0%

Potřebujete rozměrný policový regál s vysokou nosností, ale nemáte čas prohlížet každou jednu nabídku na trhu? Bojíte se, že utratíte peníze za regály, které nakonec nepoužijete, případně nebudou dostatečné vhodně? V tom případě jste na správném místě. Víme, že kovové regálové systémy nejsou tou nejlevnější alternativou na trhu a chápeme, že se chcete ujistit. To je důvod, proč jsme dnes oslovili našeho manažera prodeje Lukáše, s otázkou, na co byste se měli nejvíce soustředit při nákupu kvalitního regálového systému s vysokou kapacitou.

Především si musíte ujistit, že unese na polici opravdu objemný a těžký náklad. Musí být silný, pevný, stabilní, robustní a jeho konstrukce musí být přesná. Je však mnoho jiných věcí, na které musíte dávat pozor, než policový regál koupíte, protože chcete investovat Vaše peníze inteligentně a efektivně.

1. Kde regál koupit? 

Před koupí myslete na to, kde chcete regál umístnit. Chcete použít regály ve sklepě, garáži, skladu nebo v průmyslové hale jako paletové regály? Dávejte si pozor. Pokud je prostředí, ve kterém chcete regál postavit vlhké, vyberte si regál se zinkovou povrchovou úpravou, která chrání policové regály před korozí, vlhkostí, plísněmi a prachem. Pro kovové regály využívat v exteriéry, venku, nedoporučujeme používat regály s dřevěnými HDF policemi, případně různé typy plastových regálů, které jsou náchylné na vlhkost, silné sluneční záření a jiné vnější vlivy. 

1- kovovy-regal-rivet-6-tipu  2-regal-dratena-police-6-tipu

2. Jaký důvod a za jakým účelem chcete regály zakoupit?

Poradíme Vám. Před samotným nákupem si důsledně promyslete, za jakým účelem kupujete kovový regál a jaké vlastnosti a charakteristiky od něj očekáváte. Děláte pravidelně přestavbu? Pravidelně rozšiřujete sklady nebo prodejny? Často Vaši firmu stěhujete? V tom případě jsou kovové regály jasnou volbou. Jsou flexibilní, jednoduše rozebíratelné a znovu sestavitelné. Můžete je přizpůsobit do jakéhokoli prostoru díky široké paletě rozměrů, nosností, typů a barvy. Můžete vytvořit vlastní regálový modulární systém, sestavu podle Vaší fantazie. Například bezšroubové kovové regály s HDF policí lze rozložit na dva menší pracovní stoly, což je do pracovny a dílny ideálním řešením. 

3-dva-pracovne-stoly-6-tipu    4-bezsroubovy-regal-hdf-police-garaz-6-tipu

3. Materiál a zpracování? 

Každému zákazníkovi vyhovuje jiné zpracování produktů. Platí to i o policových regálech. Jak název říká, jsou to kovové regály vyrobené z kvalitní oceli. Mohou být celokovové, například bezšroubové kovové regály s drátěnou policí, nebo s HDF policí. Kovová konstrukce se také může lišit svojí tloušťkou a profilem. Většinu technických informací najdete přímo v popisu o produktech. O jejich kvalitě se můžete přesvědčit i v recenzích od zákazníků, které najdete ve spodní části webu při produktech. Dbejte na kvalitu oceli, profilování nýtů, spojů, abyste při skládání regálů nebyli nepříjemně překvapen. Také si zjistěte, zda jsou regály certifikovány a otestovány na zátěž a odolnost. Bezpečnost je vždy prvořadá a netřeba kupovat vždy ten nejlevnější regál, protože někde se šetřit muselo. Policové regály mají velmi dlouhou životnost, a proto si dejte záležet na tom, co koupíte.  

5-zakaznicke-hodnoteni-produktu

4. Co by měl regál vydržet? 

Měli byste mít ujasněno, jaké věci, náklad, objekty, krabice, materiál, produkty a nářadí by mělo být uloženo na kovovém regále s vysokou nosností, protože na trhu je mnoho typů, které se liší stavbou, policí, spoji, kvalitou a účelem. Nejtradičnějšími regály jsou bezšroubové kovové regály s dřevěnou, v našem případě HDF policí. Mají vysokou kapacitu, a nejvíce jsou využívány ve skladech a průmyslu, avšak to záleží od certifikované nosnosti daného typu policového regálu. V případě, že kupujete regály, na které chcete uložit kapaliny, oleje, kýble s barvou, či jinou tekutinou, doporučujeme šroubové celokovové regály se zinkovou povrchovou úpravou, které jsou odolné vůči korozi. V případě, že Vám 100 kg na polici nestačí, bezšroubový regály s drátěnou zinkovou policí Vás jistě přesvědčí. Je pevný, má vysokou zátěž a je kompletně ze zinku. Výhodou zinkových regálů je jejich snadná a rychlá údržba. 

6-professional-regal-longspan-6-tipu    7-spoj-regal-professional-6-tipu

5. Jako regál postavit? 

Zvýšenou pozornost byste měli věnovat stavbě kovového regálu. Pokud máte v plánu pořídit si šroubový kovový regál, tak se připravte na delší montáž, jako při tradičním bezšroubovém regálu, při kterém nepotřebujete žádný klíč na matice, ale jen gumové kladivo pro doklepnutí komponentů do výřezů a profilů. Samozřejmě ochranné rukavice jsou absolutní základ při montáži regálů. 

8-spoj-rivet-antracit-6-tipu  9-rohove-regaly-6-tipu

6. Je výhodnější koupit regálový systém na internetovém obchodě? 

Vždy je to relativně. Někdo rád nakupuje v kamenné prodejně, kde si regál může chytit do rukou, někdo upřednostňuje pohodlí a nákup z domova, případně vez mobilní zařízení. V případě, že chcete koupit velké množství regálů, určitě jen přes internetový obchod. Online obchody dokáží nabídnout obrovské slevy v případě nadprůměrných objednávek. Další výhodou je dodání regálů až k Vám domů, nebo přímo na firmu a v některých prodejní je doprava kompletně zdarma, jako například v obchodě Majster Regál. Nabízí záruku až 5 let, možnost vrácení zboží a propracovaný reklamační systém.  

Doufáme, že Lukášovy tipy při nákupu regálů Vám pomohli a inspirovali při koupi vlastních kovových regálových systémů.

Pokud máte jakékoliv dotazy, náš zákaznický servis je tu pro Vás.  

10-zaruka-5-let

A nezapomeňte, náš jarní výprodej o chvíli končí, tak neváhejte a okamžitě nakupujte! Ty nejlepší regály do sklepa, do spíže, do garáže či do dílny za ty nejlepší ceny. 

Chcete vědět více o novinkách ze světa policových kovových regálů? Sledujte nás na Facebooku, Instagramu LinkedIne.