0%

Jedna z nejdůležitějších částí dopravního vozidla a pro bezpečnou jízdu jsou pneumatiky. Proto je velmi důležité, aby byly v dobrém stavu, jakmile se vydáme na cesty. Obecně, pneumatiky a kola jsou součásti vozu, při kterých odhadujeme dlouhou trvanlivost a nikdy přesně nevíme, kolik ujetých kilometrů "přežijí". O kola je třeba pečlivě starat a zejména uchovávat v dobrých podmínkách.

Pro zvýšení životnosti kol a pneumatik je velmi důležité udržovat je v dobrém stavu, měnit podle sezóny v roce, pravidelně kontrolovat stav pneumatik, jejich tlak, zda jejich stav odpovídá podmínkám pro bezpečnou jízdu na silnicích. Stejně nesmíme zapomínat na pneumatiky, které jsou skladovány a nepoužité.

Správné skladování a údržba nepoužitých kol je téměř stejně důležitá, jako pořádná péče a rotace na skladě. Jsou to důležité faktory a chrání naše kola před všemi vlivy, které jim mohou uškodit. A proto Vám chceme my, Majster Regál, poskytnout základní tipy, jak zvýšit životnost Vašich pneumatik.

ZÁKLADNÍ PODMÍNKY SPRÁVNÉ ÚDRŽBY PNEUMATIK

Pneumatiky nejsou navrženy, aby byly skladovány příliš dlouho a proto je důležité zohlednit skladovací podmínky, abychom zajistili jejich dobrý stav a vhodné prostředí tak dlouho, jak se dá. Pokud máte autodílnu, prozradíme Vám několik způsobů, jak udržet Vaše kola v dobrém stavu.

Správná pozice

Je třeba myslet na to, že pneumatiky mohou být různé a také různých velikostí. Pro správné uspořádání musíme ukládat stejné a podobné pneumatiky blízko sebe, abychom využili skladové místo co nejefektivněji.

· Pneumatiky s diskem. Pneumatiky by měly být nafoukané přiměřeným tlakem a neměly by být uloženy ve stojaté poloze. Pokud se je rozhodneme stohovat, neměly by přesahovat výšku 1,20 metru a neměly by v této poloze zůstávat příliš dlouho. Abychom zabránili jejich deformaci, je důležité jejich občas obrátit.

· Pneumatiky bez disků. Na rozdíl od předchozího případu, "prázdné" kola je nejlépe ukládat do vertikální polohy a pravidelně s nimi pohybovat ve skladu.

blog-majster-regal


Zařízení.

Zařízení, nebo regály určené do dílny či do garáže, kde jsou kola uskladněny, musí splňovat minimální podmínky pro uskladňování. A proto kovové regály jsou perfektním řešením díky své struktuře a jsou schopny udržet Vaše kola ve výborném stavu. Výhody, které Vám kovový regál nabízí:

· Nabízejí možnost uložit kola rovnoměrně, pohodlně, spořádaně a manipulace, nebo rotace bude o to jednodušší.

· Ochrana před špínou a poškozením.. Pokud plánujeme uložit pneumatiky do regálu určeného pro sklad na delší dobu, doporučujeme uchycení první police, kde budou kola naskládané, 10 cm od země, aby se kola nedotýkaly země, a tím zabráníme zbytečnému poškození.

· Regály jsou pevné a silné..

· Optimalizace prostoru.. Kovové regály jsou nejpoužitelnější prostředek pro uskladňování v dílnách a skladech. Dovolují nám udržovat kola blízko "po ruce" a s pohodlným přístupem, což nám pomáhá optimalizovat prostor, šetřit čas a zvyšovat produktivitu na pracovištích.

Skladování v provzdušněných, suchých a čistých prostorech.

Pokud neplánujeme používat pneumatiky delší dobu, neměli bychom je nechávat venku, protože ozón způsobuje praskání gumy. A proto musí být vždy uloženy ve vnitřních, ventilovaných, suchých prostorech, bez přímého slunečního světla, daleko od zdroji tepla, chemikálií, rozpouštědel a hydrokarbonátů.

TYPY SKLADOVÁNÍ

Chceme udržovat pneumatiky ve výborném stavu a klíčovým elementem je si určit přesný čas a jak dlouho je plánujeme skladovat. Podle toho máme pro Vás více možností.

• Krátkodobé skladování.. Pokud uskladňujeme méně než měsíc, doporučujeme stohovat kola horizontálně na paletách ve výšce nad 120 cm.

• Dlouhodobé skladování.. Pokud plánujeme skladovat déle než měsíc, doporučujeme ukládat kola vertikálně na kovové police nejméně 10 cm od země.

V obou případech nám jde o jedno, abychom zabránili poškození kol. Také je důležité je občas přetočit. Ideálně jeden krát za měsíc. Na druhé straně, pokud chceme s nimi manipulovat rychleji a jednoduše, kovové skladovací rack systémy jsou perfektním řešením. Jejich výhoda je rychlá instalace a minimální údržba.

Pokud máte dílnu a chcete se dozvědět více o regálových systémech do dílny, které budou splňovat Vaše požadavky, nebo chcete vědět více o jejich stavbě a specializaci, Majster Regál Vám vždy profesionálně pomůže, poradí a najde řešení, které Vám bude určitě vyhovovat.

Comment icon Comment