0%

5-napadu-jak-vytvorit-v-garazi-rad

Komfort našeho života je závislý na množství doplňků, kterými si ho zjednodušujeme a zpříjemňujeme. Čím je jich více, tím lépe. S mírou růstu našich nároků na uspokojení každé jedné maličkosti různými doplňky však roste i potřeba dostatečně velkého skladovacího prostoru.

Nejen v komoře, ale i v garáži proto potřebujeme stále více úložných prostorů, v nichž si každá jedna věc najde své místo. K plnohodnotnému a fungujícímu úložnému prostoru nám ale nesmí chybět i správná organizace.

S Majster Regál jsme se proto rozhodli sestavit seznam množství skvělých nápadů, díky kterým tento problém vyřešíte bez zbytečných starostí a budete moci konečně využívat prostor garáže k zaparkování auta, a ne jako skládku věcí, o kterých jste už dávno ztratili přehled.

Jak se naučit skladovat věci ve vaší garáži?

1. Uložte věci do kovových regálů

Pokud hledáte originální systém na organizaci úložného prostoru v garáži, můžete začít s kovovými regály. Velkou výhodou každé takové místnosti v blízkosti domu je, že budete moci využít její prostor od podlahy až po strop. A s pomocí univerzálních regálů do garáže to platí několikanásobně.

Jde o kovové konstrukce s pevnými policemi, v nichž díky speciálnímu materiálovému provedení a vysoké nosnosti zvládnete uskladnit a uložit množství věcí od podlahy až po strop, čímž získáte mnoho místa na všechno důležité.

2. Využijte neprůhledné nádoby a koše

Investovali jste pro lepší orientaci ve své garáži do pevných šroubových regálů? Se správnou organizací těchto systémů bude její využití efektivnější, o čemž se v průběhu několika dní určitě přesvědčíte.

Organizace ale není všechno. Množství věcí v garáži nepůsobí na první pohled moc dobře, proto je lepší některé z nich, jako například nářadí, náhradní díly, matice, závity, vrtáky a podobné součástky, umístit v regálech do neprůhledných úložných boxů.

3. Označte důležité položky v regálech štítky

Štítky na zmíněných nádobách nebo regálech jsou roztomilé a praktické! Dobrou zprávou je, že pro jejich umístění do garáže nebo dílny nemusíte utíkat hned do obchodu. Stačí vám kus papíru, pero nebo fix a lepicí páska.

I takové označení nádob v garáži vám pomůže v přehledu a lepší organizaci. Vlastní rukou vyrobené štítky vám vydrží velmi dlouho, a pokud při jejich tvorbě použijete i zvýrazňovač, můžete dodat regálům i nevšední nádech elegance. Vše snadněji najdete a ostatním osobám bude vždy jasné, co kam patří.

K odlišení a lepšímu přehledu můžete využít i odlišné barvy regálů, které si s online konfigurátorem vyberete na Majster Regál velmi jednoduše a rychle i podle rozměrů.

4. Vytvořte si jednotlivé zóny

I na tento účel se dají velmi dobře využít multifunkční kovové regály do dílny. Uspořádání prostoru s využitím jednotlivých zón, na které vám tyto kovové konstrukce dobře poslouží, vám určitě pomůže.

Výhodou kovových regálů je, že disponují dostatečně pevnými, velkými, a hlavně otevřenými policemi, díky čemuž jsou vám uložené věci dostupné ze všech stran. Pevnost tomuto skladovacímu systému zároveň dodává i kvalitní kovová konstrukce RIVET s dřevěnou HDF policí, kde jedna má nosnost až do 800 kg.

Takto a s pomocí regálů na květiny si můžete vytvořit na jedné straně garáže zónu zahradního nářadí a na druhé zónu domácí dílny, náhradních dílů do auta, rybářského nářadí nebo bot, kolečkových bruslí a lyží.

PROFESIONAL Bezšroubové kovové regály s HDF

najdete svuj regal

 

5. Najděte věcem v regálech vhodné místo

Pokud chcete mít ve své garáži více místa a ochránit auto před sněhem nebo mrazem, promyslete si i to, kam jednotlivé položky v regálech umístíte. Co přesně to znamená? Základ je mít k dispozici pevné regály na pneumatiky a vše ostatní v nich na dosah ruky.

Zkuste proto pro zlepšení orientace nejvíce využívané věci umístit ve spodních a středních částech regálů, abyste k nim měli dobrý přístup. Sezónní věci zase patří do horních polic, protože s nimi do kontaktu tak často zřejmě nepřijdete.

Strategické plánování a poznání charakteru i hmotnosti konkrétních předmětů v policích má svůj smysl a pomůže vám také ve využití prostoru.

6. Věci do zahrady ukládejte v blízkosti vstupu do garáže

Význam zahradního nářadí je neocenitelný i během zimní sezóny, o čem jste se při odklízení sněhu už určitě nejednou přesvědčili. Ještě větší užitek bude mít tato technika tehdy, pokud ji umístíte v blízkosti vstupu do garáže.

Pro vysokou míru efektivity práce je přece velmi důležitý i snadný přístup k nářadí a zároveň jeho dokonalá ochrana v regálech a pod střechou domu. A nemusíte se bát ani toho, pokud na nářadí zůstanou nečistoty nebo sníh, protože jejich povrchová úprava je tak dokonalá, že odolá vodě, vlhkosti a jiným nečistotám či silným chemikáliím.

7. Upřednostněte mobilní verze nářadí

Přestože regál v garáži nebo dílně vám s vytvořením volného prostoru pomůže, velmi rychle se může stát, že koupí moderního a multifunkčního stroje na zahradu tento prostor zase zaplníte a auto se sem nedostane.

