0%

regaly-do-skladu-bezsroubove-regaly-svepomoci-poskladat

 

V tomto blogu bychom Vám rádi ukázali, jak postupně sestavit zásuvný bezšroubový kovový regál s HDF policí, který lze rozložit na 2 pracovní stoly. Rozhodli jsme se pro 5 policový regál rozměru 180x90x30 cm v modré barvě. Sami uvidíte, jaké to je jednoduché.

1. Příprava

Váš kovový regál nebo regály konečně dorazili a už se nemůžete dočkat, kdy jejich rozbalíte a postavíte. Jako první je nutné připravit si ochranné rukavice a gumové kladivo. Bezpečnost je prvořadá a ochranné pomůcky jsou základ. Abyste nepoškodili regály při montáži, nebo si neublížili při úderu kladivem do kolena, gumové kladivo je nutností.

2. Ujistěte se, že žádný komponent nechybí

Zkontrolujte si, zda všechny části a komponenty dorazili na místo dodání a místo montáže.

Měli byste mít tyto komponenty.

5 HDF polic (F), 10 dlouhých a krátkých nosníků (D, B), 8 stojin (A), 5 výztuh (E), 8 spojovníků a 4 plastové patky (C). V případě, že Vám něco chybí, urychleně kontaktuje obchod Majster Regál.

regaly-do-skladu-bezsroubove-regaly-svepomoci-poskladat

 

3. Spojování stojin

Jako první věc, kterou začínáme montáž regálu je spojení osmi profilových L stojin.

regaly-do-skladu-bezsroubove-regaly-svepomoci-poskladat

 

Použijte gumové kladivo a 2 spojovníky pro spojení 2 kusů stojin. Musí Vám vzniknout stojina délky 176 cm. Nezapomínejte, kladivo používejte s citem, regál Vám nic špatného neudělal a zaslouží si jemné zacházení. Jakmile dokončíme spojování stojin pomocí spojek, přejdeme na další krok.

4. Použití nosníků

Nyní přišel čas použít krátké nosníky. Každý nosník má po krajích tzv. 2 zámky, které je třeba jemně přiklepnout mezi dvě stojiny z předešlého kroku. Opět je nutné použít gumové kladivo. Mějte na paměti, že ve výšce, kde bude nosník, bude později upevněna HDF police.

regaly-do-skladu-bezsroubove-regaly-svepomoci-poskladat

 

Jakmile použijete všechny krátké nosníky, vytvoříte dva malé moduly ve tvaru žebříků. Je na čase použít dlouhé nosníky, se kterými tyto moduly spojíme mezi sebou. Je to úplně stejný princip, jako spojování krátkých nosníků. Mějte na paměti, že krátké i dlouhé nosníky musí být v jedné linii, protože police by nebyly vodorovné a regál by byl nestabilní. Základ je zasunout nejspodnější dlouhý a krátký nosník maximálně 20 cm od země (nejčastěji se upevňují do třetího a čtvrtého otvoru, jako na obrázku). Nejvrchnější nosníky se zasouvají do nejvrchnějších volných zámkových otvorů stojin, kde bude časem vrchní police.

regaly-do-skladu-bezsroubove-regaly-svepomoci-poskladat

 

Proč nejspodnější nosníky zapojujeme až od třetího otvoru od země? Abychom nepoškodili podlahu, aby byla dodržena stabilita regálu, aby byl prodyšný a police byly rovnoměrně rozloženy.

 

5. Ochrana je prvořadá - safety first

Vytvořili jste téměř kompletní "kostru" regálu. No něco tomu chybí, něco, bez čeho tento kovový regál není dostatečně bezpečný vůči Vašemu okolí. A jelikož máte rádi svou podlahu, je třeba regálek obout - nasunout ochranné plastové patky na spodek stojin. Tímto je Vaše podlaha ochráněna vůči různým škrábancům kostry kovového regálu

regaly-do-skladu-bezsroubove-regaly-svepomoci-poskladat

 

6. Jaká chyby mohou vzniknout při stavbě kostry regálu?

Jak jsme zmínili výše, krátké a dlouhé nosníky musí být zasunuty v jedné rovnoběžné linii kvůli samostatné stabilitě regálu. Stačí se splést o jeden otvor níže a regál už ztrácí svou stabilitu a pevnost.

 

regaly-do-skladu-bezsroubove-regaly-svepomoci-poskladat

 

POZOR!! Nosníky musí být správně otočené při zasouvání, jak je to na následujícím obrázku.

regaly-do-skladu-bezsroubove-regaly-svepomoci-poskladat

 

7. Vyztužení

Regál je téměř hotový. Abychom posílili regály, konstrukci, stabilitu a samotné HDF police, kterým se budeme věnovat později, musíme použít zinkové výztuhy. Je jich celkem 5. Postupně vkládáte výztuhy z hora dolů do meziprostoru mezi dlouhé nosníky, jako podporu pod HDF polici. Výztuhy mají speciální otvory na jejich konci, které podobným způsobem zasuneme do vnitřních zámků nosníků, které se nacházejí v jejich středu.

regaly-do-skladu-bezsroubove-regaly-svepomoci-poskladat

 

8. Téměř poslední krok

"Lešení" je hotové. Je čas položit poslední součást regálu, dřevěnou HDF polici. Jak jste si již možná přečetli na naší stránce, Majster Regál nenabízí už starou DTD dřevotřísku, ale přešel na nejnovější typ dřevěné police HDF (high density fiber). Chcete vědět, jaký je mezi nimi rozdíl? Přečtěte si náš blog přímo věnující se tomuto tématu.

Jak říká naše motto: “Maket it easy“. Samotné police stačí jen jednoduše položit na nosníky regálů, zapadnou do výseků v nosnících a kovový regálový systém je hotový

 

9. Dosáhli jste svého cíle

regaly-do-skladu-bezsroubove-regaly-svepomoci-poskladat

 

Pokud regál vypadá jinak, než na obrázku, důvody mohou být tyto: a.) dostali jste jiný druh regálu, jak jste si objednali b.) nepoužili jste všechny komponentyc.) při montáži jste udělali chybu. V takovém případě je třeba regál rozebrat, případně řádně zkontrolovat. Pokud nevíte dopátrat, kde chyba nastala, zavolejte na zákaznický servis

Pro maximální bezpečnost doporučujeme připevnit / přišroubovat regál ke stěně. Snažte se nestoupat na žádnou polici regálů. Nezapomínejte, že regál má kapacitu 400 kg na polici. Veškerý náklad musí být rovnoměrně rozložen po polici.

Doufáme, že Vám tento blog a návod pomohl a přejeme Vám mnoho úspěchů při jeho skládání. V každém případě si nezapomeňte prohlédnout náš e-shop, kde najdete podobné regály přesně podle Vaší chuti, které se skládají podobně jednoduše.

 

Step 10: Pracovní stolek

Nesmíme zapomenout na druhou variantu, kterou tento regál nabízí. Chcete-li z regálu vytvořit pracovní stolek, tak je to velmi jednoduché. Nebudete spojovat stojiny za pomoci spojovníků a vytvoříte dva malé kovové regály nazývané i pracovní stůl. Můžete je uložit i vedle sebe, protože jejich výška bude zcela identická. Do vaší dílny nebo garáže jako stvořené. 

Váš Majster Regál