0%

Kdokoliv z Vás, co vlastní terasu nebo balkon, může být o něco více spokojený během období pandemie. Jsme uprostřed jara a měsíc bláznů, Duben, je už za námi. Každý následující den je delší a teplejší. Můžete odpočívat na terase a balkoně a užívat krásné počasí, přičemž můžete nabrat dostatek energie do dalších dnů.

Nebylo by skvělé trávit tento čas na stylové terase nebo moderním balkoně? My, v obchodě Majster Regál jsme přesvědčeni, že balkon a terasa jsou ideálním prostorem pro trávení volného času během prvních letních dnů, pokud se ještě neodvážíte jít do přírody samotné.

Významným prvkem, který zpříjemní Váš venkovní prostor, je výzdoba. Dejte pozor, abyste nepřeplnili menší balkóny a terasy zbytečně velkým nábytkem. Nepoužívejte velké skříňky, křesla, dřevěné konzoly, ale dekorativní materiály a sofistikovaný nábytek, který by zabíral příliš mnoho místa.

Nechte se inspirovat a zkuste se sami do toho pustit. Představte si perfektně organizovaný prostor, záviděníhodnou terasu, která bude i Vašim útočištěm, kde budete chtít přestat myslet a užívat si zasloužený odpočinek.  

 

Nezapomínejte na stín...

Vitamin D a jde se na tradiční opalování, které mnozí z nás tak moc milují. Nezapomínejte, Vaše pokožka není věčná a třeba ji i chránit a nejen "pražit" na slunci. Proto je třeba myslet i na to, abyste na Vaší terase nebo balkoně měli prostor, kde slunce dopadat nebude a vytvoří příjemný stín, kde se můžete chránit. Výbornými pomůckami a doplňky pro balkón jsou slunečníky nebo plátěné střechy, které můžete ukotvit do země nebo do zdi. V případě, že bydlíte jen v nájmu a nemůžete zasahovat do struktury bytu, je možné zakoupit markýzy a slunečníky volně stojící. Velmi populární řešením jsou i plachty a altánky.

1-blog-majster-regal-slunecnik  2-markyzy-blog-majster-regal

Vytvořte oddechový kout

Pro odpočinek v příjemných teplých teplotách, doporučujeme vytvořit z terasy a balkonu tzv. oddechový kout. A k tomu nepotřebujete mnoho. Můžete jej vytvořit jednoduše menšími křesly, židlemi, houpačkami. Také se dají použít staré euro palety, které vyčistíte, nalakujete a můžete vytvořit pěkné přirozené posezení. Můžete využívat i malé stoly se skleněným povrchem a ozdobit je voňavými svíčkami. Abyste si zachovali soukromí, bambusové ploty dokáží ozdobit a zároveň skrýt Vaše útulné místo před okolím. V případě, že máte rádi drinky, kávy, knihy, noviny, můžete si zařídit mini bar nebo menší skladový prostor, abyste nemuseli ustavičně chodit do domu nebo bytu. Dá se to vyřešit jednoduše s kovovými policovými regály, které můžete získat již od 950 Kč. Výhodou regálových systémů je, že je můžete rozložit na dva menší regály, tzv. stoly. Položte na tyto stoly obrus, přikrývku a Váš mini bar se skladem je hotový.

Nezapomeňte, příjemná hudba při oddechování na terase se západem slunce v pozadí je přímo nutností.

3-balkon-a-nabytek  4-spracovany-nabytek-a-balkon

Všechno pro DIY

Do rohového koutu nepotřebujete nutně koupit židle, stůl, sezení, jako je křeslo. Můžete si to vyrobit sami s trochou peněz. Stačí Vám 6 starších euro palet, které víte sehnat již od 200-400 Kč za jeden kus v jakémkoliv DIY obchodě. Pro palety nabarvit, doporučujeme světlejší akrylové barvy, které jsou pro tento účel nejvhodnější. Na 6 palet utratíte zhruba 1,5-2 litry barvy. Jako stůl můžete použít rohový kovový regál s technologií RIVET v zinkové povrchové úpravě, který rozdělíte na dva menší stolky. Díky zinku se nemusíte obávat deště, který by mohl poškodit stůl. Euro palety jsou také zvyklé na déšť a není třeba se obávat jejich poškození. Tip: Sice je kovový rohový regál vyroben ze zinku a je dobré chráněn před vlhkostí a korozí, jeho HDF police není až tak odolná vůči kapalinám. Proto doporučujeme přikrývat police regálu pokrývkou, gumou nebo igelitem.  

5-blog-balkon-terasa-paleta  6-europaleta-a-nabytek

Zelená je skvělá pro tělo i duši!

Rostliny a květiny jsou nutností na terase nebo balkoně. Několik studii prokázalo, že rostliny a květiny mají uklidňující efekt na lidi. Nejen že Vám pomáhají při přemýšlení, některé vytvářejí příjemný stín. Nemají jen vizuální efekt, ale vytvářejí čerstvý vzduch a krásnou vůni. Za pomoci různých dekorativních prvků a krásných květin můžete vytvořit malou estetickou oázu ve Vašem oblíbeném prostoru. Vertikální zahrádky s malými a nízkými rostlinami se stále více stávají trendem v moderní DIY kultuře. Jen za 1700 Kč dokážete vytvořit ideální moderní prostředí pro terasu a balkon. Bezšroubový kovový RIVET systém s drátěnou policí je perfektním řešením pro tvorbu malé vertikální zahrady. Výborným regálem pro vertikální zahrady je celokovový regálový systém s L profilem nebo T profilem, který se nemusí postavit jen do interiéru, ale i exteriéru a je extra moderní a inovativní. Je elegantní a udrží až 250 kg na jednu polici. Má velmi jednoduchou údržbu a snadno se čistí. Jsou vhodné i pro větší rostliny.

Krátký souhrn materiálů, komponentů a cen pro vytvoření ideální terasy a balkónu:

-          Krytí před sluncem, 800-1100 Kč (v závislosti na velikosti a kvality. Cena se může vyšplhat až na 2200 Kč). Markýzy a altánky jsou obecně dražší než klasické slunečníky, proto musíte počítat s vyšší investicí.

-          Euro paleta – od 220 Kč

-          Akrylové barvy, 200-350 Kč (za litr, na 6 palet potřebujete 2 litry)

-          Polštáře na sezení položené na euro paletě 800 kč (za 1 polštář)

-          Bezšroubový kovový regál, od 900 Kč (vysoká kvalita, vyrobeno v EU, možnost rozložit na dva stoly)

-          rostliny, od 550 Kč (v závislosti na typu, velikosti a kvality)

-          Regálový systém RIVET s drátěnou policí od 1600 Kč (pro vertikální zahradu, odolné vůči korozi).

Doufáme, že tento konkrétní odhad Vám pomohl a dokázal, že ne všechno hezké musí být zároveň drahé.   

 

Celková cena je přibližně 5200 Kč. Jen tolik stačí, abyste měli dokonalý balkon a terasu a užívali je během celého léta! 

blumenregalRivet Schwerlastregal mit stahlgitterboden

Přejeme Vám hodně štěstí při přípravě vašich teras a balkonů během blížícího se horkého léta. Vyberte si také z nabídky regálů do spíže, do dílny, do garáže či paletových regálů do skladu.


70 jednoduchých možností jak trávit čas a hrát se s dětmi v domácnosti