se nejlépe prodávají.


4. Podlahu nechávejte volnou

Pokud je to možné, nechávejte podlahu buď úplně volnou, nebo jen s obsahem nejtěžšího zboží. Mimo to, že se bude úklidovému personálu sklad lépe čistit, zabráníte také zapadnutí spadených kusů zboží. Sklad, který má všechno pěkně uložené v regálech, působí lepším dojmem, vypadá čistější a přehlednější.


5. Použijte software skladového hospodářství a mějte dokonalý pořádek ve skladu

Software na správu zásob je inteligentní nástroj, který vám pomůže udržet provoz skladu maximálně efektivní. Dobrý software vám pomůže přesně předpovídat, kolik zboží budete potřebovat dodat a kdy. Takto docílíte toho, aby nebyl váš sklad nikdy přeplněný.

Takto se vám nemůže stát, že vám zboží bude chybět, protože lehko zjistíte, že některý jeho druh ubývá rychleji. Jak budete mít správně zorganizované a označené zboží v profesionálních paletových regálech, fyzický stav materiálů si jednoduše překontrolujete a inventura vás nebude stát tolik času a energie.


6. Zabezpečte řádně osvětlení

Vaši zaměstnanci i vy potřebujete dobré osvětlení při práci. Kvalitním osvětlením můžete předejít mnohým úrazům na pracovišť a také zabránit ztrátě materiálu v tmavých uličkách na konci skladu. Se slabým osvětlením se zboží, které vám při práci spadlo pod regál, těžko hledá a může často zůstat ztracený až do inventury.

Když se rozhodnete váš sklad správně zorganizovat a zásobit dostatečným množstvím regálů a úložného prostoru, časem zjistíte, že váš využívaný skladový prostor funguje mnohem efektivněji a vypadá přehledněji. Místo toho, abyste ho vnímali jako chaotickou černou díru, která vám bude dělat jen starosti, budete nadšení z rychlé, plynulé a organizované práce.


V e-shopu Majster Regál nájdete regály do garáže, do dílny, do spíže či sklepa, ale takéregály na pneumatiky. Neváhejte použít náš konfigurátor na kovové regály, nebo přejděte přímo na kategorii pro regály na hračky, ddo dětského pokoje nebo do koupelny.

Chcete vědět více o novinkách ze světa policových kovových regálů? Sledujte nás na Facebooku, Instagramu a Linkedine.