0%

Drazí čtenáři,

Je to tady. Jsme relativně nová a inovativní společnost na trhu s kovovými regály. Snažíme se neustále rozvíjet vývoj a mnohé inovace na vyšší úroveň. Vývoj je pro nás klíčovým prvkem, kterým neustále bojujeme proti rostoucí konkurenci. Jak řekl Johann Wolfgang von Goethe: "Vyřešit problém znamená žádný problém nemít"

V čem spočívá náš vývoj? Optimalizace zákaznického servisu, udržování web-stránky v nejaktuálnější podobě, aktualizace online marketů, ve kterých se aktivně Zviditelňujeme, rozvíjení spolupráce s našimi dodavateli. Zejména se orientujeme na rozvoj nových kovových regálových systémů, které vám výhodně dodáváme. Jak sami dobře víte, snažíme se vám nabídnout ten nejlepší možný sortiment na trhu.

Proto jsme změnili naše produktové portfolio a odstranili jsme všechny kovové regály s dřevotřískovou policí. Nahradili jsme je něčím novým a populárním, kovovými regály s dřevěnou HDF policí (High Density Fiberboard). Odteď už u nás nenajdete regály s obyčejnou dřevotřískou. 

blog-master-regale-holzfaserplatten

Dovolte nám jednoduše vysvětlit rozdíly mezi dřevotřískovou a HDF policí.

Dřevotříska byla poprvé vytvořena v roce 1930 Maxem Himmelheberem. Snažil se najít způsob, jak využívat dřevo víc efektivně. Dřevotříska je tvořena z pilin a dřevěného odpadu. A díky tomu se mu podařilo zvýšit využití stromů z 40% na 80%.

Dřevotříska se často označuje pod názvem "plochá dřevěná lisovaná deska". Dřevní štěpky se pod tlakem a teplem lisují do dřevěných desek přidáním spojiv. Mohou být flexibilní, nebo stabilní v závislosti na výrobním procesu.

Jak jsme zmínili v předchozím blogu, je mnoho variací zpracovaných dřevěných polic rozdělených do mnoha skupin a tříd, např. klasifikace desek od P1 do P7 (link: Najděte ten správný kovový regál).

Výroba HDF polic je odlišná. Dřevěná vlákna jsou získávány z listnatých a měkkých dřevin. Ty se suší a lisují pod tlakem. Následně se zahřívají spojiv, jako je syntetická pryskyřice. Speciální funkce HDF dřevěných polic je jejich nižší tloušťka oproti tradiční dřevotřísce. Pokud má police tloušťku 6 mm, nazývá se HDF - High Density. Pokud je hrubá 8 mm, nazývá se MDF - Middle Density Fiberboard plates (medium).

Výhody HDF dřevěných polic:

  • Mají odlišný a kvalitnější povrch (například: hladký, lakovatelný...). Povrch HDF police, které prodává Majster Regál, je vysoce leštěný. Právě tento povrch je vhodný na jakékoliv využití. 
  • Jsou odolné vůči vlhkosti. Odolnost není úplná, ale oproti jiným dřevěným povrchem dokáže odolat větší míře vlhkosti bez jakékoliv deformace.
  • Povrch HDF se může nalakovat
  • Díky své vysoké hustotě jsou robustnější a mají vyšší nárazovou a torzní pevnost než běžné dřevěné desky (> 800 kg / m3).
  • Jsou mnohem stabilnější a mají vyšší hustotu.

Kvůli výhodám, které jsme zmínili, jsou HDF police více všestranné a zákaznicky orientované. Využívají se pro vysoké a střední zátěže a právě proto jsou v posledních letech velmi populární a trendové.

Dalo by se říci, že HDF desky jsou něco jako "Ferrari" mezi ostatními dřevěnými policemi.

Co tak vyzkoušet tyto police ve vlastním skladu, nebo garáži? Můžete se o jejich kvalitách přesvědčit sami. Stačí jen navštívit náš internetový obchod s kovovými regály s HDF policí

Pokud si nejste jistí, který regál se hodí do Vašeho prostředí, můžete využít náš konfigurátor, nebo se nás přímo zeptat na chatu, emaily, nebo na bezplatné lince. Vždy Vám velmi rádi pomůžeme. Jednoduše řečeno, udělejme to spolu jednodušší, #makeiteasy. Naší motivaci jste Vy, spokojení zákazníci.