0%

Skladovací prostory, garáže a sklepy našich domovech se v průběhu let stávají "zapomenutými" a hromadí se nám v nich kopec věcí, které náš provázely našim životem, ale nebyli jsme odhodláni je vyhodit do odpadu. Může to být oblečení, různé vzpomínkové předměty a dárky, fotografie, knihy, dokumenty, pracovní materiál. Často se tyto předměty odkládají do zmíněných prostor, protože v naší domácnosti zabírají příliš mnoho místa a už je jednoduše nepoužíváme.

Blog Majster Regal Kovove Regály Skladu

Vaše podkroví, sklep, nebo garáž není jen místo, kde se shromažďují věci, ale stává se organizovaným a optimalizovaným prostorem kde rychle a jednoduše najdete vše, co potřebujete. Připravili jsme pro Vás pár tipů, které Vám to všechno mohou efektivně usnadnit.

1. Kovové regály jsou ideální skladové řešení, protože kromě toho, že udrží širokou škálu hmotností různých druhů předmětů, dosahují větší šířku prostoru vertikálně podle šířky a délky stěny. Menší kovové regály do domácnosti nám naopak umožňují uskladnit menší a lehčí předměty a zabránit nepořádku na naší podlaze a nábytku.

2. Vyhoďte vše, co je zničené, nebo nám již více nemůže posloužit. Tento úkol se na pohled zdá jednoduchý, ale pravdou je, že patří mezi ty nejtěžší z našeho seznamu. Hlavně proto, že se musíme oprostit od našich milovaných předmětů či věcí, které byly v minulosti často spojené s našimi příjemnými vzpomínkami a důležitými momenty v našem životě, ke kterým máme citový vztah. V tomto případě nám mohou posloužit i stohovatelné krabice, které nám šetří prostor a mnoho objektů do nich krásně pasuje.

3. Naplánujte inventuru a rozdělujte do kategorií. Jakmile se zbavíme věcí, které už víc nepotřebujeme, musíme se postarat o pozici a o věci, které nám stále ještě zůstali, protože máme více místa než dříve. Musí být správně a vzorně uložené ve správném pořadí, aby je bylo snadné najít. Detailním dokumentem inventury nebo tabulkou v Excelu, či různým jiným seznamem můžeme optimalizovat seznam předmětů našeho majetku a vždy je najdeme tam, kde mají být. Také můžeme náš inventář upravovat například tím, že předměty rozdělíme do kategorií.

4. Vyhledávejte předměty pohodlným způsobem pro usnadnění Vaší práce. Pro dosažení kvalitní organizace Vašich uskladněných předmětů, je velmi důležité uložit nejvíce frekventované předměty na nejdostupnější místa. Díky tomu předejdete zbytečným přesunem málo používaných věcí za účelem převzetí předmětů aktivně používaných. Oddělte předměty a věci, které budete používat brzy a vše, co je určeno na jiné období, uložte někam, kde až tak často nechodíte a nebude Vám to vůbec překážet. Také můžete pokládat těžké a objemné věci na spodek kovových regálů a lehčí, menší předměty na vrchní police regálů.

5. Označte si předměty a krabice nálepkami. Označení uložených předmětů a krabic za pomoci nálepek, čí nalepovacích lístků Vám poskytuje větší přehled ohledně věcí, které budete časem potřebovat a vše najdete bez menších problémů. Můžete si pomoci i abecedním ukládáním a označením všech potřebných věcí.

I přesto, že náš denní rytmus nám nenechává příliš mnoho času na to, abychom si udělali detailní pořádek v našich domovech, zkuste si najít chvilku pro uspořádání předmětů, které pravidelně využíváme v našich garážích, suterénech a sklepích. Tipy a triky, které jsme Vám představili Vám jistě časem pomohou a obětován čas se Vám jistě vrátí. Troufáte si na to?

Podívejte se také na naši nabídku šroubových a bezšroubových regálů, které perfektně splní všechny Vaše požadavky pro regál do domácnosti nebo do garáže.