0%

Co vás napadne, když se řekne "jaro"? Často myslíme na: štěbetání ptáků, příjemné teploty, kvetení květů, zahrádka, grilování s přáteli (hoc nám ji často může překazit deštivé počasí)...

Neříká se nadarmo, že "duben je měsíc bláznů". Takový druh počasí je velkým nepřítelem oceli a kovu obecně. To platí i pro naše kovové regálové systémy, které jsou často využívány v exteriérech a mimo obytných prostor. Blíží se Velikonoce a počasí se v tomto období mění ze dne na den. Rádi bychom vám poskytli 5 praktických rad, jak pečovat o ocel a kov, zejména kovové regály, abyste zabránili korozi a oxidaci...

Zkuste si představit…..

Právě jste se vrátili z dlouhé upršené nedělní procházky. Vaše boty jsou špinavé a mokré. Přemýšlíte, kam je položit? Odložit je do klasického dřevěné poličky nebo dřevěného regálu není nejlepší nápad, protože hrozí znečištění a poškození nábytku. A kam položíte Váš deštník? Položit na zem, či přímo do stojanu pro deštníky, do koupelny nebo do šatníku? Položit na kovový regál? To také není úplně nejlepší nápad, protože ho vlhkost může poškodit.

Situace se může změnit

Milujete odpočinek na terase a užíváte si první teplé paprsky slunce. Gril čeká, dokud ho poprvé v tomto roce rozpálíte. Nebo jste vášnivý zahrádkář a trávíte veškerý volný čas na zahradě v případě, že neprší. V obou případech odkládáte každé nářadí na police do kovových regálů, na balkon, na terasu, do letní zahrady, do sklepa nebo do garáže.

Katastrofa!

Kvůli těmto všem environmentálním vlivům na ocel a kov, jako je, vlhkost, déšť, špína... může nastat vznik koroze. Co s tím můžete udělat? Máme pro Vás 5 tipů jak na to:

blog-majster-regal-kovove-regaly

5 tipů

1. Octový roztok a olej na vaření

Klasický ocet nebo jeho roztok s olejem v poměru 1:1 je vynikajícím prostředkem ochrany kovového nářadí. Pokud se rozhodnete pro vodou ředěný octový roztok, není nutné ho ředit olejem na vaření. Jednoduše aplikujete roztok na rezovou část, necháte ho nasáknout a nakonec vše přetřete hadrem.

2. Soda bikarbona nebo prášek do pečiva

Mix sody bikarbony a prášku do pečiva v poměru 1: 1 vytváří pastu, která je vynikající na odstranění koroze na oceli. Vezmeme houbu, aplikujeme na ni pastu a začneme čistit kov od koroze. Vše bude čisté.

3. Citronová šťáva a sůl. (Ne, nebavíme se o tequile)

Posypte špetkou soli rezovou část a polijte citrónovou šťávou. Snažte se použít co nejvíce citrónové šťávy. Po třech hodinách po aplikování byste měli rez bez problémů setřít.

4. Kola

Pro odstranění koroze je důležitá kyselina fosforečná, která se nachází v oblíbené kole. Pomocí koly však nemusíte odstranit rez úplně. No na menší rezavé fleky je to účinný prostředek. Kyselina fosforečná z koly pomáhá vytvářet železný fosforečnan se železnými ionty kovu a chrání kov před další rzí.

5. Brambor a saponát

Vítejte v chemickém mini "laboratoři" Majster Regál. Možná to zní šíleně, ale i brambory mohou pomoci při odstranění koroze a oxidace. Ale jen za pomoci chemické reakce ze saponátem. Překrojte brambor na polovinu (nebo čtvrtiny), aplikujte na něj saponát a zkuste vyčistit korozi a oxidaci. Za pár hodin by se měl výsledek dostavit.

Důležité:

  • · V běžných domácnostech dokážete odstranit a vyčistit jen tenké vrstvy koroze.
  • · Odstranění koroze funguje převážně při kombinaci látek v určitém poměru.
  • · Ošetřený kov musí být důsledně vyčištěn olejem na údržbu i po odstranění koroze, protože roztoky proti rzi mohou poškodit i samotný kov.
  • · V případě, že kovové regály jsou skrz korozi maximálně zničené, doporučujeme koupit nový kovový regál.

Samozřejmě, nejlepším řešením je koupit kovové regálové systémy z e-shopu Mistr Regál, protože Vám nabízíme optimální a úsporné řešení. Nejen samotný design regálů, ale i možnost přizpůsobovat regály do prostředí s vysokou kvalitou a odolností jsou silnými stránkami našich kovových regálů. Pozinkované regály jsou lépe chráněny proti korozi a oxidaci a tím jsou naše regály méně zranitelné. Také se můžete vyhnout regálem s dřevěnou policí, která se mohou z důvodu vlhkosti nadouvat a zničit, protože nabízíme regály s drátěnou policí pro regály z Rivet kategorie Jsou vhodné do skladu, sklepy, garáže, zahrady terasy apod. Vhodný pro uložení bot, deštníků a samozřejmě díky své nosnosti i daleko těžších prvků. Přejeme Vám krásnou Velkou Noc.