0%


Aktuální situace s sebou přinesla množství nových pravidel, která je potřebné dodržovat nejen v domácnostech, ale hlavně při práci v různých pracovních prostorech. Mimo standardní opatření je nutné zajistit pracovníkům i bezpečné a hygienicky čisté pracovní prostředí, což si ale vyžaduje obrovské úsilí. Řádná dezinfekce prostoru a objektů je však nutným a důležitým kritériem, které je v současnosti potřebné plnit na denní bázi.


Chemické složení čistících prostředků může být pro některé povrchy agresivní. Proto potřebujete výbavu, která bude mít jednoduchou a bezproblémovou údržbu. Pokud takový unikátní systém zařízení prostor hledáte a chcete se vyhnout zbytečným problémům s opotřebováním povrchů v souvislosti s častým používáním dezinfekčních prostředků nebo umýváním, je důležité podle toho zvolit i adekvátní výbavu a myslet především na materiál a povrchovou úpravu jednotlivých komponentů.


Celokovové regály a police na zjednodušení vaší práce

Police pro skladování potřebných materiálů ve skladě, v dílně, v prodejně nebo v kanceláři se vyrábí z různých druhů materiálů, které na dezinfekční prostředky reagují různě. Preferované, velmi oblíbené a s minimálními nároky na údržbu jsou celokovové regály a police, které můžete čistit jednoduchým způsobem pomocí postřiku dezinfekčním prostředkem nebo umýváním vlhkým hadrem. Díky pevnému nekomplikovanému povrchu se tu dají bez strachu z poškození povrchu použít běžné či speciální dezinfekční přípravky. Police se tak jednoduše čistí nejen od prachu, ale bez větší námahy z nich odstraníte i vytečenou barvu či jiné mazlavé tekutiny.

1_Regalsystemen_im_buro


Odolný materiál, který zvládne každou zátěž

Na rozdíl od plastových či dřevěných jsou kovové regály stabilnější a odolnější. Použitím kvalitního a pevného materiálu snesou mnohem větší zátěž. Díky těmto vlastnostem dokážete ušetřit množství prostoru, protože můžete naskládat police do větší výšky na sebe bez zbytečné obavy o přetížení.

S možností přidávání dalších polic tak nemusíte mít materiál natlačený na jednom místě. Dostatečná výška polic zajistí také dokonalou přehlednost a celkovou vzdušnost prostoru. Organizované uspořádání polic s regály do kanceláře umožňuje zaměstnancům všechno jednoduše najít a také zabezpečuje lehký přístup k příslušné dokumentaci, materiálu či zboží.


Zvolte si správný typ konstrukce

Je to důležité zejména kvůli pohodlí, komfortu a vysoké efektivitě při práci. Regály do kanceláře můžete vybírat buď ve šroubovéalebo bezšroubové. Rozdíl mezi nimi je ve způsobu spojení polic s konstrukcí regálu. Zatímco u šroubového regálu se spojuje police s konstrukcí pomocí šroubku a matice, v bezšroubové verzi se jednotlivé komponenty do sebe jen jednoduše zasouvají. U šroubových regálů si můžete mezi jednotlivými policemi a podle aktuální potřeby volit i různou výšku, protože se ke konstrukci dají další police přišroubovat v jakékoli vzdálenosti od těch ostatních, což využijete hlavně při různých výškách zakladačů nebo krabic.


Profesionální modely RIVET s vysokou nosností

Markantnější rozdíl mezi šroubovými a bezšroubovými regály je v nosnosti jednotlivých polic regálu. Zatímco šroubové regály mají nosnost okolo 100 kg na polici, bezšroubové regály mohou díky jednolitosti povrchu unést hmotnost až 800 kg na polici. Vysokou nosnost oceníte hlavně tehdy, když hledáte skladové nebo přímo paletové regály. Nezapomeňte ale, že složitost údržby závisí nejen na velikosti či délce regálu, ale i na jeho výšce.

Jestliže hledáte vyšší nosnost polic regálů, je vhodné se poohlédnout po novince ve formě Rivet technologie, která s sebou přináší bezšroubový RIVET systém ajako nový způsob uchycení komponentů regálů za pomoci zmiňovaného rivetového zakončení.Díky tomuto způsobu uchycení je stavba regálů ještě pevnější, odolnější a stabilnější. Nosnost regálů se pohybuje okolo 300 kg na jednu polici. Regály jsou vhodné hlavně do obchodů nebo skladů, ale též do garáží, továren či exteriérů.

Rivet regálový systém si je možné pořídit ve dvou variantách, a to s ocelovou drátěnou policí nebo s s HDF policí. U ocelových polic se využívají na dezinfekci běžné dezinfekční prostředky, zatímco na dřevotřískové police je potřebné zakoupit přípravky vhodné na tento typ povrchu.

1_Regalsystemen_im_buro


Úložné řešení s HDF deskou

Bezšroubové regály se využívají hlavně do skladů. Pokud si do nich hledáte police s nejvyšší nosností, je vhodné sáhnout po bezšroubové profesionální verzi s dřevěnou HDF deskou. HDF deska díky svojí vyšší hustotě vydrží tvrdší nárazy a též snese vyšší stupeň zátěže. Když má deska upravený lesklý povrch, který je odolný vůči vlhkosti a plísním, je možné povrch nejen jednoduše vyčistit, ale občas i přelakovat, a tak ještě zvýšit jeho odolnost.


Na speciální dezinfekci je vhodné používat méně agresivní přípravky, jež běžně seženete v obchodech. Velkou výhodou je nosnost regálů 600 kg -800 kg na polici, kterou můžete dobře využít zejména ve skladech, průmyslových parcích či továrnách.

Výběr vhodného skladovacího systému do vaší firmy záleží jen na vás, kovové police vám ale poskytují úložné řešení pro různá průmyslová odvětví. Jsou navrženy tak, aby rovnoměrně rozkládaly hmotnost po celé polici, takže dokážou udržet i těžké náklady, a přitom se nedeformovat. Některé kovové police jsou navrženy i tak, aby díky výškové nastavitelnosti mohly skladování i nadrozměrné zásilky anebo vytvořit prostor pro vložení dalších polic.

Ale největší výhodou takovéto výbavy je dnes hlavně její nekomplikovaná údržba. Dezinfekce celokovových regálů či regálů s HDF deskou je díky kvalitním povrchům velmi jednoduchá, což vám ulehčí dodržování hygienických nařízení bez toho, abyste se museli bát o kvalitu těchto důležitých zařízení.

1_Regalsystemen_im_buro

V e-shopu Majster Regál nájdete regály do garáže, do dílny, do spíže či sklepa, ale takéregály na pneumatiky. Neváhejte použít náš konfigurátor na kovové regály, nebo přejděte přímo na kategorii pro regály na hračky, ddo dětského pokoje nebo do koupelny.