0%

Asi nikdo z Nás by pojmy kovové regály a gastronomie nikdy nedával dohromady. A přece mají něco společného. V dnešním blogu si řekneme vše ohledně regálových systémů využívaných v oblastech gastronomie. Co přesně tím myslíme? Každá restaurace, bar, disko bar, kuchyň, vývařovna, jídelna, vinárna, potravinový řetězec má určený specifický odkládací prostor, sklad, nábytek, kde skladuje vše potřebné pro chod podniku. Zaměříme se zejména na prostory, kde se nacházejí potraviny, jídlo, alkoholické a nealkoholické nápoje, prostě vše, co konzumujeme, nebo potřebujeme pro přípravu jídel.

blog-majster-regal-regaly-a-gastronomicke-prostredi

Z předchozích blogů víme, že není regál jako regál. Každá kategorie nebo skupina regálů má různorodé vlastnosti a využití. V potravinářském průmyslu musíme být vždy extrémně opatrný kde, a jak skladujeme všechny potraviny a jejich součásti. Musí být dobře zabalené a chráněné, v čistém prostředí bez prachu a špíny. V závislosti na druhu potravin, některé musí být uloženy v chladu a některé zas v suchém a teplém prostředí. Vynikajícím prostředkem pro skladování potravin mohou být i regálové systémy z dílny Majster Regál. Nabízíme velké množství kovových regálů na jakékoliv použití, kde najdeme i takové, které plně využijete na odkládání potravin a obstaravatelských věcí.

Kovové regálové systémy můžeme rozdělit podle jejich využití v různých gastronomických prostorech, kde si řekneme něco víc o jejich vlastnostech a výhodách, které nabízejí.

Restaurace. Základem kvalitní restaurace jsou prvotní, čerstvé a kvalitní suroviny. Mnohé jsou náchylné na teplotu a mohou se zkazit dříve, než půjdou na pánev. Takové potraviny je nesmírně důležité udržovat v chladicích boxech a samotných chladničkách a mrazničkách. Ve skladech každé restaurace najdete mnoho věcí. Nápoje, láhve, suroviny na jakýkoliv druh jídla, ovoce, zeleninu, sudy s pivem, případně jiným nealkoholickým nápojem, ale také vše potřebné na stolování jako jsou talíře, příbory, sklenice a mnoho jiného stolního nábytku. Jaké regály je vhodné použít? Na sudy s pivem případně jiným těžším zbožím je nutné využívat kovové regály s co nejvyšším zatížením. Chceme přece zabránit poškození zboží a samotných regálů. Nejvhodnější jsou regály z kategorie PROFESSIONAL, při kterých si budete moci ujistit, že Vaše zboží bude v naprostém bezpečí. Zatížení až do jedné tuny na úroveň je nadstandardem v skladovém průmyslu. Na běžné potraviny a ingredience je nejvhodnějším řešením regál s dřevotřískovou policí. Pečivo, zelenina, ovoce budou uskladněny v kvalitním regály s jednoduchou údržbou a s dostatečnou zátěží až do 300 kg. Zinkové nebo modře lakované regály? Výběr je už jen na Vás a jen podle Vaší chuti.

Kuchyně. Do vývařovny nebo kuchyně, kde se přímo jídlo připravuje je v první řadě důležitá čistota. Aby suroviny byly čerstvé, čisté a uloženy bez jakýchkoliv problémů, regálový Rivet systém s drátěnou policí jsme vyhodnotili jako nejlepší volbu. Žádné dřevo, žádné zbytečné nečistoty a znehodnocení regálu. To vše Vám tyto skladovací systémy zajišťují a jejich zatížení je až 300 kg na jednu polici. Jednoduše se skládají, ale také rozebírají. Ideální volba. Každý kuchař bude mít vše potřebné hned po ruce. A nářadí? Nože, talíře, sklenice, pánve, hrnce, formy, budou mít vždy své stabilní místo. Celokovové regálu z naší dílny nemohou nic zkazit.

Bary a kavárny. Každá kavárna, bar, disko bar také potřebuje odkládací a skladovací prostor. Pro pivní a kolové sudy jsou, jak jsme zmiňovali, nejvhodnější regály z kategorie Professional. Ale pokud budeme brát v úvahu, že hlavním posláním těchto podniků je nabídnout kávu, čaj, limonádu nebo alkoholické nápoje, je vhodné využívat regály, které jsou odolné vůči vodě a kapalnému poškození. Bezšroubový celokovový regál je přesně to, co hledáte a pomocí přídavných modulů ho poskládáte téměř do každého prostředí. A to s dostatečnou zátěží 200 kg na polici.

Ukázali jsme Vám, že gastronomie a regálové systémy nejsou od sebe až tak vzdálené a určitě i vy najdete nějaké propojení. A jako Vy využíváte naše regálové systémy? Pochlubte se nám a možná další Blog bude právě o Vás a Vašem nápadu. Váš Majster Regál.