0%

Jste kutil a rád trávíte čas ve své dílně? Nebo jste dobrý manažer, rád trávíte čas pracováním na autech v garáži? Tak v tom případě určitě znáte problém týkající se ztrácejícího se nářadí a o to více, pokud ho často půjčujete kolegům nebo přátelům.

1-usporadani-nastroju

Je velmi důležité, pokud pracujete s více kolegy na jednom pracovišti a dílně, přičemž používáte společné pracovní nástroje, abyste si byli jisti, že vše je na svém určeném místě a nic z nástrojů se neztratilo. V jiném případě ztratíte množství času hledáním starých nástrojů, v horším případě nakupováním nových, což vede ke ztrátě peněz.

Mnozí z Vás mají pravděpodobně jeden a více kufříků s nářadím. Pokud jste často na cestách, je to vynikající a praktická záležitost, využívaná téměř úplně všude a na všechno, i když nejste přímo v dílně. Problémem je, že v mnoha případech jsou nové sady nářadí velmi drahé a ty levné jsou poměrně dost zastaralé, v nichž chybí množství dílů, které pro svou práci potřebujete.

Náš stálý zákazník Jan Vám v tomto blogu prozradí, jak používat regálové systémy v dílně se skladováním a organizací nářadí v jednoduchém principu za málo peněz.

Předtím než začneme, kompletní organizaci nářadí pomocí regálových systémů, vše nářadí a pomůcky hodíme na jednu velkou hromadu, kterou budeme prohrabávat a vytvoříme z ní dvě menší kopy, jedna s věcmi, které potřebujeme a druhá s takovými, které dáme stranou, protože jejich často nepoužíváme. 

1. Ocelová drátěná police vhodná pro nástroje

Aby Ján vytvořil pořádek ve své dílně, objednal si dva pozinkované bezšroubové kovové regálové systémy. Jeden z kovových regálů má ocelové drátěné police a druhý využívá dřevěné HDF police. Odpojil nejvrchnější drátěnou polici regálu a upevnil ji za pomoci šroubů nad svůj pracovní stůl do vertikální polohy. To mu dává možnost zavěsit množství menšího nářadí na stěnu, kterou nyní tvoří drátěná police. V tomto případě se nemusíte bát pokládat a pověsit olejové a vlhké nářadí, protože je police kompletně ze zinku a je dobře chráněna. 

2-organizace-pomoci-ocelovy-site

2. Používejte plastové stohovatelné krabice

Malé komponenty jako jsou nýty, šrouby, matice, kabely, doplňkový materiál apod., tak je vhodné je ukládat do plastových stohovatelných krabic, které jsou pevné, dostupné téměř v každém DIY obchodě a barevně sladěné.  

3-krabice-na-srouby

3. Využívejte háčky ve tvaru S

Háčky ve tvaru S se dají perfektně kombinovat s regály s drátěnou policí. Jednoduše je zavěsíte na dráty police a využijete na odkládání různého menšího pracovního nářadí. Ján má rád flexibilitu regálů, protože si můžete si sami určit, do jaké výšky police upevníte. 

4-police-a-haciky-cz

4. Magnet a nářadí

Místo háčků ve tvaru S se dá efektivně využít i magnet. Přesněji magnetický pás, který můžete připevnit na kovový rám regálu. Automaticky Vám vzniká jednoduchý magneticky držák na kovové lehké nářadí, jako jsou kleště, šroubovák, nože, nůžky apod.

5-magneticky-pas-na-naradi

5. Vyznačení místa pro nářadí

Dokud si nezvyknete na nove uspořádání nářadí ve Vaší dílně, má pro Vás Ján jednu pomůcku. Zkuste si označit místo na panely s nářadím za pomoci fixy, kde má místo každý druh nářadí. Vše by mělo mít své místo a mělo by být totožné, abyste si na umístění čím dříve zvykli. Pomůže to nejen Vám, ale každému, kdo s vámi pracuje.

6-nakres-cz

6. Používejte skleněné nádoby

Staré skleněné nádoby se nacházejí téměř v každé domácnosti, tak proč je nevyužít? Jsou výborné na odkládání šroubů, matic a hřebíků. Můžete plně využít i víčka od skleněných nádob. Stačí je zespodu HDF polic přilepit silným lepidlem a skleněné nádoby bez problémem zatočit přímo do víček. Vytvoří to velmi pěkný praktický odkládací prostor na různé drobnosti. 

Ján více času věnoval kovovým regálem s drátěnou policí, protože nabízejí více prostoru na fantazii, jsou praktické, háčky se dají jednoduše aplikovat a jsou velmi lehké na údržbu. Jak nám Jan prozradil, osobně má radši celokovové regály jako ty s HDF policí, ale je to samozřejmě jen jeho názor a osobní vkus. Podotkl, že ve své dílně má často chlad a také vlhkost a proto kov vyhrává nad dřevem.

Doufáme, že tyto tipy a triky Vás inspirovali a motivovali do budoucí rekonstrukce vaší dílny. Pokud máte nějaké zkušenosti s využitím našich regálů u Vás doma nebo v práci, vždy nás můžete kontaktovat a rádi zveřejníme i Váš příběh.

7-srouby-ve-flasi

Chcete vědět více o novinkách ze světa policových kovových regálů? Sledujte nás na  Facebooku, InstagramuLinkedIne. A nezapomeňte, náš jarní výprodej o chvíli končí, tak neváhejte a pusťte se do úklidu s našimi kovovými policovými regály. Ty nejlepší regály za nejlepší ceny. Pokud hledáte vhodný regál pro svou prodejnu nebo potřebujete pomoc při výběru správného regálu do Vaší spížesklepagaráže, či paletového regálu do Vašeho skladu, stačí nás kontaktovat. Náš přátelský zákaznický servis Vám rád a bezplatně poradí a pomůže s výběrem optimálního skladovacího zařízení.

70 jednoduchých možností jak trávit čas a hrát se s dětmi v domácnosti