0%

Dodržování pravidel bezpečnosti a prevence úrazů a rizik na pracovišti jsou základními body každé moderní společnosti. Ale pokud mluvíme o samotných skladech, kde máme uložený veškeré naše zboží, se kterým pracovníci denně manipulují, je důležité se zaměřit zejména na bezpečnost našich zaměstnanců, protože oni jsou základem úspěchu každého zaměstnavatele.

Vzhledem k této skutečnosti na zaručení integrity a bezpečnosti skladových pracovníků je nezbytné splnit několik podmínek v závislosti na typu skladu a výrobků, se kterými denně manipulujeme. Víte jaké nezbytná opatření a bezpečnostní elementy jsou potřebné pro udržování skladů a pracovního prostoru v dokonalém stavu? Níže v našem blogu najdete základní body, které musíte provádět při snižování rizik a jakýchkoli úrazů. Díky tomu můžete výrazně zvýšit bezpečnost a zvýšit efektivitu ve Vašem skladu.

KLÍČOVÝ FAKTOR BEZPEČNOSTI: PRAVIDELNÁ KONTROLA KOVOVÝCH REGÁLŮ

Nepochybně, jeden z nejdůležitějších elementů jakéhokoliv skladu, který může zaměstnance vystavit do nebezpečné situace, pokud nejsou v dobrém stavu, jsou kovové regály, protože právě tam je uloženo téměř vše, co sklad obsahuje - zboží, materiál a produkty.

blog-majster-regal


Vaše pracoviště musí být vždy bezpečné a je důležité, aby alespoň jednou ročně byla vypracována bezpečnostní a technická kontrola kovových regálů, vykonávaná expertem pro danou problematiku. Jeho úkolem je vypracovat detailní report ohledně každého regálového systému ve Vaší firmě, jejich bezpečnost, trvanlivost a možnosti nápravy. Z tohoto důvodu, společnosti poskytující instalaci kovových regálových systémů musí vždy zajistit kvalitní servis zajišťující jejich dobrý stav, aby zabránily různým škodám na lidském zdraví, či škodám skladovacího materiálu a zboží.

JAKÉ KRITÉRIA MUSÍTE BRÁT V ÚVAHU BĚHEM KONTROLY A ÚDRŽBY?

Jak jsme již naznačili, pro zajištění bezpečnosti ve skladech je důležité pravidelně kontrolovat komponenty regálových systémů, protože různá zařízení jako jsou paletové vozíky, nebo přepravní vozy, jsou vystaveny nebezpečí a riziku poškození. Co přesně je doporučeno?

• Mějte specializovaných, odborných a technických profesionálů. Pokud vezmeme v úvahu různé vlastnosti velkých regálových systémů, jakými jsou i regály PROFESSIONAL, v závislosti od dodavatele, je důležité zaměstnávat, nebo kontaktovat odborníky, kteří mají specializovaný trénink a technické dovednosti.

• Kontrola bezpečnosti regálových systémů minimálně jednou ročně. Je nezbytné provádět kontroly regálových systémů v celé firmě minimálně každých 12 měsíců.

OSTATNÍ BEZPEČNOSTNÍ PRVKY V SKLADECH

Kromě kovových regálů existují i další faktory a základní prvky, které je třeba zohlednit při zajištění bezpečnosti pracovníků ve skladu.

Několik základních pravidel:

• Mějte dobré osvětlení a ventilaci.

• Průchozí sklad bez překážek s dostatečnými informativními označeními.

• Mějte rychle a jednoduše přístupné hasicí přístroje a jejich označení jasně a dobře viditelné.

• Koridor s minimální šířkou, která zaručuje dobrou rotaci a transport produktů.

• Nastavte exkluzivně trasy pohybu pro zaměstnance.

Už jste uplatnili některé z těchto bezpečnostních opatření? Chcete-li zvýšit bezpečnost svého obchodu, neváhejte a dodržujte základní preventivní opatření, které jsme doporučili. Díky nim výrazně snížíte rizika pracovních úrazů a materiálních škod, které mohou vzniknout během vývoje vaší činnosti. K dosažení tohoto cíle je preventivní bezpečnost základním faktorem, takže pokud potřebujete poradit, nebo objasnit více problémů, neváhejte a kontaktujte nás.

Podívejte se také na naši nabídku šroubových a bezšroubových regálů, které perfektně splní všechny Vaše požadavky pro regál do domácnosti nebo do garáže.


Comment icon Comment