0%

Milí čtenáři a zákazníci. Každý z nás již zařizoval nové bydlení, nebo ho to teprve čeká. Také mnohé společnosti, firmy, kanceláře a sklady při otevírání nových pracovišť a prostor musí poctivě naplánovat kompletní vybavení se všemi potřebnými doplňky. Nastává otázka, čím tyto prostory vybavit, jaké zařízení je třeba zakoupit a jak efektivně vytvořit plnohodnotné bydlení, či pracoviště. Vybrat si standardní nábytek, nebo investujeme do regálových systémů? V dnešním blogu si o tom řekneme více a společně se podíváme na výhody a nevýhody nábytku a kovových regálů.

blog-majster-regal-nabytek-a-regaly

Výhody a nevýhody regálových systémů a standardního nábytku jsou ovlivněny v závislosti na tom, zda jdeme plně zařídit domácnost, nebo pracovní prostor. Jejich vlastnosti se liší i s ohledem na použití. V těchto případech mohou disponovat dalšími pozitivními, nebo negativními charakteristikami. Je už jen na nás, jak se s tím vypořádáme a co si vybereme. Jednoduše řečeno, ne každý nábytek se hodí do pracovního prostředí a ne každý regál do domácnosti. V následujících řádcích si povíme o tom víc.

Domácnost. Než začneme zařizovat bydlení je důležité, do jakého směru a architektury chceme náš dům nebo byt situovat. Pokud chceme být trendový, je dobré věnovat větší pozornost modernímu nábytku, jako jsou podsvícené obývací stěny s LED technologií a postele se světlého dřeva. Velmi oblíbená je kombinace dřeva a lehkých kovových prvků. Vestavěné skříně jsou praktické a estetické. Dají se snadno kombinovat s ostatním nábytkem, protože barvy, materiály a rozměry jsou různorodé. Komody a menší skříňky jsou převážně ze dřeva a vhodné pro ukládání drobností a různého nářadí, většinou umístěny v chodbách, nebo v ložnici. Pokud Vaše bydlení disponuje balkonem, šatnou nebo spíží, tak kovové regálové systémy jsou ideálním řešením pro uskladnění drobností, které nejsou vhodné do obývacího prostoru. Zavařeniny, hrnce, krabice, pracovní nástroje, pracovní oděv, případně ovoce a zelenina si najdou vždy své místo. Regály jsou plně přizpůsobitelné a jejich stavba je velmi jednoduchá. Podívejte se také na naši nabídku šroubových a bezšroubových regálů, které perfektně splní všechny Vaše požadavky pro regál do domácnosti.

Pokud je Vám bližší industriální styl, je vhodné vybavit domácnost nábytkem z kovových materiálů, cihlovými stěnami a barvami, využívat průmyslové komponenty na standardní výzdobu apod. Velmi populárními prvky se staly klasické dřevěné palety, z nichž si mnozí z nás dokázali vyrobit postel, skříně, stoly apod. Fantazii se přece meze nekladou. Do tohoto stylu neoddělitelně patří kovové regály, které dokáží být plnohodnotnou náhradou skříní, stolků a držáků. Do industriálního stylu zapadnou perfektně a z nabídky od Majster Regál je možné vyskládat si přesně takové regály, jaké potřebujete.

Pracovní prostředí. V tomto případě se podíváme, co je výhodnější ve Vaší práci, kovové regály, nebo tradiční nábytek. V kanceláři je základem pracovní stůl se židlemi. Musí splňovat potřebné parametry, ve kterých je prvořadé pohodlí a zdravé držení těla. Důležitou součástí je dřevěná, případně kovová skříň, nebo regály, kam můžete vložit všechny potřebné dokumenty, pořadače, tiskopisy, smlouvy apod. Vynikající regály do kanceláře jsou celokovové regály profilu L a profilu T, případně šroubové regály, které jsou plně přizpůsobitelné a mají dostatečné zatížení na polici. Ve skladech a průmyslových zónách jsou kovové skříňky a regály naprostou samozřejmostí. Ve skladech jsou vynikající možností regály PROFESSIONAL s vysokou nosností do jedné tuny. Jsou tak pevné, že se nemusíte bát o jakýkoliv uskladněné zboží. Do výrobních hal a průmyslového prostoru jsou nejlepší možností regály z kategorie RIVET systém, které mají kapacitu 300 kg na polici a jsou vyráběny nejnovější technologií uchycení komponentů. Při variantě s drátěnou policí se nemusíte bát uskladnit i kapaliny jakéhokoli druhu.

Jaké jsou výhody a nevýhody regálových systémů?

  • + Jednoduchá a rychlá stavba
  • + Nízká cena
  • + Vysoká zátěž na polici
  • + Různorodá skupina produktů
  • + Přizpůsobitelné do jakéhokoli prostoru
  • + Ocelová konstrukce
  • + Snadná údržba
  • + Dlouhá garance
  • - Esteticky ne až tak atraktivní do moderní domácnosti
  • - Ne každému může vyhovovat celokovová konstrukce

Tradiční nábytek má nekonečně mnoho možností, ale jeho cena je daleko vyšší než za regálové systémy. Výhodou je, že se dá zhotovit jakýkoliv typ nábytku na míru a nabídka je obrovská. Ale jak jste si mohli všimnout, kovové regály mají množství plusů a může to být výborná alternativa do Vašeho domova, či práce, přičemž ušetříte své nervy při montáži a zejména Vaše peněženky. Zvolte si to, co Vám nejvíce vyhovuje. Váš Majster Regál.