0%

Rodinný život je krásný, i když je místy složitý a dost náročný. S příchodem dětí a všech potřebných věcí, jako jsou hračky, doplňky a dětské oblečení je třeba vědět, jak správně zorganizovat svou domácnost, aby si každý mohl dostatečně odpočinout a cítit se pohodlně. Známá influencerka Anna, matka malého dítěte a dobrá manželka přiznává, že odkdy se stala matkou, už nic není stejné jako dříve. Mnoho věcí je úžasných a nepopsatelně krásných, avšak někdy je vše více chaotické, než by byla zvyklá.

Anna a její rodina se každý rok věnují důkladnému úklidu během volných letních dní. Tento rok se rozhodli kompletně přeorganizovat podkroví svého nového bydlení, což je vzhledem k rozměrům místnosti poměrně dost nákladné, protože původní regálové a policové systémy z předešlého domu se tam prostě nevešly.

Stěhování proběhlo rychle a o měsíc již rodinka byla zabydlená ve svém novém domě. Ale v hektickém spěchu se stalo podkroví jediným velkým neuspořádaným odkládacím prostorem, ve kterém byly uloženy všechny druhy předmětů, pro které v celé domácnosti nebylo možné najít to správné místo. Uplynuly měsíce a dříve, než si stihli uvědomit, skončilo podkroví přesně v tomto stavu:

Rozhodli se, že musí jednat a začít prostor efektivně organizovat. Anna nám prozradila a podrobně popsala čtyři kroky, které je třeba provést, abyste získali čistý, uspořádaný a efektivní úložný prostor, což je velmi důležité, abyste se vyhnuli zbytečným ztrátám času při hledání. Také dojde ke zlepšení i po vizuální stránce.

KROK 1: Vyčistěte prostor

Předtím, než začnete uskladňovat, organizovat materiál a předměty, je nutné si uvědomit, co všechno chcete uskladnit, jak velký prostor budete potřebovat a jaký máte reálně k dispozici. Zabráníte tím budoucím problémům s nedostatkem prostoru a předem si budete moci vyskládat potřebné úložné řešení.

KROK 2: Zbavte se toho, co nepotřebujete

Nebojte se zbavit toho, co nepoužíváte. Cokoliv, co je ve špatném stavu nebo se již několik let nepoužívá, vyhoďte, prodejte nebo darujte. Nedovolte, aby nepotřebné věci nadále zabíraly místo v úložných prostorech. Koneckonců, čím méně věcí musíte uskladnit, tím lépe bude skladový prostor vypadat.

KROK 3: Sestavte nejlepší úložný systém

Jak říká Anna, kvalitní kovový policový regálový systém je nezbytný a je to základ do každého skladového prostoru. Vybrala si naše bezšroubové kovové regály s HDF policí v pozinkované povrchové úpravě. Jsou ideální pro skladování těžších břemen a v závislosti na modelu mají zátěž od 175 do 400 kg na jednu polici. Jsou dodávány s dřevěnými HDF policemi, které mají vysokou hustotu, hladký odolný povrch a zvýšenou odolnost vůči nárazům. Montáž je jednoduchá za pomoci zasouvacího "plug-in" systému. Jednotlivé komponenty se do sebe zasouvají a samotná stavba netrvá déle než pár minut. Anna si pochvaluje zejména to, že tento regálový systém lze rozdělit na dva menší pracovní stoly, které mohou vypadat i takto:

Rovněž doporučuje, abyste všechen náklad ukládali podle nějaké logické posloupnosti. Například věci, které používáte nejméně, pokládejte na méně dostupná místa, jako je nejsvrchnější police, případně až za samotný regál. Prostředky, materiál, nářadí, které používáte denně, si uložte do regálu na místa ve výšce dosahu rukou, abyste neměli žádný problém s jeho neustálým vytahováním a ukládáním.

KROK 4: Štítky budou Vašim nejlepším spojencem

Nakonec Anna doporučuje označení jednotlivých skladovaných věcí a také dlouhodobé udržení prostoru v čistotě. Značení krabic nebo boxů, v nichž uchováváte věci, bude velkou pomocí při hledání konkrétní položky. V některých případech lze dokonce vytvořit seznam věcí, které se v dané krabici nacházejí, abyste si usnadnili hledání.

Po těchto čtyřech jednoduchých krocích mohla Anna udělat ze svého podkroví mimořádně stylový a uspořádaný odkládací prostor. A díky její ochotě sdílet své rady to můžete udělat i Vy.

V e-shopu Majster Regál najdete regály do garáže, do dílny, do spíže či sklepa, ale také regály na pneumatiky. Neváhejte použít náš konfigurátor na kovové regály, nebo přejděte přímo na kategorii pro regály na hračky, do dětského pokoje nebo do koupelny.


Chcete vědět více o novinkách ze světa policových kovových regálů? Sledujte nás na  Facebooku, Instagramu Linkedine.