0%

V moderní době, kdy máme nespočet dostupných způsobů, technologií, v době internetu a minimalizace byrokracie je stále více a více lidí, kteří dokáží svou práci vykonávat z domu. Práce z domu roste a stává se trendem, který nabízí mnoho moderních společností. V Evropě se stává tradicí na mnoha místech a přináší řadu benefitů pro společnosti a jejich zaměstnance, jako jsou snižování nákladů na logistiku, přeprava a ztracený čas přepravou na pracoviště, časová flexibilita, určitý typ volnosti a méně stresu. Tento systém má také mnoho zřetelných nevýhod v případě, pokud nejste moc organizovaný typ, máte množství rozptýlení ve Vaší domácnosti a samotná flexibilita nemusí působit na určité pracovní úkoly dobře.

Samozřejmě, pro efektivní plnění všech pracovních povinností je důležité mít dostatečně dobrý a kvalitní prostor ve Vaší domácnosti. Je důležité zařídit domácnost do podoby, která Vás inspiruje a motivuje pro lepší pracovní výkon. Naše domácí pracovna může být plná nepořádku, papírů, dokladů, pořadačů a nečistot. To nás často nutí jít pracovat do netradičních místností jako je obývací pokoj, ložnice nebo klidný pokoj pro hosty. Vyberte si prostor, ve kterém se cítíte pohodlně a dobře.

Nabízíme Vám několik nápadů a triků, jak správně organizovat a zařídit Vaše domácí pracoviště, které Vás bude motivovat pro lepší výkony a díky kterému dáte do práce z domova 100% Vašeho úsilí.



5 TIPŮ NA VYTVOŘENÍ KOMFORTNÍHO PRACOVIŠTĚ Z DOMU - HOME OFFICE


1 # KOMFORT

Pohodlí musí být nejvyšší priorita. Být v komfortním prostředí nám zajišťuje klid při práci a zabraňuje neustálému pohybu, přesouvání, zakopávaní o nepotřebné věci a ztrácení času. Buďte si jist, že Vaše domácí pracoviště je možné uzavřít před rodinou v případě, že potřebujete řešit soukromé pracovní záležitosti, které nepatří do uší někoho jiného. Vyberte si prostor, ve kterém bude vhodný nábytek pro Vaši pracovní činnost. Dbejte na:

Pohodlnou židli nebo křeslo. Budete ji používat několik hodin.
Široký stůl, který nabízí dostatek prostoru pro psací potřeby, nářadí a jiné objekty. Vyhnete se zbytečnému nepořádku v pokoji a ve Vaší domácnost

2 # SVĚTLO

Může to být jeden z rozhodovacích prvků vybírání prostoru pro práci z domu. Špatně osvětlení má přímý dopad na výkon zaměstnance a jeho efektivitu. Nejlepší světlo je to přirozené - sluneční, s kombinací chladného bílého umělého světla. Doporučujeme investovat a vybírat LED technologie, které z počátku mohou být dražší, ale časem se ukáží vysoce šetrné. Věříme, že je třeba najít míru mezi umělým a přirozeným světlem a vybrat takové řešení, které bude příjemné pro naše oči, zredukuje nepohodlí a neodráží se od obrazovky počítače.

            5 TIPŮ NA VYTVOŘENÍ KOMFORTNÍHO PRACOVIŠTĚ Z DOMU - HOME OFFICE

3 # ORGANIZACE

Byt organizovaný v naší domácí pracovně je jedna z nejdůležitějších potřeb. Bez organizace není absolutně žádná produktivita. Naše doporučení je jasné - kovové policové regály. Jsou velmi užitečné a ekonomicky výhodné do jakéhokoli pracovního prostoru, vhodné pro skladování pracovních pomůcek, nástrojů, knih a pořadačů. Poskytují otevřený prostor a šetří čas na hledání potřebných věcí pro práci. Dávají nám pocit prostornosti, protože nejsou nijak uzavírány.

5 TIPŮ NA VYTVOŘENÍ KOMFORTNÍHO PRACOVIŠTĚ Z DOMU - HOME OFFICE

4 # minimalismus

Vaše domácnost, Váš styl, Vaše dekorace. Přesto doporučujeme využívat ve Vašem domácím pracovním prostředí co nejméně dekorace a využívat minimalismus. Důležité je, aby výzdoba nebyla rušivá, ale inspirativní. Několik obrazů, fotek nebo sošek může být přesně to, co Vašemu prostoru chybí. Nedá nám nezmínit, že čerstvé, jemné a přírodní barvy jsou výbornou volbou pro stěny a nábytek. Nicméně nezapomínejte na bílou barvu, která nám napomáhá lépe myslet a působí relaxačně.

5 # ZELEŇ

Vdechněte trochu života do Vašeho prostoru. Přidejte květiny, rostliny, případně mechové stěny. Nic neuklidní Vaši mysl více než voňavá zeleň na Vašem domácím pracovišti. Vůně, čistý vzduch, pocit přírody jsou benefity, které stojí za to. Vytvářejí krásné dekorativní prvky a také jsou příjemné na dotek. Postavte květiny na stůl, nebo zavěste na strop a efekt se dostaví. Pozvednete ducha a vyčistíte hlavu od špatných myšlenek.



KOMFORTABLEN HEIMBÜROS - Home Office



5 TIPŮ NA VYTVOŘENÍ KOMFORTNÍHO PRACOVIŠTĚ Z DOMU - HOME OFFICE