0%

Pokud mluvíme o ideálním místě, kde si každý z nás ví odpočinout, zapomenout na realitu a chvíli nemyslet na denní problémy v práci, víkendová chata je něco, co tyto potřeby splňuje dokonale. Je to místo, kde se cítíme pohodlně, kde si užíváme okolní přírodu a její harmonii, v okolí lesů, či v lepším případě u moře s naší rodinou, přáteli a společně trávíme tyto chvíle oddechu.

I každá chata, chalupa, či jiný prostor, kde rádi odpočíváme, musí mít organizovaný prostor a zejména podle našich představ. Je důležité vytvořit atmosféru, která bude splňovat naše potřeby a každý jeden kout bude na 100% využitý. Je důležité, aby náš víkendový pobyt obsahoval prvky nám vlastní, a které nás vystihují, abychom se cítili "jako doma" a komfortně. Spolehnout se můžeme na prvky jednoduchosti, harmonie, pohodlnosti bez jakéhokoli nadbytečného nábytku, který může zkazit celkový dojem a tísnit prostor. Tímto způsobem můžeme vytvořit praktické, funkční a krásné místo k odpočinku.

Představujeme Vám naše nápady, jak změnit Vaše víkendové bydlení na prostor, který můžete směle volat Vaším druhým domovem, podle prostředí, kde se nachází.

blog-majster-regal


1. Dům na pláži. Mít dům na pláži, jako víkendový pobyt, mají asi jen ti šťastnější z nás. Sledovat západ slunce, příliv, odliv a poslouchat šum vody. Samotná představa je velmi příjemná. Toto překrásné prostředí si přímo ptá dekoraci, která reprezentuje vodu, písek a jiné mořské prvky. Čerstvý mořský vzduch, přirozené světlo, světlé a jemné barvy, dřevěný, nebo bambusový nábytek, vysoce odolný vůči prachu a písku, které tyto typy domů často obsahují.

2. Chata na horách. Obecně jsou tyto chaty velmi populární vzhledem k tomu, že nabízejí klid a ticho. Výhled na hory, čistý a čerstvý horský vzduch. Přímo ideální místo na odpočinek. Do těchto příbytků se nejvíce hodí tzv. venkovský styl, za použití zejména dřevěných materiálů, kamene a cihly. Základem tohoto stylu je důraz na přírodní kompozice postavené na ekologických a organických materiálech. Velmi důležitou součástí je krb a komín, které jsou přímo jako stvořené do horského prostředí. Většinou je lokalizován uprostřed chaty. Je hlavním a rozhodujícím prvkem, kolem kterého se rozmisťuje a přizpůsobuje zařízení a nábytek chaty. V mnoha případech působí i velmi dekorativní. Dodává obydlí pocit klidu a klidu.

3. Avant-garde styl a moderní dům. Pokud máte víkendový dům ve stylu "urban" a "avant garde" s obrovskými okny, s kovovými dekorativními prvky, dostáváte zlatou příležitost experimentovat a vytvořit tak vlastní originální obraz domova. Tento prostor si zaslouží moderní a velmi osobitý styl. Ideální je mít prostorný, otevřený, ale zároveň minimalistický prostor. Kov a ocel by měly být hlavním dekorativním materiálem a samotné zařízení a nábytek by měly tomu podléhat. Funkčnost a správná organizace je opěrným bodem těchto obydlí. Elementy, jako jsou kovové potrubí, nebo standardní kovové regály jsou ideální řešení pro dosažení industriálního charakteru, který chceme docílit. Jako bonus budeme mít pořádek, dobrou organizaci a vše bude na svém místě.

Pro víkendové domy je důležité myslet do budoucna a neustále pracovat na tom, abychom dosáhli vytyčeného cíle a zasloužený odpočinek. Komfort, odpočinek, volnost a klid. Abychom si plně užívali na chatě, či domě, musíme být spokojeni zejména my sami a přeměnit jej na obraz, po kterém toužíme. Nebojte se experimentovat a ponechat věci Vaší fantazii. Zvolte si precizní nábytek a kovové regály, abyste měli vše důkladně uloženo a vyhnuli zbytečnému nepořádku.

Podívejte se také na naši nabídku šroubových a bezšroubových regálů, které perfektně splní všechny Vaše požadavky pro regál do domácnosti nebo do garáže.

Comment icon Comment