Pozemky jsou v dnešní době drahé, a proto si při stavbě domu a garáže dovolit moc experimentovat nemůžeme.

Pokud si ale při koupi moderní zahradní a jiné techniky zvolíte modely, které se dají po použití složit, umístit pod regál nebo na polici, nemusíte se v prostoru vůbec omezovat. Nemluvě o tom, že kovové regály se dokážou velikosti prostoru i typu zboží jednoduše přizpůsobit také.

8. Kola zavěste na stěnu

Nejen v těchto náročných časech, ale během celého roku je vhodné občas nahradit automobil dopravním prostředkem se dvěma koly. Užijete si při cestování do práce, školy nebo přírody více čerstvého vzduchu a reálných obrazů, které často naši mysl velmi dobře uklidňují.

I tento luxus si ale vyžaduje mít v garáži prostor na jejich uskladnění. Místo na uložení kol, které nebudou pohybu v prostoru a parkování auta nijak bránit. Zkuste to vyřešit tak, že vedle regálů si necháte volné místo na zavěšení kol na zeď.

9. Využijte regály pro uložení sportovního vybavení

Zábava a naše koníčky mohou mít různé podoby. A i sport je jednou z aktivit, která může naše volné chvíle příjemně vyplňovat také. A nakonec je to možná i lepší, pokud se místo dovolené v zahraničí začneme více o sebe starat, cvičit, hrát fotbal nebo se věnovat něčemu jinému, co nás zahřeje nejen na duši i těle.

K tomu potřebnou přilbu na motorku, hokejku, puk, míč, závaží, činky nebo spacák se stanem můžete mít také pěkně uložené v regálech za výhodnou cenu. V bezpečí a po ruce vám bude výbava pro vaše koníčky neustále po ruce.

10. Vyzkoušejte závěsné systémy a háčky

Využití každého centimetru a prostoru je základem úspěšného skladování věcí v jakémkoliv prostoru. Zkuste proto pro lepší využití vaší garáže na několik účelů využít i závěsný systém a háčky. Na ně se dá umístit velmi mnoho věcí, od kabelů, hadic, nářadí na zahradu až po různé jiné věci, které se nebudou povalovat na zemi nebo opřené o stěnu. Systém závěsu můžete potom využít nejen na stěně a stropě, ale i dveřích, což také šetří nejen podlahový prostor.

11. Smontujte si regály na boty

Velkým problémem v domácnostech bývá mnoho nevyužité obuvi, přičemž její množství neustále roste s počtem členů v domácnosti. I zde vám ale stačí na organizaci a více místa využít speciální regály na boty. Povrchovou úpravou ošetřené policové konstrukce se o vaši obuv určitě bez problémů postarají a pomohou vám ji odložit na bezpečné místo do další sezóny.

12. Namísto opírání o zeď žebřík na zeď raději zavěste

Výhody závěsných systémů jsme již zmiňovali. Kromě vytvoření většího volného prostoru na podlaze pomocí nich také šetříte stěny před poškozením. Opřený žebřík o zeď může způsobit její značné znehodnocení, přičemž se stává v této poloze i nebezpečným. Zkuste ho proto namísto opírání o stěnu raději zavěsit. Různé háky vám v tom jistě pomohou.

13. Umístěte do garáže nádoby na odpad

Ani produkce odpadu není v dnešních konzumních časech minimální. Podle aktuálních údajů člověk v průměru za jeden rok vyprodukuje až 500 kg odpadu. Nepříjemné zjištění pro ty, kteří ho z různých důvodů skladují v garáži.

Pro lepší pocit, hygienu tohoto prostředí a ochranu si proto do garáže umístěte sběrné nádoby, které vám pomohou s tříděním odpadu a maximálním využitím prostoru. I tyto nádoby si při správné organizaci polic kovových regálů lze aplikovat do jejich konstrukčního systému a vše bude působit organizovaně a lépe.

14. Vytvořte si z regálů v garáži dílnu

Plochu garáže je možné využít i jako dílnu, a to i díky mobilnímu a jednoduchému šroubovému systému regálů do sklepa i do domácnosti. Stačí, když regál pevně upevníte ke stěně, spodní polici umístěte ve výšce pracovního stolu a tu další v bezpečné výšce, aby vám nebránila při vstávání z pohodlné židle. Tu zas po ukončení prací můžete pod polici regálu jednoduše zasunout a opět získáte místo na zaparkování auta.

15. Používejte světlé a odolné barvy

Psychologie barev hraje svou důležitou roli ve více situacích. A ani zařízení prostoru garáže není výjimkou. Více místa a lepší pocit můžete přece získat i díky správně zvoleným barvám v této místnosti.

Světlejší odstíny stěn nebo kovových regálů, s jejichž výběrem vám pomůže i online konfigurátor na regály, prostor opticky zvětší a prosvětlí, takže na vše dobře uvidíte a získáte dokonalý přehled o každé jedné polici. Upřednostněte ale barvy, které jsou nejen světlé, ale i odolné vůči vodě, mastnotě a jiným nečistotám.

Plnohodnotně využitá garáž není přece jen o investicích do nákladných a náročných řešení, ale i univerzálním a dobře promyšleném plánování a využití dostupných pomůcek na trhu. Kromě regálů do garáže, jsme pro vás připravili i regály vhodné do skladu či obchodu. Tak to s nimi a našimi tipy zkuste i vy a uvidíte, že se do vaší garáže toho vejde mnohem více, než jste si dosud mysleli.