0%

Každý z nás se jistě setkal s něčím hodně podobným. Koupíte si v tradičním obchodě, nebo na internetovém obchodě nábytek, doplňky, stroje apod. Zboží si rozbalíte a pomocí návodu sestavíte dohromady. Ale po dokončení se chytáte za hlavu a snažíte se pochopit, kde jste při montáži udělali chybu, protože výsledný produkt tak trochu nefunguje, je křivě postavený, není vodorovný, kolísá atd. Ačkoliv detailní montážní návod prolistujete několik krát, chyba se vždy může objevit nečekaně a zejména nepozorovaně

Stavba kovových regálů není až tak složitá a ani nezabere příliš mnoho času. Dokáže ji uskutečnit téměř kdokoliv. Menší kovové regály do 20 kg jste schopni sestavit i jako jednotlivec, ale na všechny větší a těžší regály se druhý společník určitě hodí. Nejdůležitější je vždy bezpečnost. Ochranné rukavice, gumové kladivo, potřebné nářadí je nutností! A to i v případě, že regály stavíte pravidelně a nikdy se vám žádný úraz nestal.

Kovové regálové systémy se staly trendem ve firmách, domácnostech, skladech a při některých případech nahrazují standardní nábytek. I odborníkovi se může stát, že po dokončení montáže není regál takový, jaké jsou očekávání a v nejčastějším případě je to způsobeno špatnou montáží nebo chybou při stavbě regálu. Jak eliminovat tyto nedostatky? Jak správně sestavit kovové regály od e-shopu Majster Regál? Se kterými chybami při montáži regálů se můžete setkávat nejvíce? Připravili jsme pro Vás seznam nejčastějších chyb při montáži kovových regálových systémů.

mistakes-metallregale

  • Ukotvení. Mnoho zákazníků zapomíná, že regály v případě jejich plného zatížení, je nutné ukotvit do stěny. Častokrát může regál ztrácet svou stabilitu a může dojít k poškození. Majster Regál vždy doporučuje ukotvení regálu do zdi.
  • Doklepávání a přitažení. Bezšroubové kovové regály drevenou policou, nebo bez, , je vždy nutné při jejich stavbě doklepávat až na doraz. Jejich komponenty se do sebe zasouvají a právě tam je důležité doklepnout nosníky do stojin. Je nutné používat gumové kladivo, abychom komponenty regálu nezničili. Netřeba tlouct příliš silně. Při šroubových regálech je důležité utáhnout šrouby a matice. Většinou se dotahují až ve finální fázi, díky čemuž regál správně vycentrovaný.
  • Správně otočený nosník. Když jsme při tom doklepávání nosníků při bezšroubových kovových regálech s dřevotřískou, je nesmírně důležité otočit nosník správným směrem. Nosník není z vrchní a spodní strany stejný. Musí být otočen přesně tak, aby výřez regálu s profilem ve tvaru L (pohledem z profilu) byl nahoře a na něm uložená police. Tím zabráníte, aby police někam z regálu "utekla". A to platí i pro dlouhé a krátké nosníky. Je to nesmírně důležité.
  • Správné položení police.Často krát se může stát, že dřevěnou nebo drátěnou polici položíte na nosníky špatným způsobem a neukotvíte ji do speciálních výřezů. V takovém případě hrozí, že police sklouzne do prostoru mezi nosníky regálu. I při ukládání polic je třeba být extrémně opatrný.
  • Gumové kladivo. Jak jsme zmínili, gumové kladivo je základ pro skládání regálových systémů. Jde o bezpečnost vás, zákazníků (přece je rozdíl když si klepnete po prstech gumovým kladivem jako kovovým) a o bezpečnost samotných regálů. Klasickým kovovým kladivem můžete vážně poškodit komponenty a také poškodit povrchovou úpravu regálů.
  • Rovnoměrné rozložení. Všechny naše regály jsou certifikovány a jejich nosnost na polici je testována. Nesmíte však zapomínat, že náklad na policích musí být rovnoměrně rozložen, pokud využíváte plnou udávanou nosnost police. V případě překročení limitu zátěže na polici se regál může poškodit a to výrazně. Také ztrácíte nárok na reklamaci, pokud na regál naložíte více, než je udávané.
  • Výztuhy. Bezšroubové kovové regály s dřevotřískou, regály z kategorie Professional do 600 kg a regály s drátěnou policí mohou obsahovat (v závislosti na jejich rozměru) podpůrné výztuhy, umístěné pod každou policí. Netřeba podceňovat jejich využití. Pokud si to regál vyžaduje, musí být použity. A musí být použity správně. Z vnitřní strany dlouhého nosníku je přesně určen "zámek" kde je třeba výztuhy zacvaknout. Stává se, že zákazník je použije intuitivní a často špatně a právě proto si na to třeba dávat větší pozor.

Při montáži kovových regálových systémů je nejvíce důležité přesně dodržovat detailní montážní návod, případě video instrukce, které naleznete také na naší stránce. Nesmíte zapomínat, že BEZPEČNOST je to nejdůležitější a právě proto vznikl dnešní blog. A v případě problémů při skládání regálů se vždy můžete obrátit na náš zákaznický servis, který vám vždy ochotně pomůže.

Váš Majster Regál.