0%

I když se na první pohled může zdát, že slogan "udělej to sám" může být náročným úkolem, vhodným pouze pro profesionály a lidé, kteří nejsou až tak zdatní, se mu vyhýbají ze strachu, že něco „pokazí“ při náročnější činnosti, nebo při drobné úpravy v domě, tak se není čeho až tak obávat. Jednoduchá a základní sada nástrojů Vám může pomoci při každodenní práci ve Vašich domovech. Jediné co potřebujete je investovat štipku času, využívat veškerý materiál, který máte k dispozici, pustit se s dobrou náladou do práce a ani na nenadějete, a bude z toho Vaše nová záliba.

blog-majster-regal

Předtím, než si řekneme více o potřebném nářadí, je velmi důležité myslet i na prostor a prostředí, ve kterém je naše vybavení uloženo. Musí být ve výborném stavu, bez velkých poruch nebo poškození a zejména musí být plně funkční. K uložení nám poslouží zejména kovové regály, které nám pomáhají organizovat nářadí, vybavení a také celkový prostor pro práci. Menší součástky jako jsou šrouby, matice, hřebíky je nejlépe umístit do krabic a následně do kovových regálů.

Pokud jde o typ nářadí, které obecně potřebujeme, nesmíme zapomínat na ostatní elementy, protože mnohé nářadí potřebuje přívod elektrické energie a při pracích jako je zedničina, dřevořezba a jiné, je třeba vždy zajistit přívod a dosah potřebné energie. Samozřejmě, připravit kompletní seznam není jednoduché, a proto jsme vybrali pro Vás ty nejdůležitější prvky, díky kterým si poradíte i s nepředvídatelnými situacemi.

1. Ochrana

Předtím než začneme jakoukoliv práci, je důležité zajistit naši bezpečnost a ochranu. Základem je mít doma zásobu ochranných brýlí, rukavic, či jiných bezpečnostních prvků, v případě, že naše práce to vyžaduje.

2. Elektrické nářadí

Elektrická vrtačka vhodná pro různé materiály jako je dřevo, beton a kov a elektrická bruska pro manuální broušení s různými typy brousícího papíru s různou gramáží a různým povrchům. To vše jsou elektrické nářadí, které můžete občasně využívat.

3. Nářadí na každý den

Snad v každé domácnosti se vždy najde nářadí běžného použití jako je kladivo, klasický a křížový šroubovák, různé velikosti klíčů na utahování, kleště, nůžky, řezačka a podobně. Je to nářadí denního použití a bez něj by náš seznam neměl smysl.

4. Nářadí na malování a opravu prasklin

V těchto případech, nebo situacích je vždy třeba mít silikon, sádru, bílé lepidlo, pásku na přichycení, špachtli, kartáč, štětec, váleček na malování. Toto nářadí by Vám mělo postačit na úpravu, či změnu Vaší stěny, upevnění dlaždic, krycích otvorů, či opravu trhlin a prasklin.

5. Měřící a vyrovnávací nástroje

Toto nářadí je základem, pokud chceme například, aby naše kovové regály a police se šrouby, nebo bez nich, byly postaveny a rozloženy rovnoměrně, vodorovně a mezery mezi policemi byly stejné.

6. Materiály a malé prvky

V neposlední řadě je třeba mít v každé domácnosti všechny druhy hřebíků, čepů, šroubů, háčků, abychom se uměli postarat o denní problémy, které se mohou kdykoliv objevit.

Za pomoci těchto 6 základních a standardních nástrojů a procesů můžeme vytvořit kompletní a ideální sestavu nářadí, díky níž odoláme všem situacím, při kterých bude potřebná oprava, nebo samotná rekonstrukce čehokoliv, co nás napadne. Troufáte si na to?

Vyberte si z nabídky šroubových a bezšroubových regálů, které perfektně splní všechny Vaše požadavky pro regál do domácnosti či do garáže.

Váš Majster na kovové regále

blog-majster-regal


Comment icon Comment